25 år!

I lördags så tog jag sovmorgon, sen hämtade jag upp Tereza vid ett tiden.
Vi åkte till The Cheesecake Factory för lite chessecake, och jag blev överraskad med födelsedags cheesecake och sång som Tereza hade fixat. Det var några dagar för tidigt, men lika glad blev jag ändå!
Efter god cheesecake så åkte vi vidare för lite shopping på Walmart.
Skjutsade sen hem Tereza, för hon skulle börja jobba, men åkte tillbaks till henne när hennes värdbarn hade lagt sig. Till middag blev det pizza, och sen spelade vi monopol till hennes värdföräldrar kom hem.
 
I söndags spenderade jag dagen med Olina.
Hon kom hem till mig vid ett tiden, sen åkte vi vidare till Potomac Mills och IKEA.
Först blev det shopping ett bra tag vid Potomac Mills, och även en paus för fika och glass. Sen fortsatte vi vidare till IKEA för shopping även där, och såklart också köttbullar och mos till middag.
På tillbakavägen så stannade vi till vid Target för både hon och jag funderar på att köpa en ny kamera, och hon hade hittat en där tidigare som hon tyckte om. Blev dock inget köp denna gången, ska kolla runt lite mer om jag hittar någon som jag verkligen gillar.
 
I måndags var en vanlig jobbdag. Jag och S gick till Fairfax Towne Center, och till Bed, Bath&Beyond på förmiddagen.
Efter jobbet så blev det gymmet och zumba son vanligt.
 
Igår var en speciell dag... det var nämligen min födelsedag! Dagen då jag fyllde 25!
Jag jobbade som vanligt, men det var ändå en bra dag.
På förmiddagen åkte jag och S till Fair Oaks Mall på förmiddagen. Och jag köpte en cheesecake och tog med mig hem för att äta till lunch, för självklart ville jag ha cheesecake på min födelsedag.
När S hade sovstund så skypade jag med pappa och mamma.
Till middag blev det tacos. Min värdpappa frågade vad jag ville ha till middag, och jag sa, gör något som du tror att jag tycker om. Och då blev det tacos.
Till efterrätt blev det Fyriskaka(äppelkaka), som min värdmamma hade hittat i Sju Sorters Kakor, med hemmagjord jordgubbsglass. Allting var så gott!
I present av min värdmammas föräldrar och hennes bror fick jag resepengar till min resemånad. Blev så glad för det! Och precis det jag hade önskat och hoppats på att jag skulle få. :)
Present från min värdfamilj blir först på fredag... Då de har planerat någon överraskning för mig och några av mina kompisar här.
Det kändes lite annorlunda att jobba på min födelsedag, och också att inte vara hemma med nära och kära, men jag hade en bra dag ändå!
Idag så åkte jag och S till Fair Oaks Mall igen på förmiddagen, denna gången för att köpa present till min värdmamma som fyller 30 år idag! Jag köpte ett fint kort, och ett presentkort på Itunes som hon hade önskat sig. Och hon fick ju även gratis barnvakt tidigare... Glad blev hon när hon öppnade det i alla fall!
Till middag hade hon önskat sig en pastarätt, så min värdpappa lagade Pasta Primavera. Och till efterrätt blev det Fyriskaka och glass från igår.





Bra jobbvecka

I måndags var en vanlig jobbdag, men lekstund, promenad, sovstund, lunch, och lite mer lekstund.
Efter jobbet blev det gymmet och Zumba.
 
I tisdags stod jag för maten, så när S hade sovstund, så gjorde jag pastasallad till kvällen. Jag gjorde det för någon vecka sedan, och båda tyckte om det, så då ville de att jag skulle göra den igen. Och det gjorde jag självklart, för jag tycker om det också såklart. Och eftersom min värdpappa var borta på jobbresa under denna vecka igen, så kunde jag gärna hjälpa till med maten någon dag, det är bara roligt tycker jag.
På kvällen mötte jag upp Olina för frozen yoghurt på Sweet Frog vid Greenbriar Shopping Center.
 
I onsdags blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen. Denna gång gick vi till biblioteket. När det är så varmt ute, då är det nästan skönare att vara inne där det finns air condition. Och vid biblioteket här i Fairfax har de en bra barnavdelning, där de kan leka och kolla i böcker.
Efter jobbet blev det gymmet, och Jillian Michaels Bodyshread-klass.
 
I går tog jag med S till banken, för jag var tvungen att fixa en money order för att betala försäkringen för min 19e månad(resemånaden) här i USA. Och eftersom jag stannar minst två veckor på min resemånad, och inte tar första planet hem, så måste jag betala försäkring för den månaden. Så jag blev då 150 dollar fattigare. Jag har även skickat in papper om vilket datum som jag vill åka hem. Men det datumet som jag valde kunde de inte garantera flyg på, så då kan de tvinga mig att åka hem tidigare. Jag får reda på det om någon vecka, om jag får åka hem de datumet jag vill eller en vecka tidigare.
Eftersom Fair Oaks Mall ligger tvärs över parkeringen från banken så gick vi dit en stund också, innan det var dags att åka tillbaka för snacks/mellanmål och sovstund.
Efter jobbet så åkte jag och klippte mig. Har inte gjort det sen förra sommaren, så tyckte det var dags att göra det igen. Egentligen skulle jag ha gjort det för länge sen, men men... Men gjorde det nu i alla fall, som en födelsedagspresent till mig själv kan man säga, eftersom jag fyller år på tisdag.
 
Idag blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen, även denna gången gick vi till biblioteket.
På kvällen mötte jag upp Olina igen. Först blev det middag på California Pizza Kitchen vid Fairfax Corner, och efter god mat och trevlig stund, så åkte vi vidare till Fairfax Towne Center för frozen yoghurt på Yolly Molly.
Meningen var att vi skulle på bio efteråt, men vi hittade ingen bio som vi ville se, så efter en bra stund av funderande vad vi skulle hitta på, så åkte vi vidare till Walmart och gick runt där en bra stund.
Vi hittade en del saker som man kunde ha gjort på kvällen, som t ex bowling, utomhusbio, konsert, åkt till DC, men det skulle man ha planerat och kommit på tidigare på dagen/kvällen i så fall. Men eftersom vi inte hade direkt några speciella planer, förutom att äta, så får vi hitta på det någon annan helg istället.
Så vi åkte som sagt till Walmart istället, för det var det var en av de få ställena som var öppna efter 22.
Men en bra och trevlig kväll hade vi ändå!





Veckan som varit

I måndags fick jag lite sovmorgon, behövde inte börja förrän kl.9.30, för att min värdpappa skulle på jobbresa under veckan, så han tog hand om S på morgonen. Och för att det inte skulle bli för mycket jobbtimmar under veckan.
Efter jobbet så gick jag tillbaka till gymmet och till Zumba, som jag har missat några gånger senaste veckorna för min moster, morbror och kusin var här. För gå till gymmet var inte direkt något jag tänkte på när de var här...
Men det var skönt att gå tillbaka dit, jag har börjat gilla Zumba mer och mer, och det blir automatiskt roligare när man lär sig mer av alla stegen som är med.
 
I tisdags blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen, och den här gången gick vi till City Hall, där de också har en park med lite bänkar.
På kvällen åkte jag till Lisa. Vi tittade på Rizzoli&Isles, och hade det allmänt trevligt. Det var sista gången jag träffade henne innan hon åkte hem, för hon åkte hem idag. Jag är väldigt glad att jag har träffat henne här, och det kommer absolut att bli en resa till Tyskland och träffa henne igen.
 
I onsdags blev det gymmet efter jobbet. Den här gången så provade jag Jillian Michaels BodyShread-klass. Det var 3 minuter styrka, 3 minuter av konditionsträning, och 1 minut av abs/magmuskler, om och om igen, 30 minuter non-stop. Det var så jobbigt, roligt också med jobbigt. Men jag gillade det ändå, och tränaren var bra, så kommer absolut att fortsätta med den klassen.
 
I torsdags blev det playdate med Tereza och E igen på förmiddagen, och den här gången gick vi till biblioteket. E bra aktivitet att göra om det är riktigt varmt, men också om det skulle regna någon dag, men man vill ändå komma ut ur huset en stund.
På kvällen skrev jag klart breven till morfar&mormor.
 
I fredags träffade jag Olina på kvällen. Vi åt middag på Olive Garden, och sen blev det en liten shoppingrunda till DSW och Target.
En riktigt bra och trevlig kväll. Tänk att man kan träffa kompisar här, som det känns som om man har känt länge, men ändå bara träffat några gånger...
 
Igår var jag barnvakt. Min värdmamma fyller år dagen efter mig, och det hon önskade sig i födelsedagspresent var fri barnvakt, så de kunde gå på baseballmatch. Och självklart fick hon det, så igår från 14.30-20.30 var jag barnvakt. Men det gick bra, och jag tyckte det gick relativt snabbt ändå. När han vaknade från sovstunden så blev det lunch, efter lunch så hade vi lekstund ett tag och vi tog en promenad, och efter det blev det dags för middag, och efter lite lekstund igen, så la jag honom för natten.
Kvällsmat blev svenska pannkakor med glass och sylt. Jag var sugen på pannkakor tidigare i veckan, så nu när jag var själv hemma, så passade det bra att äta det då. Och gott blev det!
 
Idag så träffade jag Olina för brunch på Eggspectation i Chantilly. Det var riktigt gott! Kommer absolut att åka dit igen.
Sen åkte vi till Fair Oaks Mall och gick runt lite i affärer. Vid 14-tiden var hon tvungen att åha hem, för hon hade au pair möte på eftermiddagen.
Senare på eftermiddagen så hämtade jag upp Ying vid Vienna metro, och sen så åkte vi till IKEA Woodbridge och åt middag.
Bagel "French Toast Style", med jordgubbar och banan, och grekisk yoghurt med honung. Så här skulle alla söndagsbruncher vara. :)

Vill man ha lite av varje, då kan man välja två Barnmenyer, och ändå få det billigare... Och daimtårta till efterrätt.





En dag i DC

I torsdags så var det en vanlig jobbdag igen efter att ha haft familj här i 13 dagar.
På kvällen hade jag au pair möte. Skulle ha haft det i onsdags, utomhusbio i South Riding, men eftersom det spöregnade, så ställdes det in, och det blev istället möte i torsdags vid Reston Town Center. Vi köpte glass på Ben&Jerry´s och hade det allmänt trevligt.
 
I fredags blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen, och vi gick till en lekpark i Fairfax City.
På kvällen hämtade jag upp Ying vid Vienna metro, sen åkte vi till Fair Oaks Mall för lite shopping, och middag på The Cheesecake Factory.
 
Igår tog jag det lugnt på förmiddagen. Sen träffade jag Tereza och hennes pojkvän på kvällen. Först blev det efterrätt på The Cheesecake Factory, sen åkte vi till George Mason University, och spelade monopol i några timmar. Middag blev det sen på Denny´s.
 
Klockan 11 idag hämtade Olina upp mig, en ny svensk au pair som bor 15 min från mig, och vi åkte till Vienna, och sen metro in till DC.
Vi började med Madame Tussauds, för Olina hade inte varit där tidigare, och ville gärna gå dit.
Lunch blev det på Hard Rock Café, också ett ställe som Olina inte hade varit till innan.
Efter lunch så gick vi till Smithsonian Natural History Museum, och gick runt där ett bra tag.
Vi ville sen åkte Trolley runt DC, men det skulle precis stänga, så det får bli en annan gång.
Så vi åkte istället tillbaka till Fairfax Corner, och åt middag på California Pizza Kitchen, och sen glass på Ben&Jerry´s.
En riktigt bra dag, och kommer absolut att träffa henne igen snart!
 





Nu har de åkt hem...

Nu har 13 dagar gått, och moster med familj har idag åkt hem igen... Tråkigt att de åker hem, men har haft två fantastiska veckor(så som på en dag) med dem här, i NYC och i Fairfax!
 
I lördags var det 4 juli, alltså USAs Nationaldag! Förra året var jag på Brandmännens dag i old town Fairfax, men det blev det inte i år.
På dagen regnade det från och till hela dagen, och vi ville inte stå ute och kolla på brandmans tävlingar i regnet.
Så istället åkte vi till olika shoppingställen på dagen. Det blev först Dick´s Sportinggoods, sen Target, Sport Authority, Walmart, Best Buy och Ulta vid Fair Lakes Shoppingcenter. Lunch blev det på AppleeBees.
Blev också lite fika vid Subway innan vi åkte tillbaka till hotellet och tog det lugnt ett tag.
Middag blev det på Panera, sen åkte vi vidare mot Fairfax High School, där det skulle vara fyrverkerier på kvällen.
Det var ganska mycket folk, så vi parkerade en bit ifrån skolan, och gick en bit. Vi stod vid ett shoppingcenter/mitt emot brandkåren, en bit ifrån skolan, men vi såg riktigt bra ändå, för vädret hade blivit mycket bättre framåt kvällen.
Glass köpte vi på Freddy´s, vilket var som ett klassiskt amerikanskt hamburgehak, som taget ur en film from 50-talet. Kommer absolut åka dit igen snart.
En riktig bra dag, förutom regnet!
I söndags blev det en liten biltur, för då åkte vi till Mount Vernon.
Mount Vernon är George Washingtons gamla hus. Washington var USAs första president.
Vi såg en kort film om hans liv, och hur det gick till när han blev president. Sen gick vi runt på herrgården. Vi såg trädgården, husen som slavarna bodde och jobbade i, skomakarhuset, smedjehuset, tvätteriet, och mycket annat...
Vi fick även en guidad tur i herrgården, där det tyvärr var fotoförbud.
De hade även museum på herrgården där vi gick runt ett tag.
Blev även en tur i souvenir shoppen innan vi åkte tillbaka.
Det var riktigt intressant tyckte jag, och även kusinen och resten av familjen tyckte det också.
Efter det blev det en tur till Nordstrom Outlet, och sen blev det middag på Romano´s Macaroni Grill.
I måndags var det dags att jobba igen, efter fyra dagars ledighet.
Men hade en riktigt bra dag! Jag hade en heldag med kusinen och S, medan moster och morbror var inne i DC.
På förmiddagen gick vi till parken, sen när S hade sovstund så gjorde vi chokladmuffins och kollade NCIS.
När jag hade slutat så åkte vi först och köpte frozen yoghurt, sen åkte vill Barnes&Nobles, Old Navy och The Children´s Place. Mötte upp dem vid bussen, och sen blev det middag på The Cheesecake Factory.
 
Igår var jag själv med S på förmiddagen, sen kom de över vid 11.30-tiden.
Moster och jag lagade mat till alla igår. Vi gjorde fläskpannkaka, och stuvade makaroner och korv.
Riktig husmanskost. Till efterrätt blev det vaniljglass med hjortronsylt. Och jordgubbar för de(jag) som ville ha.
Det var uppskattat, och de tog om både en och två gånger, så jag tror att de tyckte att det var gott.
 
Idag så var det dags för dem att åka hem igen. Men deras plan gick inte förrän kl.20.30, så fick nästan hela dagen ändå att spendera med dem. På morgonen efter S hade ätit frukost så åkte vi till deras hotell och hämtade dem, så de skulle slippa gå med alla väskor. Medans S sov så var de och shoppade.
Min värdpappa skjutsade oss alla till flygplatsen vid 17-tiden, så de skulle hinna i tid.
Klarade mig nästan, men när jag kramade om min moster, då kom tårarna. Kommer sakna dem!
Men är så glad och tacksam att de har varit här! Och vi har gjort så mycket roligt tillsammas under dessa dagar!





National Air and Space Museum

I onsdags var då som sagt sista jobbdagen denna vecka. Var en vanlig jobbdag, med frukost, lekstund, plocka disk, sovstund, lunch... sen slutade jag. Dagarna går så mycket fortare när man har något att se fram mot efter jobbet!
Familjen var i DC under dagen, och när jag hade slutat så hämtade jag upp dem, sen åkte vi till Whole Foods, och köpte mat. Middag idag blev mac&cheese på hotellrummet.
 
Igår var vi på museum, nämligen National Air and Space Museum(Steven F.Udvar-Hazy Center), som ligger ute vid Dulles International Airport.
De hade så mycket olika flygplan, rymd- och farkoster, och mycket information om de olika planen.
Bland annat har det en riktig rymdfarkost, som var uppe i rymden senast 2011. De har även 1903 Wright Flyer-världens första fungerande motorflygplan, och Command Module, Appollo 11-rymdfärjan som landade de första människorna på månen, och mycket mycket mer...
Det var intressant och riktigt stort! Till och med min kusin verka tycka det var intressant, så det var bra.
Middag blev det hemma i huset, då min värdpappa hade erbjudit att göra bisonhamburgare, något som min morbror gärna ville ha här i USA. Och till efterrätt blev det s´mores.
Idag så åkte vi till IKEA Woodbridge på förmiddagen, och var där ett bra tag. Och de har fått lösgodis! Tanken var att äta lunch där, men kön var så lång, så då blev det Wendy´s istället.
På eftermiddagen åkte vi till Great Falls Park. Det var riktigt fint!
Middag blev det på hotellrummet, köttbullar från IKEA, med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. När vi inte fick det till lunch, så köpte vi saker, och gjorde det till middag istället.





14 månader i USA

Idag är det 14 månader sedan jag lämnade Sverige för att jobba som au pair i USA.
 
Juni har varit en bra och händelserik månad.
 
Jag har varit till New Orleans, Louisiana!
Jag har varit på Midsommarmiddag på IKEA.
Jag har firat midsommar i USA.
Jag har varit till Shenandoah National Park.
Och jag har varit till NYC igen! Denna gången med moster, morbror och kusin!
 
Som sagt, en riktigt bra månad var det!
 
Juli kommer bli en bra månad också tror jag. Jag har lite planer redan nu...
Ska njuta av tiden jag har med moster, morbror och kusin just nu!
Jag fyller 25! Den dagen jag jobbar är en vanlig jobbdag för mig, men det blir middag med värdfamiljen på kvällen vet jag i alla fall. Sen får vi se om jag hittar på något mer...
Mina värdföräldrar har ordnat en överrasknings aktivitet/kalas för mig på kvällen den 31 juli, jag vet inte alls vad det är..., för mig och några av mina kompisar, så det ska bli riktigt roligt!
 





New York City!

Nu är jag tillbaka efter en fantastisk helg i NYC! Kom tillbaka i söndags kväll.
 
Jag tog bussen från Fairfax efter jag hade slutat i torsdags, och tog sen metron från Vienna till Union Station.
Bussen till NYC gick kl.20, och jag var i NYC efter 4,5 timmar. Tog en taxi direkt till hotellet, Riverside Tower Hotel, och mötte upp moster med familj på hotellet strax innan 01 på natten. Hela resan gick bra. Det blev lite sent, men det var mycket bättre tyckte jag att ta bussen på torsdag kvällen och komma dit sent, än på fredagen, och förlora tid som jag kunde ha fått med familjen i NYC.
 
I fredags tog vi lite sovmorgon, vilket inte var det lättaste ändå. Familjen var jetlaggade, och jag sov inte jättebra första natten. Blev bättre de kommande nätterna för alla.
Frukost blev det på FIKA. Sen gick vi vidare mot Central Park, och Central Park Zoo, och var där i några timmar.
Sen försökte vi lära oss tunnelbanesystemet i NYC, för att lättare och billigare kunna ta oss fram i staden, än att behöva ta taxi hela tiden.
På eftemiddagen tog vi tunnelbanan till Battery Park, för att se Frihetsgudinnan och Ellis Island. Och vi gick även förbi 9/11 Memorial.
Tog sen tunnelbanan tillbaka till Upper West Side, där hotellet låg, och åt middag vid Café 82.
I lördags blev det först frukost på Starbucks.
Sen tog vi oss ner till Time Square, och först gick vi Madame Tussauds och var där ett bra tag. Har varit till det i Washington DC, och det här var mycket större.
Lunch blev det på på The Market Food Court, Villa Fresh Italian Kitchen.
Och kl.14 gick vi på Broadwayshow och Mamma Mia! Den var riktigt bra!
Efter Mamma Mia gick vi och köpte lite souvenier, och sen tog vi oss tillbaka till Upper West Side, och åt middag på Café 82 igen.
I söndags blev det att packa ihop alla saker på morgonen, och sen åt vi frukost på Birdbath Bakery.
Efter frukost så åkte vi till Penn Station, där Amtrak-tåget skulle gå kl.13.55. Vi fick vänta ungefär två timmar vid stationen, men det var okej ändå. Bättre än att komma dit försent.
Det fanns lite butiker där, så min kusin och jag gick runt lite där innan för att fördriva tiden lite grann.
Tåget tog sammanlagt 4,5 timmar till Burke, VA, med ett stopp i DC på ca 30 minuter. Men eftersom vi hade en del packning, så var det lättare att åka till Burke, än att få byta metro, och sen buss till Fairfax.
Och min värdmamma kunde även hämta oss i Burke, så det blev ännu bättre.
Efter incheckning på hotellet, Extended Stay America, som ligger precis vid Fair Oaks Mall, så gick vi och åt middag på The Cheesecake Factory. Ett av de få ställena som fortfarande var öppet på en söndag kväll efter kl.19.
 
Igår var det dags för mig att börja jobba igen, men det var okej.
Familjen tog det lugnt på förmiddagen, sen kom det över till huset ett tag efter lunch, medan S sov.
Jag slutade kl.16, så då tog jag mig till hotellet, sen gick vi och åt middag vid On The Border, en ny restaurang vid Fair Oaks Mall.
 
Idag så blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen.
Morbror åkte till Vapenmuseet, och moster och kusin hade en shoppingdag på Fair Oaks Mall, så då träffade jag Tereza och E en stund på förmiddagen, istället för att vara själv med S.
Efter jag hade slutat så åkte vi till Fairfax Corner och åt middag på California Pizza Kitchen, och gick runt i affärerna en stund efter maten.
 
Imorgon är sista jobbdagen denna vecka för mig. Så skönt! Min värdpappa är ledig på torsdag, så då fick jag ledigt också. Så tacksam att jag fick ledigt också, och kunna spendera ännu mer tid med familjen.