Match #56



Idag fick jag min femtiosjätte match.

Familjen bor i: North Salem, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 9 år, Flicka 6 år, Flicka 6 år.

Tyvärr försvann den här matchningen från min profil innan jag hann läsa igenom den.





Match #55



Igår fick jag min femtiofemte match.

Familjen bor i: Armonk, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 13 år, Pojke 13 år (tvillingar), Flicka 12 år.

Tyvärr försvann det här matchningen från min profil innan jag hann läsa igenom den.





Match #54



Idag fick jag min femtiofjärde match.

Familjen bor i: Silver Spring, Maryland.
Familjen: Mamma, Mamma och ett barn.
Barnet: Flicka 3 år.

Den närmaste större staden är Washington DC. Det tar 25-40 minuter att åka dit.
Möjligheter finns i överflöd. Detta är sannolikt en av de mest kulturellt skilda områden i USA. Washington DC har många museer, monument, teatrar och evenemang (alla museer och National Zoo är gratis inträde). Det statliga området erbjuder varierande händelser (konserter i parken, parader, kulturevenemang m.m.) under hela året, parker, cykel/vandringsleder, teater, symfoni, m.m. Det finns också möjlighet för segling, kajakpaddling och annat. De bor ungefär 1 timme från Baltimore och 4 timmar från NY City. Flera bussbolag har dagliga turer till New York City för mycket rimliga priser. De har professionell baseball, basket och fotbollslag i närområdet. Det finns gallerior överallt, många restauranger att träffas på, och även kaféer och bagerier för de lite lugnare eftermiddagarna.
Några intressen som familjen har är cykling, promenader, besöka museer, gå till djurparken, och umgås med familjen. 
De har katter och hundar.

Till skillnad från match #48, så är det här en familj med två mammor. Match #48 stod det att det var en familj med två mammor, med ett av namnen som en hette, var också ett namn som jag tror en man kan heta. Och den jag pratade med presenterade sig att han var den personen, och han lät som en man. Men den här matchningen vet jag säkert att det är en familj med två mammor.
Att det är en familj med två föräldrar av samma kön, gör mig ingenting.

Som med alla matchningar så ger jag dem en chans, och jag skulle gärna vilja prata med den här familjen.





Match #53



Igår fick jag min femtiotredje match.

Familjen bor i: Centennial, Colorado.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 8 år, Pojke 8 år (Tvillingar), Flicka 2 år.

Den närmaste större stdaden är Denver. Det tar 20 minuter att åka dit.
De bor i närheten av Rocky Mountains. Det finns många möjligheter att vandra, rida, åka skidor, m.m.
Au pairen jobbar måndag, tisdag, torsdag, fredag, 10 timmar. Lördag 4 timmar. Ledig söndag.
Pappan i familjen jobbar hemifrån.

Jag har flera funderingar om den här matchningen.
Det första som jag reagerade på var att det står i deras profil att de inte är amerikanska medborgare. Det blev jag väldigt fundersam till. Någon av föräldrarna måste vara amerkanska medborgare för att de ska få ta emot en au pair.
Sen blev jag också fundersam till att de hade skrivit att de helst skulle föredra en äldre au pair, som är över 23 år. Och det är inte jag.
Och sen också lite andra saker som jag funderade på, som jag inte skriver här, för att inte lämna ut för mycket om familjen.
Jag ringde till Stockholmskontoret idag, och pratade med Carolina. Hon blev också lite fundersam till att de hade skrivit att de inte var amerikanska medborgare, så hon skickade ett mail till hennes kollegor på Bostonkontoret direkt. Vi kom överens tillsammans att jag ändå skulle ge dem en chans att de vill höra av sig.
De rekommenderar att man alltid ger dem en chans att höra av sig, och att man pratar med dem. Men att det är mitt beslut. Vill jag släppa en matchning direkt, så får jag göra det.
Har det inte hört av sig till imorgon eftermiddag, då ska jag släppa den här matchningen.





Match #52



Igår fick jag min femtioandra match.

Familjen bor i: Villanova, Pennsylvania.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 6 år, Pojke 4 år, Flicka 2 år (snart 3 år).

Update idag, söndag:
I torsdags fick jag match #52. Jag ringde till Stockholmskontoret och sa att jag gärna skulle vilja prata med dem och i går skickade jag meddelanden till föräldrarna på facebook.
Och idag när jag kollade, så hade matchningen försvunnit från min profil.
Jag gillade verkligen den här matchningen och jag hade gärna pratat med dem.
Nu hoppas jag verkligen att nästa matchningen är den rätta!





Match #51



Igår fick jag min femtioförsta match.

Match #50 fick jag igår kväll kl. 21.51. Och när jag kollade mailen ca kl. 22.00, då var den borta. Sen fick jag en ny matchning kl. 23.10 samma kväll. Så snabbt kan det gå mellan mina matchningar jag får.
Det är en av anledningarna till att jag har haft så många matchningar.

Familjen bor i: Yorktown Heights, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Pojke 9 år, Flicka 7 år, Flicka 5 år.

Den närmaste större städerna är White Plains och New York City. Det tar 20 minuter att åka till White Plains.
Det finns så många saker att göra i Yorktown, liksom alla de omgivande städerna. De finns parker, museer, sjöar, berg, stränder, restauranger. Manhattan är en kort tågresa bort, och möjligheterna är oändliga där! Den lokala Starbucks är ett stort hangout för au pairer i området, och på kvällarna träffas många au pairer där och umgås.
Alla barnen går i skolan. Pojken tar bussen till skolan kl. 7.50. Och blir avsläppt hemma efter skolan kl. 15.10.
Flickorna tar bussen till skolan kl. 8.40. Och blir avsläppt hemma efter skolan kl. 15.20.
Innan barnen åker till skolan så hjälper au pairen till med frukosten, se till så att barnen klär på sig, och packar deras matlådor.
Familjen älskar att vara aktiv. De gillar att åka skidor på vintern, vandra, cykla, gå till stranden, och gå och bada i stadens pool på sommaren.
Mammam i familjen är en stay at home mom.
De har katter.

Det jag funderar lite på med den här matchningen är att mammam i familjen är en stay at home mom. Jag vet inte riktigt hur jag skulle känna att vara au pair i en familj med en stay at home mom. Jag har hört både positiva och negativa saker om det. 
Barnen är lite äldre än vad jag har tänkt på innan, men annars gillar jag den här matchningen.
Jag ska vänta till imorgon och se om de hör av sig.
Hör ingen av sig till CC, alltså om varken familjen eller au pairen hör av sig till CC inom 48 timmar, då försvinner matchningen. Och jag vill inte riskera att den här matchningen försvinner imorgon, och att jag får en ny matchning imorgon kväll. För får jag en ny matchning imorgon kväll, så kan jag inte höra av mig till Stockholmskontoret och säga att jag är intresserad av att prata med den. Det har hänt mig flera gånger. Att jag har fått en matchning på fredagkvällen, som jag gillar, och att jag inte har kunnat ringa till Stockholmkontoret och säga det, eftersom det är stängt. Och då försvinner matchningarna automatiskt efter 48 timmar, även om det är helg.





Match #50



Igår fick jag min femtionde match.

Familjen bor i: Darien, Connecticut.

Tyvärr försvann den här matchningen från min profil innan jag han läsa igenom den.





Match #49



Igår fick jag min fyrtionionde match.

Jag skickade ett mail till match #48 igår, och idag fick jag svar. Efter att ha pratat med flera au pairer så hade familjen bestämt sig för för att välja en annan au pair med lite mer erfarenhet inom de områden som de ansågs vara viktiga för deras situation.

Familjen bor i: Santa Fe, New Mexico.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 4 år, Flicka 2 år.

Den närmaste större staden är Santa Fe. Det tar 10 minuter att åka dit.
Det finns många kulturella möjligheter i New Mexico. Det finns många Native American händelser, inklusive danser och konst. Det finns också ruinerna av forntida civilisationer att besöka. Det finns ett stark spansk inflytande i norra New Mexico, liksom senare mexikanska influenser. Santa Fe är ett nav för konstnärer och det finns flera möjligheter att delta i och uppleva konst här. Los Alamos är en enklav av forskare och har en intressant historia och museum.
Familjen skulle vara intresserade av att lära sig laga olika maträtter från au pairens hemland. De skulle också vara intresserade av barns lekar och aktiviteter från au pairens hemland. Familjen skulle också dela med sig av deras kultur och olika maträtter med au pairen.
Au pairen börjar kl. 7.30 på morgonen och hjälper till med frukosten. Föräldrarna åker till jobbet mellan kl. 7.30-8.00. Au pairen tar hand om barnen under dagen och föräldrarna kommer hem från jobbet mellan kl. 16.30-18.00.
De har hundar.

Jag har lite blandade känslor till den här matchningen. Men som med alla andra matchningar så ger jag dem en chans. Har de inte hört av sig tills på torsdag, då ringer jag till Stockholmskontoret och ber om en ny matchning.

Mitt preliminära avresedatum är nu 18 juni.





Update Match #48

Jag loggade in på min profil alldeles nyss, och då såg jag att matchningen med match #48 hade försvunnit från min profil. Tidigare idag så var den kvar, och nu ikväll så var den borta. Jag ska ringa till Stockholmskontoret imorgon och fråga om det är familjen som har tackat nej eller om det är CC som har tagit bort matchningen.

Jag skickade ett mail till pappan alldeles nyss, innan jag loggade in på min profil, där jag skrev att jag gärna skulle vilja ha ett svar snart. Om de vill fortsätta vara matchade och kanske prata eller maila mer, eller om de har valt någon annan au pair. Jag hoppas att jag får svar på mailet så fort som möjligt.






Pratat med Match #48

I onsdags skickade jag svar på mailet jag fick av match #48, och i torsdags fick jag svar. Och där stod det vilken tid som de skulle ringa. Och igår kväll ringde de från USA. Det här var den första familjen som jag prata med från USA. När jag svarade var det först en person från CC som pratade, och frågade om jag hade tid att prata, och sen kopplade det till den som ringde.

Det första jag reagerade på var att den som ringde var en man, och i deras ansökan står det att det är två mammor.
För när han presenterade sig och sa vad han hette, så hette han samma sak som det står i profilen att en av mammorna heter. Och namnet är ett namn som både män och kvinnor kan heta, tror jag. Jag frågade aldrig om han var en man eller kvinna, men han lät absolut inte som en kvinna. Han hade en för mörk röst för att vara en kvinna. Så jag tror att det har blivit ett misstag i deras profil.

Samtalet gick bättre än förväntat tycker jag. Jag hade precis kommit hem från praktiken, och jag hade varit hemma ungefär 30 minuter innan han ringde, så jag var inte så förberedd, men jag hann skriva några frågor som jag ville ha svar på.
Det blev mest att han pratade och att jag svarade på frågorna han hade, men jag fick svar på frågorna jag hade.
Han pratade om familjen, vad de jobbade med, vad de tyckte om att göra på fritiden, deras intressen, barnens intressen och vad de tyckte om att göra, hur länge barnen går i skolan på dagarna, m.m. Och jag fick också svar på frågorna jag hade som, finns de andra au pairer i området?, hur området är där de bor?, vad det finns att göra i området? hur mycket au pairen jobbar?, årstider?, m.m.
Samtalet flöt på bra hela tiden, och vi pratade i ca 45 minuter. 
Han skulle bestämma tid att prata med en till tjej, sen skulle han höra av sig igen.

Jag gillar deras profil och även samtalet gick bra, men magkänslan säger att det här känns inte som den rätta familjen för mig. Och man ska gå på vad magkänslan säger har jag hört. Men jag får vänta och se tills han höra av sig igen. Det kanske känns bättre efter att vi har pratat flera gånger.

Men att det är en familj som har hört av sig, har höjt mina förhoppningar att även jag kommer att hitta min värdfamilj. Det känns mycket bättre nu än vad det gjorde innan den här familjen hörde av sig.
Jag har ju hittills haft 48 matchningar, och en matchning hörde av sig via mail och en annan matchningar hörde av sig via mail och ett snabbt samtal och den här matchningen jag har nu hörde först av sig via mail och så har jag ju också nu pratat med pappan i familjen. Så av de 48 matchningar jag har haft hittills, så är det bara tre av dem som har hört av sig.
Så även om det kanske inte blir den här familjen, så har jag högre förhoppningar att även jag kommer att hitta min värdfamilj.






Update Match #48

Idag fick jag ett mail från den ena mamman i familjen. Inte den jag skickade meddelande till på facebook, utan den andra.
Hon skrev att han skulle vilja hitta en tid att tala via telefon för att diskutera deras familj och vad de söker hos en au pair samt diskutera mina intressen, min erfarenhet av barn och eventuella frågor jag har till dem.

Jag skickade svar tillbaka att jag gärna skulle vilja prata med dem, och jag skrev upp de dagar och tider jag kunde prata. Hon skrev att hon skulle skicka svar tillbaka och bekräfta vilken tid som passar henne, och också skriva när han skulle ringa.
Så jag hoppas att jag får svar tillbaka snart.












Match #48



Idag fick jag min fyrtioåttonde match.

Familjen bor i: Buffalo, New York.
Familjen: Mamma, Mamma och två barn.
Barnen: Flicka 10 år, Pojke 7 år.

Familjen lever mycket nära en vacker park, flera museer, teaterdistriktet, tre universitetsområden, Buffalo Zoo och två gator som har en hel del unika butiker.
Både barnen går i skolan från kl. 8 på morgonen. Au pairen eller någon av föräldrarna hämtar barnen från skolan mellan kl. 15-17 (beroende på om barnen har några aktiviteter efter skolan).
Familjen gillar att vara aktiv. Barnen går på Tae Kwon Do, och de spelar också fotboll och baseboll. De gillar att komma ut ur huset på helgerna och hitta på olika äventyr och aktiviteter, som vandringar, fiske, bad. På vintern försöker de att åka skidor på en av de närliggande skidorterna platserna flera gånger under vintern.
Familjen kommer att dela deras kultur med au pairen genom att ta med au pairen på så många av de aktiviteter de går på som hon vill följa med på. De räknar också med att hon kommer att dela sin kultur genom bilder, berättelser och måltider som är typiska där hon kommer från.

Barnen är lite äldre än vad jag har tänkt på innan, men annars gillar jag den här matchningen.
Jag har skickat ett meddelande till den ena mamman på facebook, där jag skrev att jag gärna skulle vilja prata med dem.

Men jag har fortfarande förhoppningar att match #47 ska höra av sig.
Det känns som det är en av de bästa matchningar jag har haft. Jag gillade verkligen deras profil, och barnen är i den åldern som jag har tänkt på mest innan. Ålder på barnen splear ingen roll för mig, men jag har tänkt på att jag vill vara au pair till yngre barn. Men det är bara för att jag har mest erfarenhet med yngre barn.
Hör inte match #47 av sig, eller att jag får svar på Bostonkontoret att familjen inte är intresserade av att matchas igen, eller att det inte går att matchas igen. Då får jag släppa matchningen.
Men innan jag hör något annat, så hoppas jag fortfarande att jag ska höra något från match #47. 

Mitt preliminära avresedatum är nu 11 juni.





Update Match #47

Match #47 försvann från min profil i söndags kväll. 
Jag gillade match #47 jättemycket.
Jag ringde till Stockholmskontoret igår, och frågade om matchningen hade försvunnit från min profil automatiskt eller om familjen hade tackat nej till mig. Matchningen hade försvunnit automatiskt efter 48 timmar. Jag sa till henne jag pratade med att jag verkligen gillade match #47, och om det gick så ville jag verkligen bli matchad med den familjen igen. Hon skulle meddela det till kontoret i Boston att jag gärna ville bli matchad med familjen igen.
Jag skickade ett mail till Bostonkontoret i fredags, och fick svar igår. Där stod det att matchningen nu hade blivit släppt från min profil, och att jag nu var tillgänglig för matchningar med andra värdfamiljer.
Jag skickade ett mail tillbaka och skrev att om familjen var intresserade, så ville jag gärna bli matchad med den familjen igen. Det mailet har jag inte fått något svar på än. Jag skickade mailet igår, och jag fick ett automatsvar att jag skulle få svar på mailet inom 24-48 timmar. Så jag hoppas jag får svar snart.

Jag har inte fått något svar på meddelanden jag skickade till pappan och mamman på facebook.
Jag har skickat ett nytt meddelande till både pappan och mamman på facebook. Får se om jag får något svar.