Match #7


 
Idag fick jag min sjunde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Stamford, Connecticut.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Flicka 4 år, Flicka 10 månader.
 
Stamford ligger 50 minuter från Manhattan. Det tar 3 timmar att åka till Boston, MA och till Philadelphia, PA.
Den äldsta tjejen kommer att vara på förskolan 3 dagar i veckan. Och den yngsta tjejen kommer att vara på förskolan 2 dagar i veckan. Och au pairen kommer att ansvara för att lämna och hämta den på förskolan.
Schemat under september-juni skulle vara måndag, onsdag, fredag 8-18. Tisdag, torsdag 7.30-9. 4.30-19. Lördag 8.30-11.30.
Juli-augusti skulle schemat vara måndag-torsdag 8-18. Fredag 8-13.
Au pairen kommer att ha tillgång till bil.
 
Precis efter att jag fick matchningen så fick jag ett mail från värdmamman där det stod att de gärna skulle vilja skypa med mig. Skrev tillbaka direkt vilka dagar som passade mig. Och vi ska skypa på onsdag kväll.





Update 2, Match #4 - Au Pair in America

Efter att ha tänkt i flera dagar så bestämde jag mig för att tacka nej till den här familjen.
 
Det var ett väldigt svårt beslut för mig.
Jag hade väldigt många olika tankar i huvudet. Är det rätt familj för mig? Kan jag tänka mig att bo hos den här familjen i ett år? Kan jag ta hand om tre små barn? Är det här min enda chans? Var bara några av tankarna jag hade...
 
Jag gillade den här familjen på många sätt. Jag har fått uppfattningen att värdmamman är väldigt trevlig och social. De var en familj som såg en au pair som en familjemedlem. Jag skulle ha tillgång till egen bil. Bra schema. Stort och fint hus, med stor trädgård där barnen kunde leka.
 
Men till slut så lyssnade jag på min magkänsla. Och det kändes inte som den rätta familjen för mig. Och det var inte bara för att de hade tre små barn. Visst, det har jag tänkt på en del, men bortsett från det så kändes det inte helt rätt, för mig.





Update, Match #6 - Au Pair in America

Igår när jag gick på stan med en kompis så ringde telefonen, och det var ett utländskt nummer. Första gången jag svarade så hörde jag ingen, så jag la på. Sen ringde samma nummer igen, och då var det någon som pratade. Det var värdpappan som ringde, även fast vi inte hade bestämt tid.
Jag visste innan samtalet att det här inte var rätt familj för mig, just för att jag tycker att fem barn är för många. Men jag gav honom i alla fall en chans.
Men det var ett väldigt märkligt samtal. Det var som om han satt med ett papper framför sig och sen läste hela det innantill. Jag fick in några enstaka ord ibland, men annars var det han som pratade hela tiden.
När han hade pratat i ca 15 minuter så frågade han om jag hade några frågor. Han hade inte några frågor till mig, utan sa bara att han och hans fru gillade min ansökan just för att jag hade mycket erfarenhet med att ta hand om flera barn samtidigt.
I slutet av samtalet sa han att de gärna skulle vilja ha mig som deras nya au pair.
Helst så hade han velat ha ett svar på en gång, men jag sa att jag kunde inte bestämma mig direkt, utan sa att jag skulle tänka på det tills senare på kvällen.
Fick sen ett mail av värdmamman igår kväll, och det stod att det sista de ville göra var att pressa mig på ett beslut, men de behövde ett beslut senast idag. De behövde någon som kom i juli, och idag var sista dagen för dem att bestämma sig, för annars skulle inte deras nya au pair kunna komma i juli.
 
När jag pratade med värdpappan fick jag reda på att de hade haft au pairer tidigare. De hade varit med Cultural Care, och de var inte alls nöjda med dem. Så därför böt de till Au Pair in America.
De hade haft två au pairer tidigare som hade stannat två år var, och sen hade de haft två, tre stycken som det inte hade funkat bra med av olika anledningar.
Enligt värdpappan så sa han att han tyckte att kvaliteten på au pairer med Cultural Care inte höll samma mått, och att de inte verkade gå igenom samma kontroll som med Au Pair in America. Att Cultural Care mer verkade bry sig om volymen på deras verksamhet och inte på kvaliteten på deras au pairer.
Är det något som man berättar i ett första samtal?
Jag sa att det hade jag inte alls hört något om tidigare.
Jag tänkte säga att jag har varit med Cultural Care tidigare, och att jag var nöjd med den servicen jag fick av dem.
Men jag sa aldrig det.
 
Idag skickade jag ett mail till dem och skrev att de inte kändes som den rätta familjen för mig.





Match #6


 
Tidigt i morse fick jag min sjätte match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Ballston Spa, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och fem barn.
Barnen: Pojke 7 år, Pojke 5 år, Pojke 2 år, Flicka 5 månader, Flicka 5 månader (tvillingar).
 
Ballston Spa ligger tre timmar från New York City och tre timmar från Boston.
De har en hund.
 
Det här är inte familjen för mig. Fem barn tycker jag är för många barn att ta hand om själv.





Skype 2, Match #4 - Au Pair in America

Idag fick jag en guidad tur av deras hus, genom datorn. De har ett väldigt stor hus, med en stor baksida där barnen kan leka.
Vi skypade i 36 minuter.
Alla barnen var med och den äldsta tjejen ville visa mig allt som fanns i huset, speciellt i hennes rum.
Värdmamman berätta att hon hade varit väldigt förväntansfull av att vi skulle skypa idag, och att hon skulle få visa mig deras hus.
 
Idag fick jag även en ganska bra bild av hur det kan vara att ta hand om en liten bebis och två aktiva små tjejer.
Den lilla sov i bärselen, och de två andra sprang runt ganska mycket. Så det kommer att bli en del jobb...
Värdmamman berättade också lite mer om hur tjejerna är, och att det är den mellersta tjejen som man får hålla reda på lite mer. Hon är just nu lite trotsig, och försöker gärna att testa gränser ibland. Och har en tendens att springa iväg. Tittar man bort en sekund, så kan hon ha sprungit iväg. Därför får man hålla koll på henne ganska mycket. Den äldsta tjejen är ganska självgående och kan göra ganska mycket saker själv. Gillar att kramar och sitta i knä, vilket inte den mellersta tjejen tycker om lika mycket. Den mellersta är mer självständig, och vill göra mycket saker själv. Bebisen är hittills ganska lugn, och skriker mest när hon är hungrig.
 
Har en del att tänka igenom...
 
Jag pratade med Peter på Malmökontoret idag om mina funderingar jag har om den här matchningen... Och han sa att jag skulle känna mig säker på mitt beslut, och inte tacka ja om jag känner mig osäker.
Jag frågade han om det här kunde vara min enda chans, och det sa han att det kommer det inte att vara. Han sa att eftersom jag har så mycket erfarenhet och jag är infant qualified, (det är ungefär dubbelt så många familjer man kan matchas med om man är infant qualified, än om man inte är det), så kommer fler familjer att höra av sig.
 
Det brukar oftast ta ca en månad innan familjer hör av sig, så att jag redan hade pratat med några familjer, var ett gott tecken! Imorgon är det precis en månad sedan min ansökan blev godkänd, och oftast tar det ca 1-4 månader innan man matchar med en familj. Så jag får ha lite tålamod, och hoppas att fler familjer hör av sig. :)





Au Pair video

Har glömt att skriva det här, men nu har jag laddat upp en video.
 
Den blev väldigt enkel, jag stod ute i trädgården och pratade in i kameran. Inga bilder utan bara prat. Jag funderade att ta med några bilder, men gjorde inte det.
 
Jag pratade om vad jag heter och vad jag kommer ifrån, lite om mina intressen, och varför jag vill vara au pair i USA, och lite om vad jag ser fram emot under min tid som au pair i USA.
 
Den blev 1.14 minuter lång. Är det för kort? Ni som har gjort au pair videos, vad tycker ni?
Är den lagom lång, eller ska jag göra den lite längre...
 
Men har hittills inte fått något meddelande om att den är godkänd. Får se om jag får det efter helgen.





Update, Match #4 - Au Pair in America

Tidigt i morse hörde värdmamman av sig på mail och hon skrev att hon gärna skulle vilja skypa igen innan hon tog ett beslut.
 
Jag svarade tillbaka att jag gärna skulle vilja skypa igen jag också.
 
Så ska försöka hitta en tid då båda kan.
 
Vet inte hur det kommer att gå, om familjen väljer mig eller inte, men jag har fortfarande lite funderingar om den här matchningen...
Som ni kanske förstår så är det just att de har tre små barn. Jag har varit väldigt osäker till det tidigare, och jag har tackat nej till andra familjer just för att de har tre små barn. Och jag har ganska mycket barnerfarenhet, men ingen erfarenhet av att ta hand om tre små barn helt själv. Det är därför jag känner mig lite osäker...





Sista dagen på förskolan

Sen i november så har jag praktiserat på en förskola, och igår var min sista dag. Sammanlagt så har jag varit där i nästan 6 månader... Det var väldigt tråkigt att säga hej då till alla, speciellt till alla underbara barnen. Jag har kommit väldigt nära vissa av barnen och det kommer att kännas lite konstigt att inte gå dit på måndag. Och jag kommer verkligen att sakna alla barnen!
Den här tiden har varit väldigt givande för mig, och jag har verkligen tyckt om att gå dit varje vardag.
Jag har väldigt många och bra minnen med barnen som jag kommer att ta med mig därifrån! Speciellt med barnen som jag har kommit ganska nära. Jag kommer att komma ihåg alla men vissa av barnen har fastnat lite mer...
Speciellt en liten kille på ett och ett halvt år! Varje gång han ser mig komma till dagis på morgonen så får han ett stort leende på läpparna, och så springer han rakt mot mig med öppna armar, och så vill han att jag ska ta upp honom i famnen!
Kommer också att komma ihåg ett par tvillingtjejer lite extra. Varje dag som jag skulle gå hem, så sa de: "Du glömde en kram".
Åhh, så gulliga! Så varje dag så fick jag en stor kram och ibland en puss av båda tjejerna innan jag gick hem! Dagarna började på bästa sätt, och avslutades på bästa sätt. Det kunde inte bli bättre!
Det är sådana stunder som väger upp de stunder när de skriker eller gråter...
Det är bara några av de underbara stunderna jag kommer att komma ihåg med alla barnen! :)
Jag kände verkligen att jag gjorde nytta där, och att barnen tyckte om mig!
 
De är även referens till mig också. Så har 780 timmar därifrån.
 
 
 
 





Match #5 - Au Pair in America

 
Tidigt i morse fick jag min femte match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Livonia, Michigan.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Flicka 1,5 år, Flicka 1,5 år (tvillingar).
 
Livonia är en förort till Detroit. De tar ca 30 minuter att åka till Detroit, och det tar även ca 30 minuter att åka till Ann Arbor.
Det står nästan ingenting om barnen i deras essay, det står mest om föräldrarna och om olika saker som finns att göra i Michigan.
De har en hund.
 
Det här är den första matchningen som inte hade någon bild.
 
Staten Michigan och staden Detroit vet jag inte alls så mycket om.
Det enda som jag vet om Detroit är ishockeylaget Detroit Red Wings.
 
Jag är fundersam till den här matchningen. Men jag ger dem en chans att höra av sig. Hittills har jag inte fått något mail från dem.





Update 3, Match 3 - Au Pair in America

Sent igår kväll fick jag ett mail från mamman i familjen, att de har valt att inte gå vidare med mig.
 
Hon skrev i mailet att hon hade fått den uppfattningen av mig att jag verkar vara mer fundersam om tiden jag skulle få i USA, än tiden jag skulle vara med deras son. Att frågorna jag ställde inte handlade om deras son, utan bara om andra saker.
 
Jag skrev i mailet tidigare till dem att de fick gärna ställa frågor till mig. Men det ställde inte en enda fråga till mig. Eftersom vi hade bestämt att vi skulle hitta någon tid att skypa, så ställde jag inte så många frågor till dem. Eftersom hon skrev att hon hade fått den uppfattningen, så kollade jag i tidigare mail om vilka frågor jag hade skrivit, och det var om de hade haft en au pair tidigare, om de kunde berätta mer om området där de bor och om vilka högtider de firar?
Jag hade många fler frågor, om allt möjligt, men jag tänkte vänta med dem tills vi skypade. Jag tänkte att det skulle vara bättre att fråga direkt via skype till dem istället för att skicka ett mail med en massa frågor. Men, men...
Jag tycker att det är väldigt tråkigt att hon hade fått den här uppfattningen om mig, och de var verkligen inte min mening. Jag hade väldigt gärna pratat mer med den här familjen, men tydligen var det här inte den rätta familjen för mig.





Skype med Match #4 - Au Pair in America

Jag fick ett mail från värdmamman igår kväll att hon gärna skulle vilja skypa med mig. Jag svarade direkt att jag kan imorgon, efter kl. 22.
Den tiden passade henne också, så kl. 22 ikväll så skypade vi.
 
Vi pratade i en timme. Det var lite stelt och lite tyst i början, men sen blev det bättre och bättre.
Även alla hennes tre tjejer var med ibland. Den yngsta tjejen, som bara är tre veckor just nu, låg och sov i hennes knä hela tiden. De andra två kom in i rummet ibland och sa hej, och pratade lite.
Det var ganska roligt att de kom in i bilden ibland. Den äldsta tjejen sa direkt "Hey Elisabet" när hon såg min skype-bild. De verkade vara väldigt sociala barn och ville också vara med och prata en del.
 
Jag fick reda på ganska mycket under vårat samtal. Även jag fick ställa de frågor som jag hade.
Värdpappan jobbar ganska mycket, och är borta under veckorna och är hemma under helgerna.
Värdmammans mamma bor i samma hus som de gör. Hon bor i en lägenhet som sitter ihop med huset de bor i.
Som det såg ut nu så skullen au pairen jobba måndag-fredag, 7-16. Det kan hända att ibland så börjar värdmamman senare så då börjar au pairen senare, t ex 8-17 eller 9-18. Men hon trodde att för de mesta så skulle de bli 7-16. Ledig de flesta helger. Värdmamman är ledig alla helger, och den tiden hon är ledig så vill hon spendera så mycket tid hon kan med familj och barn. Så eftersom hon är ledig, så är au pairen ledig också. Men är självklart välkommen att följa med familjen om de ska någonstans.
 
Värdmamman sa även att jag hade väldigt bra engelska, vilket var väldigt roligt att höra.
Jag ställde en fråga till henne, och det var; Varför är du intresserad av att prata med just mig? Jag fick ett väldigt fint och ärligt svar på den frågan.
Hon sa att hon tyckte att jag hade väldigt bra barnerfarenhet, och så gillade hon att jag var några år äldre.
Det är alltid roligt att höra att man har en bra ansökan.
 
Jag fick ett bra intryck av samtalet vi hade, så jag tänker inte säga nej direkt. Men som en del gånger tidigare, så är jag fundersam till att det är tre barn som är så många. Har ju som sagt tackat nej till andra familjer med tre barn i ungefär samma ålder. Hade värdmamman varit en "stay-at-home-mom", då hade det känts lite annorlunda, men nu kommer au pairen ta hand om alla tre barnen själv hela dagarna.
 
Hon skulle prata lite med sin man, och jag skulle fundera lite. Så skulle vi höras mer på mailen.





Update 2, Match #3 - Au Pair in America

Ikväll fick jag ett mail från värdmamman om varför de inte ringde upp igår. Och det var som jag trodde... hon hade haft väldigt mycket att göra igår, så hon hann inte ringa.
 
Vi ska nu försöka hitta en tid då båda har tid att skypa. Troligtvis blir det någon gång nästa vecka.
Jag mailade och skrev att medans vi försöker hitta en tid vi båda har tid att skypa, så svarar jag gärna på frågor som hon har till mig.
 
Jag skrev vilka dagar som jag inte kunde, så får jag se om jag får något svar tillbaka om vilka dagar som hon kan.
 
 





Update, Match #3 - Au Pair in America

Vi mailade några gånger om vilken tid som skulle passa för båda. Och värdmamman skickade ett mail tidigt i morse att hon hade tid att skypa ikväll 23.30. Jag skickade tillbaka att den tiden passar mig bra också.
 
Satte mig vid datorn ikväll, och inväntade ett samtal från dem, men... de hörde aldrig av sig. Klockan är nu nästan 01.00, och hittills har de inte hört av sig.
Jag blev lite fundersam när de inte hörde av sig, och visst, alla kan få förhinder, men hittills har jag inte fått någon förklaring om varför de inte hörde av sig. Speciellt när det var en tid som de valde.
Får se om jag får något mail från dem i natt eller imorgon, men det känns lite konstigt...
Får vänta ytterligare en gång på svar från dem...
 
Ali från Au Pair in America ringde till mig idag och undrade hur det gick för mig i matchningsprocessen, och om jag pratar med någon familj just nu. Sa att jag just nu bara hade en familj som jag pratar med, och att jag skulle skypa med dem ikväll. Och hon önskade mig lycka till. Hon har ringt även en gång tidigare och frågat hur det gick för mig. Sådana samtal uppskattas enligt mig, då känns det som att de är någon som bryr sig. 





Match #4 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min fjärde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: West Chester, Pennsylvania.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 4 år, Flicka 2 år, Flicka 1 månad.
 
West Chester är en mindre stad, och det tar ca 45 minuter att åka till Philadelphia.
Det tar ca 2-3 timmar att köra till New York City och till Washington DC.
Det stod i deras essay att au pairen skulle ansvara för att lämna och hämta den äldsta tjejen på förskolan, och de två yngsta barnen skulle vara hemma med au pairen.
 
Jag känner mig lite fundersam till den här matchningen, just för att det är tre barn som är så små. Men jag gillade deras essay och de skrev en del om familjen, och lite om West Chester och vad de finns att göra där. Så jag ger dem en chans.





Match #3 - Au Pair in America

 
Tidigt i morse fick jag min tredje match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Irvington, America.
Familjen: Pappa, Mamma och ett barn.
Barnet: Pojke 1 år.
 
Irvington, NY är en litet förort precis utanför NYC. Det tar 20 minuter att köra bil till Manhattan.
Tågstationen in till NYC ligger inom gångavstång från deras hus.
I deras Essay stod det lite om vad de tycker om att göra på fritiden och olika saker som man kunde hitta på i Irvington.
 
Jag fick ett mail från Allison från Au Pair in America att familjen är intresserade av att prata med mig. Jag mailade tillbaka vilka tider som passade mig. Väntar nu på svar tillbaka.





Prinsessparets vigsel i Slottskyrkan

 
Lördagen den 8 juni gifte sig Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm.
 
Bruden sade ”ja” och brudgummen ”I will”. Lillasystern i kungafamiljen fick sin amerikanske man och efteråt hyllades prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Men i kyrkan stal prinsessan Estelle en del av rampljuset.
 
Prinsessan Madeleine fördes fram till altaret av kungen till tonerna av Gotländsk brudmarsch, som bland annat framfördes av musikklasser från Adolf Fredrik. Där framme väntade Christopher O'Neill, märkbart rörd med tårar i ögonen. Brudens klänning var designad av italienska modeskaparen Valentino Garavani och ett fyra meter långt släp föll från diademet, prytt med kvistar av apelsinblommor.
 
Brudklänningen är gjord i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad Chantillyspets. Den övre delen av livet på brudklänningen är i spets med en djup ryggringning. Midjan är betonad och från midjan öppnar sig vertikala små veck över den vida kjolen som avslutas med det fyra meter långa släpet
 
Brudnäbbar vid vigseln var Lillie von Horn, tvillingsystrarna Annais och Chloe Sommerlath, Louis och Chiara Abensperg und Traun samt Jasper D'Abo.
 
Christopher O´Neills best man var Cedric Notz.
 
Kronprinsessan Victoria och Chris ena syster Natascha läste en del bibeltexter i kyrkan.
 
Brudparet gav varandra sina löften på engelska respektive svenska. Sedan kysste O'Neill prinsessan på kinden och prästen förklarade dem man och hustru.
 
Under vigseln sjöng Marie Fredriksson Ännu Doftar Kärlek och Peter Jöback sjöng The First Time Ever I Saw Your Face.
 
Överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och pastor Michael Bjerkhagen ledde vigselakten - både på svenska och engelska.
 
Efter vigseln tågade paret glada och leende ut ur kyrkan, till tonerna av Brudmarsch från Delsbo, vilket är passande, eftersom prinsessan är hertiginna av Gästrikland och Hälsingland.
 
Vigseln tog knappt en timme, men många gäster var där långt i förväg. Kungligheter, politiker, släkt och vänner från hela världen viftade i kapp med vigselprogrammen för att svalka sig i den kvava kyrkan.
 
Utanför kyrkan kysstes paret och kanoner sköt 21 stycken salutskott. Brudparet vinkade och prinsessan Estelle kastade slängkyssar, samtidigt som människor hurrade och viftade med svenska flaggor.
 
Till högljutt jubel steg brudparet ut framför Slottet efter vigseln där tusentals människor stod och väntade i sommarvärmen. Ännu lite fler hurrarop kom när de två kysstes, för första gången som äkta par.
 
När prinsessan Estelle kom till kyrkan i sin mammas famn sken gästerna upp. Hon satt för det mesta tyst på en egen stol, men småpratade för sig själv - till de övriga gästernas förtjusning - när mamma Victoria läste en bön. Utanför kyrkan kastade den lilla slängkyssar mot folk som hade samlats.
 
Bland de utländska kungliga gästerna syntes bland andra de norska och danska kronprinsparen, japanska prinsessan Takamado, prinsessan Charlene av Monaco och prins Edward från Storbritannien.
 
Efter vigseln och fotografering så åkte Prinsessparet Kortege från Kungliga slottet längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan och Wrangelska backen till Evert Taubes terrass på Riddarholmen.
 
I blåa SL-bussar, skyltade med "Royal Wedding", fördes sedan bröllopsgästerna till den båt som ska föra gästerna från Riddarholmen till middag och fest på Drottningholms slott.
 
Från Evert Taubes terrass på Riddarholmen färdades brudparet, och de inbjudna gästerna, med båt till Drottningholms slott för middag. 
 
Brudparet kom på kvällen till Drottningholms slott med båt.
 
Båten som förde paret till slottet, S/S Stockholm, följdes av många fritidsbåtar. Vid framkomsten till slottet stod nyfikna svenskar och turister.
 
- Hej, vinkade prinsessan Madeleine till de övriga gästerna som samlats på trappan.
 
I slottet väntade fest och bröllopsmiddag, som Operakällarens Stefano Catenacci ansvarar för. Bland rätterna märktes Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche, smörbakad laxöring med kokt vit sparris, helstekt kalvfilé från Holmbergs gård med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås, "Pavlova" med italiensk maräng, smultronsorbet och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron.
 
Båten som förde paret till slottet, S/S ”Stockholm”, följdes av många fritidsbåtar. Vid framkomsten till slottet stod nyfikna svenskar och turister.
 
http://www.kungahuset.se/
http://www.dn.se/sthlm/rord-brudgum-fick-sin-prinsessa/





Skype med Match #1 - Au Pair in America

Ikväll skypade jag med värdföräldrarna. Vi hade bestämt tid kl. 22, och några minuter efter kl. 22 så ringde dem. Och vi pratade i 38 minuter.
 
Jag tyckte det gick bra. Det var ett tag sen jag skypade sist, men jag tyckte det gick bra ändå.
Jag fick väldigt mycket info om familjen och barnen, samhället och staden Medford, att det finns många andra au pairer i området, och att Boston är en riktig studentstad, och en spännande stad för unga, med mycket saker att hitta på att göra.
De berättade vad de söker hos en au pair, och de frågade även vad jag tycker är viktigt hos en värdfamilj.
Allt lät bra, och av vad de sa så är tvillingarna väldigt aktiva, men också väluppfostrade, och pratar väldigt tydligt redan. De har haft två nannys tidigare, så pojkarna är vana med att någon annan passar dem, förutom deras föräldrar.
Au Pairen kommer att jobba ca. 8-17, måndag-fredag. Och alla helger ledigt.
 
Vi bestämde att jag skulle tänka på all info jag hade fått, och så skulle jag maila dem när jag hade bestämt mig.
Om jag ville prata med dem igen eller inte.
 
Jag ringde till Malmökontoret i eftermiddags och pratade med Beatrice. Jag pratade om mina funderingar jag hade om matchningen och att det är tre barn som är så små, och hon sa att det skulle bli väldigt mycket jobb med tre barn som är så små.
 
Jag har tänkt väldigt mycket på denna matchning sen jag fick den, och nu också efter skype-samtalet, och jag tänker maila och säga att de inte känns som den rätta familjen för mig.





Match #2 - Au Pair in America

 
Tidigt i morse fick jag min andra match med Au Pair in America.
 
Det är roligt att läsare kommer tillbaka hit till bloggen när jag uppdaterar mer. Jag har inte postat så många inlägg här på bloggen den senaste tiden, men förhoppningsvis så kommer jag att blogga mer nu. Får jag mer matchningar, så bloggar jag mer, såklart. Det är nästan dubbelt så många som har tittat in här på bloggen idag, än igår. Vilket jag tycker är jätteroligt!
 
Familjen bor i: McLean, Virginia.
Familjen: Pappa, Mamma och fyra barn.
Barnen: Tvillingflickor 4 år, Flicka 2 år, Pojke 6 månader.
 
Det här är inte familjen för mig.
Jag fick ett mail från värdmamman där hon skrev att hon var intresserad av att prata med mig. Men jag svarade, och skrev att de inte är den rätta familjen för mig, men att jag önskar dem lycka till att hitta den rätta au pairen för deras familj.
 
Fyra barn tycker jag är för många, spelar ingen roll vilken ålder på barnen det är. Men speciellt den här matchningen, när det var en bebis också med i familjen, då känner jag direkt att det blir för mycket.
Det som jag reagerade mest på med denna matchningen var, föräldrarna jobbar mycket så värdmammans föräldrar bor i samma hus som dem, och tar hand om barnen. Så barnens mormor och morfar och au pairen skulle samarbeta och ta hand om barnen tillsammans. Det kände jag, att det är inget som jag skulle känna mig bekväm med.





Match #1 - Au Pair in America

 
Idag får jag äntligen lägga till en ny kategori här på bloggen, nämligen Matchningsprocessen - Au Pair in America.
För idag ringde Amelia från Au Pair in America, och berättade att det är en familj som är intresserad av att prata med mig.
 
Min första matchning med Au Pair in America/Skandinaviska Institutet.
 
Familjen bor i: Medford, Massachusetts.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Tvillingpojkar 2 år, Flicka 3 veckor.
 
De bor 10 km från Boston. De är bra buss- och tågförbindelser in till Boston.
De har inte haft någon au pair tidigare.
 
Jag har läst deras Essay(personliga brev) och de skrev mycket om barnen, och vad de tycker om att göra, och vad familjen tycker om att göra på fritiden. De skrev även en del om Medford, och vad som finns där, så som bibliotek och Medford Center, där de finns restauranger och caféer. Och att det var enkelt att ta sig till Boston.
De vill ha en au pair som känner sig bekväm med att ta hand om tre små barn, och som ger dem mycket kärlek och uppmärksamhet. Någon som hittar på olika aktiviteter med dem, och som känner sig bekväm med att lära dem nya saker.
 
Jag har fått ett mail från värdpappan, där han skrev att de gillade min ansökan och att de var imponerade av mig och min bakgrund. Det var roligt att läsa!
 
Vi ska skypa imorgon kväll. Någon som har några tips? Tips på frågor som jag kan ställa?
 
Det som jag känner mig mest osäker med är att det är tydliga med att de vill ha en au pair som känner sig bekväm med att ta hand om tre små barn själv. Jag har valt att tackat nej till familjer tidigare, för att de har varit 2 eller 3 barn som är så små. Så det var den första känslan jag fick, men ska vänta till efter skype-samtalet imorgon, så får jag se hur jag känner då.
Som jag har skrivit tidigare så vill jag gärna ta hand om små barn. Men helst då bara ett barn som är så litet.