Spelat minigolf

Här kommer en uppdatering om vad jag har haft för mig i veckan som varit... Hade planerat att uppdatera igår, men jag var så trött, så jag somnade tidigt. Men här är den i alla fall.
 
Förra lördagen åka jag till Terezas nya hem. Hon valde att förlänga ett år, men hon ville byta värdfamilj, så nu bor hon i Haymarket, VA, istället. Men det är bara ca 20 minuter bort, så vi kan fortfarande ses ganska ofta ändå.
Vi spenderade först ett tag vid deras pool, och efter lite bad och sol, så åkte vi och åt mat på China East.
Maten var faktiskt helt okej, men servitrisen/föreståndaren var så otrevlig när vi skulle betala och gå, så kommer inte att gå tillbaka dit igen. Vi spelade även bingo en stund, innan jag åkte hem, för att säga hej då till morföräldrarna.
På vägen hem så stannade jag och köpte en Sverige-resebok, som jag gav till dem när jag kom tillbaka. De har pratat om att åka till Sverige sen jag kom hit, så tyckte att den passade bra. Det var väldigt uppskattat, och de blev väldigt glada. Fick även reda på av morfarn att de ska åka till Sverige i sommar. Alla övriga i familjen ska planera allting, och köpa flygbiljetter m.m., och så ska de ge mormorn det som julklapp, så hon vet inget än. Så jag kommer att träffa dem i sommar igen!
 
I söndags så kom Olina hit efter sin kurs, och sen så åkte vi till Manassas och spelade minigolf. Har inte spelat på många år, men det är ganska roligt. Så när Olina kom med den idén att vi kunde åka och spela minigolf, så ville jag såklart följa med. Och roligt hade vi, och för några som inte hade spelat på några år, så gick bättre än förväntat faktiskt.
Vi avslutade kvällen med middag på Panera.
 
I måndags var en vanlig jobbdag igen, bara jag och S. På förmiddagen så åkte vi till Giant, och köpte frukost för veckan.
Och på kvällen blev det gymmet och zumba som vanligt.
 
I tisdags så tog jag och S en promenad till Fairfax Towne Center på förmiddagen, och gick till Jo Ann och hämtade saxar som min värdmamma hade lämnat in tidigare i veckan.
 
I onsdags blev det en promenad till Safeway för mig och S på förmiddagen.
När S hade sovstund så skypade jag med en au pair som min värdfamilj pratar med, och funderar att matcha med. Och efter det så skypade jag med en kompis i över 1,5 timme.
Efter jobbet så åkte jag till Walmart och kollade efter luftmadrass till min mamma, men den som jag ville ha var slut, så det blev inget köp den här gången.
 
I torsdags så åkte jag till Fair Oaks Mall med S på förmiddagen, och vi gick bland annat till Hanna Andersson, som är en svensk klädaffär. Lite i stil med Polarn och Pyret. Har inte varit där tidigare, men det var ganska häftigt att gå runt där, och se tröjor med svenskt tryck på, som t ex Hej, Liten Men Tuff, bland annat.
Efter jobbet så åkte jag till gymmet för zumba-klass, och senare på kvällen mötte jag upp Olina för frozen yoghurt på Sweet Frog i Chantilly.
 
Igår så åkte jag till Greenbriar Town Center med S på förmiddagen.
Hade inte direkt några planer igår, så följde med min värdmamma och S till Fairfax Towne Center efter jobbet, och vi gick bland annat till Jo Ann, och kollade efter mönster till halloweenkostymer. Och sen så köpte vi med oss middag från Panera och åt hemma.
 
Denna dag har spenderats med Josefin i DC.
Jag mötte upp henne vid L´fant Plaza metro station, sen så åkte vi vidare till Columbia Heights.
Först blev det lunch på IHOP, sen så gick vi vidare till Target och gick runt där ett tag. När vi kände oss nöjda, så åkte vi vidare till Gallery Place/Chinatown. Och vi gick först till en sportaffär och kollade skor åt Josefin, sen så tog vi en promenad vidare till metro center, och stannade vid Forever 21 och H&M på vägen, innan jag tog metron hem igen.
Idag så matchade även min värdfamilj med en ny au pair. Det var den au pairen som jag skypade med i onsdags, och hon verkar snäll och trevlig. Ser fram emot att träffa henne sen i november, men det känns konstigt ändå på ett sätt, att hon ska ta över efter mig, och rummet som varit mitt så länge, blir hennes... Så är det ju för alla au pairer någon gång, men det känns ändå konstigt. Men förhoppningsvis blir det bra för alla.
 
Imorgn blir förhoppningvis en väldigt rolig dag med Olina, men mer om det i nästa inlägg...





Anmält mig till en ny kurs

Förra veckan så skickade jag in min ansökan, och i måndags så fick jag det bekräftat att de hade fått in min ansökan, och att jag nu har en plats i klassen.
 
Kursen jag ska läsa heter Event Management, och det är Stratford University som anordnar den.
Den börjar den 12 september, och är varje lördag mellan kl.9-13, till den 17 oktober. Ingen lektion den 10 oktober, för då är det röd dag, men det är lektion den 15 oktober istället.
 
I beskrivningen av kursen står det:
Learning Objectives: Students will recoqnize basic principles of Event Administration, Coordination/Operations, Marketing, Entertainment/Production, Protocol and Design/Décor.
Class Methods: Lectures, demonstrations, role playing, creative exercises and guest lectures.
 
Kanske inte den mest roliga och intressanta kursen, men den passade in med datum, och var även den billigaste kursen jag kunde hitta, så då valde jag den.
Men jag hoppas det kommer bli intressant, och att jag kommer att lära mig något från det.





Veckan som varit

Denna vecka har varit lite speciell, eftersom värdmammans föräldrar har varit här, och mina jobbtider har varit lite annorlunda, så bloggen hamnat lite efter, men nu kommer ett inlägg om vad jag har haft för mig under veckan som varit...
 
I söndags så hämtade jag upp Olina, och sen åkte vi till National Air and Space Museum, som ligger vid Dulles flygplats. Jag har varit dit en gång tidigare, när min familj var här i juli, men Olina hade aldrig varit där innan, och ville gärna åka dit, så självklart kunde jag följa med. När vi hade gått runt där ett bra tag, och sett alla möjliga flygplan och rymdfarkoster, så åkte vi till The Cheesecake Factory för lite efterrätt. Denna gång valde jag Fresh Strawberry Shortcake, den är så god! När vi båda hade ätit så mycket vi orkade av våran efterrätt, så skjutsade jag hem henne igen, för hon skulle på au pair-möte senare på kvällen.
I måndags var då första jobbdagen då mina värdföräldrar var på semester, och jag och morföräldrarna skulle ta hand om S.
På förmiddagen så åkte vi till Fair Oaks Mall och kollade lite kläder till S på gymboree.
När vi kände oss klara, så åkte vi tillbaka för mellanmål och sovstund för S.
På kvällen så åkte jag till gymmet och zumba som vanligt.
 
I tisdags blev det också Fair Oaks Mall på förmiddagen med S. Men denna gång för att kolla efter kläder till S till bröllopet som de ska på i oktober.
På kvällen så skrev jag brev till farmor.
 
I onsdags så åkte morföräldrarna in till DC för att träffa en släkting, så då åkte jag och S till biblioteket i Chantilly.
På kvällen blev det gymmet och Jillian Michaels Bodyshread-klass.
 
Igår så blev det biblioteket igen på förmiddagen, för mormorn ville gärna också åka dit med S en gång när hon var här.
På kvällen så åkte jag och morfarn och köpte mat från Pop Eyes. Har tänkt på att äta där tidigare, men har aldrig blivit av innan. Och han kommer från Louisiana, och när de hörde att jag aldrig hade ätit där tidigare, så bestämde de att vi skulle köpa mat därifrån. Och det var gott, så kommer troligtvis äta där igen någon gång innan jag åker hem.
 
Idag var det fint väder, inte jättevarmt, så då gick jag och mormorn en promenad med S på förmiddagen. Vi gick en promenad först, och gick sen också till lekparken en stund.
Vid 17-tiden så kom mina värdföräldrar hem efter en bra semester, och när de hade tagit det lugnt ett tag, och packat upp deras väskor, så åt vi middag tillsammans.
 
När denna vecka började så visste ingen av oss direkt hur det skulle bli, och hur S skulle reagera på att mamma och pappa inte var hemma. Men måste säga att det har faktiskt gått bra. Jag har jobbat som vanligt kan man säga, förutom att jag har fått lite sovmorgon till 8.30, och de har tagit upp honom på morgonen. Jag har gett honom frukost, bytit blöjor, gett honom mellanmål/snacks, lagt honom för sovstunder, och gett honom lunch.
De har lekt en del med honom när jag har fixat med annat, som t ex gjort mat, fixat med disken, men annars har mina jobbdagar varit ganska vanliga, förutom att de har varit här.
De har gett honom middag och lagt honom för natten, det som jag vanligtvis inte gör annars heller.
Men annars har jag varit med dem största delen av dagarna, även fast mina "jobbdagar" har varit över.
S har varit som vanligt, och inte gråtit mer än normalt, så det har varit bra.
En bra vecka ändå måste jag säga, och dagarna har gått relativt snabbt tycker jag.
De åker hem på söndag morgon, och på måndag återgår allt till det normala igen.
I alla fall till det 2 september, då min mamma kommer hit!!





Varma dagar och mys med valpar

I onsdags var en lite speciell jobbdag, då mina båda värdföräldrar jobbade hemifrån, för att S skulle på 18-månaders kontroll. Jag jobbade från 7.30 till 10.30, då de åkte till läkaren. Sen var jag ledig en timme tills de kom tillbaka, och då var det dags för snacks/mellanmål och sen sovstund för S i tre timmar, och sen jobb i ca 1,5 timme igen. Så inte direkt en jättejobbig jobbdag.
Och på kvällen så kom min värdmammas föräldrar hit, och stannar till nästa söndag, för mina värdföräldrar ska åka på kryssning. De åker senare ikväll, och då ska jag och morföräldrarna tillsammans ta hand om S tills de kommer hem på fredag.
Jag skippade Jillian Michaels-klassen på gymmet idag, eftersom jag slutade lite senare än normalt, så då åkte jag istället till Best Buy och Walmart och kollade runt lite.
 
I torsdags var då första jobbdagen då min värdmammas föräldrar var här under dagen. De tog hand om S lite, och försökte lära sig alla rutiner om mat, sovstunder, m.m. Inte jättesvårt att lära sig, men de tar ett tag att komma in i rutinerna.
Efter jobbet blev det gymmet och zumba.
 
Igår så var vi alla till Fair Oaks Mall på förmiddagen med S.
På kvällen så hämtade jag upp Ying vid Vienna metro, sen så åkte vi och åt middag på East Sun. Det är en thai restaurang som ligger vid mitt gym. När min värdfamilj beställer thai hämtmat, så beställer de ibland från det stället, så visste innan att det var god mat. Själva restaurangen i sig var väl inte direkt imponerande, men maten var god ändå.
När vi kände oss klara och mätta, så åkte vi till Fairfax Corner, och gick runt lite där, innan jag skjutsade henne till metron igen.
 
Idag så har jag varit ut till hundarna vid djurhemmet. De hade fått in ännu fler nya hundar och valpar, och jag gick ut med tre av dem idag. Pratade även med några personer som funderade på att adoptera en hund.
Och på vägen tillbaka så stannade jag vid Target ett tag, och nu blir det en lugn kväll framför TVn...





Blue Ridge Grill

I fredags var en vanlig jobbdag igen. Och hade en riktigt bra kväll, med en bra kompis.
Efter jobbet åkte jag nämligen till Olina, och vi åkte tillsammans till Brambleton, där vi åt god middag på Blue Ridge Grill. Det var en restaurang som Olinas värdmamma hade rekommenderat, och det var ett riktigt bra ställe tycker jag. Jag gillade restaurangen, och maten var riktigt god. Vill gärna åka dit igen någon gång!
Efter middagen gick vi på bio och såg Ricky and The Flash, med Meryl Streep.
 
I lördags mötte jag upp Olina igen vid Vienna Metro, och vi åkte till Tyson´s Corner och spenderade några timmar där. Och lunch blev det på California Pizza Kitchen. Alltid lika gott!
På kvällen skrev jag brevet till morfar och mormor, och sen hade jag en lugn kväll framför TVn och Netflix.
 
I söndags förmiddag hade jag au pair möte, denna gången i Great Falls Park. Träffade några nya au pairer, och hade det allmänt trevligt.
På eftermiddagen så gick jag och satte mig med datorn på Panera och satt där i några timmar.
Jag åt kycklingsallad till middag, och jag uppdaterade mitt CV bland annat, som jag inte har gjort på ganska länge. Beroende på vad jag ska göra när jag kommer hem, så är det bra att ha ett uppdaterat CV.
 
I går så åkte jag och S till Greenbriar Shoppingcenter och Giant på förmiddagen, och köpte lite frukost/lunch för veckan åt mig.
Efter jobbet blev det gymmet och zumba som vanligt.
 
Idag så åkte jag och S till biblioteket i Chantilly på förmiddagen. Han verkar ha roligt, och det är alltid roligt att komma ut från huset under förmiddagen. Tiden går så mycket fortare då.
När jag hade slutat så gick jag en promenad runt Fair Lakes Trail.
På kvällen fixade jag i ordning breven, så jag kan skicka dem imorgon.





Hundar och brevskrivning

I söndags så var jag ut till djurhemmet igen. Har inte varit där sen innan familjen var här i juni, så det var roligt att åka ut dit igen, och träffa alla nya hundar som hade kommit dit. Gick ut med två nya hundar, och pratade även med olika personer som var intresserade av att adoptera en hund.
 
I måndags på förmiddagen så gick jag och S till Fairfax Towne Center, och till Safeway och köpte frukost för veckan.
Efter jobbet blev det gymmet och zumba som vanligt.
 
I tisdags blev det playdate med Tereza och E på förmiddagen, och den här gången gick vi till biblioteket.
På kvällen började jag skriva brev till farmor.
Och Mamma bokade sina biljetter i tisdags, och den 2 september kommer hon hit! Och stannar till den 10 september!
 
I går så blev det playdate igen med Tereza och E igen på förmiddagen. Den här gången gick vi till Smoothie King för smoothies/frukost.
Efter jobbet åkte jag till gymmet för Jillian Michaels Bodyshread-klass. Och efter gymmet åkte jag till Subway och köpte macka, som blev min middag för dagen framför TVn.
Min värdpappas morbror kom hit under eftermiddagen, och de åkte ut och åt på restaurang när min värdmamma kom hem från jobbet. Så jag fick köpa vad jag ville till middag, så skulle jag få pengar tillbaka sen.
 
Idag har varit en vanlig jobbdag igen med frukost, lek, promenad, sovstund, lunch, läst böcker, och lego bygge.
På kvällen blev det brevskrivning igen, och jag skrev klart brevet till farmor. Nu ska jag bara skriva brevet till morfar&mormor, så jag kan skicka dem sen.





15 månader i USA

Idag är det 15 månader sedan jag lämnade Sverige för att jobba som au pair i USA.
Halva tiden av min förlängningstid har nu passerat, och för varje dag blir det mer och mer verkligt att jag faktiskt ska åka hem snart.
Tre månader är ganska länge, men ändå inte...
Jag har valt datum jag vill åka hem, och min värdfamilj har börjat prata med nya au pairer...
Men än är jag inte redo att åka hem, det finns fortfarande för mycket saker jag vill göra här innan jag åker hem!
 
Juli har varit en bra månad!
 
Jag hade min moster, morbror och kusin här i juni-juli, och vi var bland annat till National Air and Space Museum och Mount Vernon!
Jag har firat ännu en Nationaldag i USA!
Och jag har fyllt 25!
 
I augusti har jag inte direkt något speciellt planerat än, förutom att min värdmammas föräldrar kommer hit, när mina värdföräldrar ska åka på kryssning i en vecka.
 
Idag har också varit på Red Door Spa, och fått en ansiktsbehandling. Jag fick det i julklapp, men har inte använt det förrän nu. Men nu när det har varit min födelsedag och allt, så tyckte jag att det passade bra.
Efter det så gick jag och köpte glass och satte mig vid fontänen en stund, och sen åkte jag vidare till Walmart och kollade på kameror.





Överraskad!

Igår var en vanlig jobbdag, och jag mötte upp Tereza och E för playdate på förmiddagen.
Men kvällen var verkligen speciell!
Igår var det då dags för överrasknigen som mina värdföräldrar hade planerat för mig och några av mina kompisar här. Det enda jag visste från början var att jag skulle ha bekväma skor, och inte för urringad tröja.
När jag hade slutat så sa de åt mig att jag skulle hålla mig i rummet, så att de kunde plocka ihop lite saker som de skulle ha med, och så att jag inte skulle lista ut vad överrasknigen var...
När Tereza och hennes pojkvän kom hit, så gick jag och min värdmamma ut och mötte dem, och jag fick öppna paketet från mina värdföräldrar.
Och fick då reda på överraskningen... En personlig matlagningskurs med kocken Matt Finnarelli!
Det stämde att de hade plockat ihop saker, men inte för att vi skulle ha med oss det, utan för att vi skulle få bättre plats i köket. Och bekväma skor och inte för urringad tröja, för att vi skulle stå och laga mat. (och lura oss lite...)
De hade alltså hyrt in kocken Matt Finnarelli för en kväll, och han skulle hjälpa oss att laga middag.
Vi lagade Waldorf sallad till förrätt, Potatismos, Friterad Kyckling och Hush Pippies till varmrätt, och Äppelpaj till efterrätt.
Det var så roligt, maten blev riktigt god, och han trevlig, och kom med bra tips. Och jag blev riktigt överraskad!
Hade aldrig kunnat gissa på detta!