Skype 3, Match #23

Igår ikväll (tisdag) hade jag ett spontant skype-samtal med värdmamman, och alla tre tejerna.
 
Olivia från Cultural Care Au Pair ringde till mig igår kväll och undrade om jag ville prata med värdmamman. Värdmamman frågade om jag hade tid att skypa, för nu var alla tre tjejerna uppe, och hon tyckte det var ett bra tillfälle att skypa, då även alla tjejerna fick se mig.
 
Det blev inte direkt något riktigt skype-samtal, utan det var mest tjejerna som pratade och visade mig olika saker. Den äldsta tjejen berättade för mig att hon hade varit i skolan idag, och hon visade mig ett av hennes favoritgosedjur. Och hon frågade även om jag tycker om hopscotch(hoppa hage).
Tvillingarna var inte alls lika blyga den här gången, som de var den första gången de var med via skype. De visade mig deras gosedjur som de sover med varje natt.
Sen försökte de lära mig en lek som de tycker om att göra. De dansade för mig, och värdmamman berättade lite samtidigt hur man gör leken. Den äldsta tjejen ville inte visa mig, utan hon ville visa mig när jag skulle komma dit.
 
Värdmamman och jag försökte prata lite grann, de få stunderna när inte tjejerna överröstade i bakgrunden när de sprang runt och lekte.
 
Vi kom fram till att jag skulle maila till henne om jag hade några fler frågor...





Update, Match #23

Jag har väldigt många tankar och funderingar i huvudet just nu... Det jag funderar mest på är; Skulle jag kunna ta hand om tre barn själv?
 
Jag har mailat flera gånger med värdmamman. Och de är fortfarande väldigt intresserade av mig...
 
Om det blir så att de tackar ja till mig, hur ska jag göra då? Tacka ja, tacka nej? Chansa och tacka ja, även om jag tycker lite att tre barn under 5 år blir för mycket för mig, just för att jag aldrig har tagit hand om tre barn själv tidigare? Men man vet ju aldrig, det kan gå bra ändå. Tacka nej, och hoppas på nästa matchning...
Sen tänker jag också en del på; Jag har varit i matchningsprocessen ganska länge, och det här kanske är min chans? Tackar jag inte ja, så kanske jag inte får någon annan chans...
 
Jag har mailat med deras nuvarande au pair, och hon hade bara bra saker att säga om familjen.
 
Vi ska skypa igen någon gång i veckan som kommer, sen får vi se...





Skype 2, Match #23

Har skypat med värdmamman idag igen...
 
Jag hade det andra samtalet med värdmamman idag. Även barnen var med lite till och från. Detsamma som i första samtalet så frågade den äldsta dottern några frågor, men tvillingarna var väldigt blyga, och vågade inte änns säga hej.
Jag tyckte samtalet gick bra, men jag var väldigt nervös. Jag var mycket mer nervös nu inför andra samtalet än vad jag var inför första. Jag vet inte var det kan bero på... det brukar väl kanske vara tvärtom?
 
Värdmamman sa i alla fall att de är väldigt intresserade, och att hon gärna vill skypa och maila mer.
 
Har i alla fall många tankar i huvudet just nu! Både positiva och lite mer negativa...
Ena sekunden så har jag bara positiva tankar, men så kommer de andra tankarna upp i huvudet ibland.
 
Jag skickade ett mail med några frågor till värdmamman igår efter skype-samtalet, men har inte fått något svar än.
 
Har även skickat ett mail till deras nuvarande au pair, och det har jag fått svar på. Jag hade frågor till henne om hur hon tycker att det är att jobba hos familjen, om barnen, och några andra frågor.
 
Jag är intresserad av den här familjen, men jag känner att jag vill skypa med dem i alla fall minst en gång till innan jag bestämmer mig för något.





Skype med Match #23

Har precis avslutat skype-samtalet med match #23.
 
Jag pratade mest med mamman i familjen. Men även pappan var med en stund i bakgrunden. Och alla tre tjejerna var med en stund under samtalet. Och til och med deras hund var med en kort stund.
Den äldsta tjejen vågade till och med ställa några frågor till mig. Mamman viskade i hennes öra, och hon ställde frågorna till mig. Alla de tre tjejerna är så söta. Den äldsta tjejen var med en stund, sen gick hon, så kom hon tillbaka igen, men tvillingarna hade precis vaknat, så de var lite trötta och blyga.
 
Jag tyckte samtalet gick väldigt bra. Jag måste säga att det nog är det bästa skype-samtalet jag har haft hittills. När jag la på så såg jag att vi hade pratat i 1 timme. Det kändes inte som det, utan samtalet flöt på bra hela tiden, och det blev inga pinsamma tystnader någon gång. Jag var lite nervös innan, men det släppte direkt när vi började prata.
 
Hon berättade om familjen, barnen, området där de bor, och en massa annat. Jag fick också ställa frågor. Jag hade skrivit en lapp med frågor jag hade, men den tittade jag knappt på under samtalet, utan frågorna kom direkt ändå.
 
Jag hade en bra känsla om den här familjen innan samtalet, och det känns ännu bättre nu efter samtalet.
 
Jag ska fundera lite, så ska vi skypa igen på tisdag.





Match #23

 
Igår (fredag) fick jag min tjugotredje match.
 
Familjen bor i: Garden City, Long Island.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 4,5 år, Flicka 2,5 år, Flicka 2,5 år (tvillingar).
 
Den närmaste större staden är New York City. Det tar 30 minuter att åka dit med bil, utan trafik. Det tar 45 minuter med tåget.
Mamman i familjen är en "stay-at-home-mom".
Au pairens schema kommer att vara 9-15, 18-21, förutom på sommaren då barnen inte går i skolan.
De har en hund.
 
Jag gillar verkligen den här matchningen.
 
Jag funderar på en sak, de står att de väntar barn, och beräknad födsel är februari 2014. Det är om ett år. Då måste det betyda att de planerar att skaffa fler barn, men att de inte är gravida än.
 
Det var tur att jag kollade mailen jag hade fått i skräpposten...för jag hade fått ett mail från värdmamman i familjen, och det hade hamnat där. Hon är intresserad av att prata med mig inom de närmsta dagarna.
Jag har skickat ett mail tillbaka att jag väldigt gärna skulle vilja prata med dem med, och gav några förslag på dagar som jag kunde prata. Jag gillar verkligen den här matchningen, så jag hoppas att de hör av sig snart igen.





Ny barnreferens

Nu är min nya barnreferns upplagd på min profil. Så nu har jag tre olika barnreferenser,
och ytterligare 180 barntimmar i min ansökan.
 
Det här referensen är från en förskola jag praktiserar på just nu. Barnen är mellan 1-5 år. Så jag får erfarenhet med barn i olika åldrar. Och om två veckor kan jag lägga till ytterligare 180 timmar i den här referensen.

Jag hoppas nu att min nya barnreferens gör så att fler familjer hör av sig. Och att någon av dem är den rätta värdfamiljen!





Match #22

 
Igår fick jag min tjugoförsta match.
 
Familjen bor i: Mill Valley, California.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Flicka 7,5 år, Flicka 5 år.
 
Den närmaste större staden är San Francisco. Det tar 20-30 minuter att åka dit.
De har hundar.
 
Det står inte så mycket om dem i deras ansökan. Det står bara lite information om familjen och om området där de bor.
Jag får se om de hör av sig...





Match #21

 
Idag fick jag min tjugoförsta match.
 
I eftermiddags innan jag hade slutat praktiken och innan jag hann ringa till Stockholmskontoret, så hade jag fått en ny matchning. Så Match #20 måste ha bestämt att jag inte var den rätta au pairen för deras familj,
 
Familjen bor i: Needham, Massachusets.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 5,5 år, Flicka 3 år.
 
Den närmaste större staden är Boston. Det tar ca 30 minuter att åka dit.
Pojken går i förskolan måndag-fredag, 8.30-11.00.
Det är en aktiv familj som gillar att hitta på olika saker tillsammans. De tycker om att gå till lekparken, gå till Zoo, cykla tillsammans och att hitta på olika aktiviteter utomhus.
 
Jag hoppas de hör av sig...
 
Jag håller på att få en ny barnreferens till min ansökan, men det verkar ta lång tid...De fick in min  nya barnreferens på posten förra måndagen(28/1), och de pratade med referensen i tisdags(5/2), men den har fortfarande inte kommit upp på min ansökan än. Eftersom de pratade med referensen i tisdags, så tycker jag att den borde ha kommit upp på min ansökan nu. Ska ringa till Stockholmskontoret imorgon och fråga varför den inte har blivit uppladdad än.





Skype med Match #20

Avslutade skype-samtalet med värdpappan för 55 minuter sen.
 
Samtalet tyckte jag gick ganska bra, men jag tyckte det kändes ganska stelt. Vi pratade i 17 minuter.
Han började med att ställa frågor till mig: vad för barnerfarenhet jag har, hur jag skulle hantera hemlängtan, vad jag tyckte om att göra på fritiden, och några fler frågor. Han berättade även lite om barnen, och om området de bor i.
Sen undrade han om jag hade några frågor till honom.
 
Han skulle prata med mamman, sen skulle de höra av sig igen.
 
Jag valde att skypa med den här familjen för att jag ville ge dem en chans. Jag kände ganska snabbt att det här var inte den rätta familjen för mig, men jag ville ge dem en chans ändå.
 
Jag kommer att kontakta Stockholmskontoret imorgon och berätta hur jag känner för den här familjen.
Det största anledningen att jag tänker släppa den här familjen är att det kommer att bli fyra barn i familjen, och det är för många för mig. Och jag har sagt till dem på Stockholmkontoret att jag tycker att fyra barn är för många.
Jag vill känna att jag kan ta hand om alla barn i en familj, och inte bara några av dem. Och jag skulle inte känna mig trygg med att ta hand om fyra barn själv som är så små.
Jag vill inte fortsätta kontakten med den här familjen när jag känner redan nu att det här är inte den rätta familjen för mig.
 
Nu får jag hoppas på nästa matchning, och att jag inte får en matchning med fyra barn igen.





Match #20

 
Idag fick jag min tjugonde match.
 
Familjen bor i: Silver Spring, Maryland.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn, fyra barn till sommaren.
Barnen: Pojke 3,5 år, Flicka 1,5 år, tvillingar, beräknad födsel 8 juni.
 
Den närmaste större staden är Washington DC. Det tar 15 minuter att åka dit med tåg. De bor 10 min från tågstationen. Med bussar och tåg från Washington DC kan man enklet ta sig till andra East Coast städer, så som New York City och Phildelphia.
Mamman kommer att vara hemma mycket och ta hand om tvillingarna, så au pairen kommer mest att ta hand om de äldsta barnen. Pojken går i skolan under dagarna, och flickan är hemma med au pairen.
Au pairen schema kommer att vara måndag-fredag, 7-12, 14-18.
Au pairen kommer inte ha tillgång till bil på fritiden.
 
Jag vill inte skriva ut för personliga saker som familjen har skrivit om i deras ansökan, men det är några saker som jag är lite fundersam till.
 
Jag fick ett mail från värdmamman att de gärna skulle vilja skypa med mig. Vi ska eventuellt skypa på söndag.
Även om jag är fundersam till den här matchningen, så ger jag dem en chans.
 
Men jag förstår inte varför jag får matchinngar med fyra barn, när det står i min ansökan att jag vill ta hand om max tre barn. Här kommer au pairen mest ta hand om de två äldsta barnen, men det är i alla fall en familj med fyra barn. Och au pairen kommer ibland ta hand om alla fyra barnen, och det tycker jag är för många.





Match #19

 
Idag fick jag min nittonde match.
 
Familjen bor i: Ho Ho Kus, New Jersey.
Familjen: Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 7,5 år, Pojke 3,5 år, Flicka 2 år.
 
Den närmaste större staden är New York City. Det tar 40-60 minuter att åka dit.
Värdmamman är ensam med tre barn, så hon söker en au pair som är ansvarsfull och kan "run the household" medans hon är på jobbet. Au pairen måste kunna ta ansvar och "multitask"(kunna göra flera saker samtidigt).
Hon vill ha en au pair som är kärleksfull, mogen, och har en positiv attityd. Och någon som kan hantera stress och vara punktlig med barnens aktiviteter och skola.
Den äldsta flickan går i skolan måndag-fredag 8.00-15.00. Pojken går skolan fyra förmiddagar i veckan, två dagar 9-13, två dagar 9-11.30. Den yngsta flickan kommer gå i skolan två gånger i veckan.
 
Som med alla matchningar så ger jag dem en chans...