Burke Lake Park

Igår hade jag barnen hela dagen. Au pairen åkte till Niagarafallen tidigt på morgonen, och min värdmamma frågade om jag kunde ta hand om barnen för ett tag sedan. Och visst kunde jag det. 
Det gick jättebra, och både S och E lyssnade på mig, så det var bra. 
På kvällen så mötte jag upp Tereza i Arlington för att äta middag. Vi åt på en thai restaurang, och efter det så åkte vi hem till henne och åt glass. 
Vi hade inte träffats på två år, så det var roligt att träffas igen. 
 
Idag åkte jag, min värdmamma, S och E till Burke Lake Park på förmiddagen. Hade heller aldrig varit där, så det passade ju extra bra. S fick välja vad vi skulle göra, och han ville åka till parken. 
Vi började dagen med att spela minigolf, sen så åkte vi ett tåg som gick runt området. Efter tåget blev det lunch som vi hade tagit med oss, och avslutade sen med att åka karusell. 
Det var fint där, och jag är väldigt glad att få egentid med bara familjen. 
När det var dags för E att sova, så åkte jag ivåg i några timmar. 
Åkte först runt för att hitta bra shoppingpåsar till min mamma och mormor, alltså såna man kan använda flera gånger. Hittade dessa på Harris Teeter och Giant. 
Hittade också en tidining på Giant, Sports Illustrated - All Caps, som jag såklart köpte. 
Åkte sen till Target vid Fair Lakes Shoppingcenter, där jag köpte en massa gott att ta med mig hem. 
Åt sen middag med familjen ute, och efter middagen fick de presenterna som jag hade köpt med mig. Till E så hade jag köpt en Sverigedocka och till S så hade jag köpt Pettsson och Findus pussel. Båda två gillade det de fick. E kramade sin docka direkt, och S ville såklart lägga pusslen. Så det var bra att det gick hem, men det visste jag nästan! Jag hade också köpt en Emil bok, men den hade de redan. Men det gjorde absolut ingenting sa min värdmamma. Hon gillade verkligen den boken, och som hon sa, man kan aldrig ha för många böcker. 
Men lite synd ändå att de hade den... 
Och som en tidig födelsedagspresent, så fick jag ett jättefint halsband. Det är en kedja med en bricka, med Sverige, ett hjärta och Virginia. Har letat efter ett halsband eller armband med Virginia, och nu har jag det! 





Old Town Alexandria, VA

I onsdags åkte jag till Old Town Alexandria, som ligger en bit utanför Washington DC. 
Jag hade aldrig varit där tidigare, så nu ville jag verkligen åka dit den här gången. Jag gick längs King Street ner till The Waterfront och tillbaka. King Street är den stora shoppinggatan kan man säga. 
Det var ganska varmt den dagen, så istället för lunch så blev det glass på Pop´s, old fashioned ice cream co. istället. Och av en slump så såg jag en America! butik precis bredvid, och där hittade jag en Stanley Cup t-shirt till min pappa som jag har letat efter. 
Det fanns många butiker, små och lite större, som jag gillade där. Och jag hittade en fin klänning i en butik som hetter Anthropologie. Köpte också ett doftljus där. 
 
I torsdags åkte jag tillbaka till Alexandria. Men det här gången så gick jag på andra sidan gatan, och såg några butiker som jag missade dagen innan. 
Men anledningen att jag åkte tillbaka egentligen, var att jag ville åka Washington Monuments Cruise. 
Det var en båttur längs Potomac, från Alexandria upp till Georgetown och tillbaka. Man kunde välja att gå av, eller så kunde man sitta kvar, och det gjorde jag och flera andra. 
Det tog ca 50 min enkeltur, och längs vägen kunde man se många av de olka monumenten och landmarks från vattnet. Jag såg Jefferson Memorial, Washington Monument, John F. Kennedy Center of Performing Arts, Arlington Memorial Bridge och Lincoln Memorial. 
Jag hade sett alla dessa tidigare, men det var ändå häfitgt att se dem från vattnet den här gången. 
 
 
 





Washington Capitals Parade!

I måndags så regnade det här, så då blev det en dag som min värdpappa kallde en dag "to see what´s changed and what hasn´t".
Jag började dagen med frukost på IHOP, sen åkte jag till Fair Oaks Mall och gick runt där i ca 3 timmar. Eftersom jag köpte mycket som jag blev nöjd med på Potomac Mills, så letade jag inte direkt efter något speciellt. Men hittade en topp till min mamma, och underkläder och parfym på Victoria´s Secret. 
Jag åkte sen till Fair Lakes, och hittade ytterligare en topp till min mamma. 
 
Igår var en dag som är svårslagen! Det var nämnligen Washington Capitals Parade i DC! 
Eftersom det ändå vann Stanley Cup nu när jag var här, så ville jag gärna åka in och fira och kolla på paraden. 
Jag kom in till DC vid 9.30, och då gick jag ner till korsningen Constitituon Avenue och 12th Street. Där hittade jag en bra plats som jag ställde mig på, och stod där hela tiden. 
Jag var på andra ledet kan man säga, och tjejerna som stod direkt framför mig var kortare än mig, så jag såg ganska bra ändå. Och det blev även mycket folk bakom mig, så jag kom nog rätt bra tid ändå. 
Paraden inkluderade bilar, marching band, hästar och vagnar, och bussar och mycket annat. 
Spelarna kom i dubbeldäckade bussar med öppet tak, så man kunde se dem. De kom några spelare i  varje buss, och jag såg Philipp Grubauer, Lars Eller, Braden Holtby, Evgeny Kuznetsov, TJ Oshie, Brooks Orpik, Alexander Ovechkin, Nicklas Bäckström, bland annat! Såg också Stanley Cup, som Ovechkin lyfte  upp till skyn!
Det var massor med folk, men så värt att åka dit! Ett plus också att jag hade en ganska bra plats där jag såg bra! 
Det delade också ut saker till publiken, och jag fick två planscher och en liten handduk med mig hem som souvenier och minne.
När paraden var slut så gick jag och åt lunch på Pret-A-Manger, och sen gick jag till Washington Welcome Center där jag köpte lite godis. 
 
 





MIddag på The Cheesecake Factory!

På förmiddagen igår så åkte min värdpappa och jag först och fixade min telefon, sen hämtade vi ut min hyrbil.
Sen när vi kom tillbaka så umgicks jag med min vördmamma och barnen en stund. 
När E skulle sova så åkte jag till Fair Lakes Shoppingcenter och kollade lite. Jag åkte dit mest för att leta efter en Stanley Cup tröja på Modell´s Sporting Goods, men det fanns ingen som jag ville ha. Åkte då till Plaza America i Reston istället, och där hittade jag en tröja i min storlek. 
På kvällen åt jag och min värdfamilj middag på The Cheesecake Factory! 
 
Idag har jag haft en shoppingdag. 
Såklart blev det ett av mina favorit shopping center, Potomac Mills. 
Kom dit runt 11.30, och var kvar tills det stängde vid 18. Hittade mycket bra saker. 
När jag kom tillbaka sa S: "Hey Elisabet, I knew you´d come back". 
Och idag ville han att jag skulle läsa fär honom innan han skulle sova. Och det gjorde jag så gärna! 





Jag är i USA!

Igen så har jag inte skrivit något här sen min senaste USA-resa...
 
Och nu är jag i USA igen. Den här gången är jag här mellan 7-18 juni.
 
Jag kom alltså hit igår eftermiddag. 
Jag åkte med SAS den här gången, har åkt med Icelandair tidigare. Men det gick bra det också. 
Det var byte i Danmark istället för Island, vilket gjorde att det andra flygningen blev några timmar längre. 
Man fick mat och fika inkluderat med SAS, och de pratade danska, svenska och engelska i speakern. Det var väl det som var skillnaden mellan SAS och Icelandair tyckte jag. Överlag bra måste jag säga. 
 
Jag anlände vid Dulles igår eftermiddag, och eftersom jag åkte på samma ESTA som förra året så kunde jag gå genom Passport Express, vilket gick lite fortare, det var skönt. 
S blev jätteglad när jag kom, och började direkt prata om en massa olika saker. 
Han ville också visa mig mitt rum och var jag skulle sova. När han visade mig rummet så sa han sa ganska på en gång att han hade saknat mig, och så fick jag en kram....
 
S: I missed you so much when you were´nt here. 
E: Can I get a hug? I love you...
S: I love you to. 
 
Gissa om dessa orden nästan fick mig att böra gråta?! Han verkar faktiskt komma ihåg mig igen, och det värmer kan jag lova! 
Och jag fick också flera kramar innan han skulle gå och lägga sig. 
 
Idag har jag mest tagit det lugnt, och ställt om mig till USA-tid kan man säga. 
Jag började dagen med att läsa att WASHINGTON CAPITALS VANN STANLEY CUP IGÅR!!!
Det var ju game 5 igår kväll, men jag var så trött, så jag gick och la mig istället. 
Jag sov över 11 timmar, så jag kände mig ganska utvilad ändå när jag vaknade. Men har inte direkt haft någon ork att göra så mycket ändå.
Jag gick ut och gick i nästan en timme, bara för att komma ut en stund. De har en fin asfalterad gångstig som går runt samhället och i skogen. 
Sen åt jag middag med au pairen och S och E. 
E verkar också tycka om mig. För när hon hade ätit klart så ville hon sitta i mitt knä och kolla i en bok, och det tar jag som ett gott tecken. 
Hon är ju för liten för att komma ihåg när jag var här förra året, så är det roligt att se att hon också tycker om mig.