Snart semester...

Imorgon åker jag på semester till NYC!, och kommer inte ha någon dator med mig så det blir inte någon uppdatering här på bloggen på några dagar, men här kommer en uppdatering om hur min jobbvecka har varit.
 
I måndags så fixade jag allting till resan, bokade hotellrum och kollade upp hur jag skulle ta mig till och från hotellet i Elizabeth, NJ, till NYC på lördagen och tisdagen. Resan utgår och avslutas i Elizabeth, NJ, så måste ta mig till hotellet på lördagskvällen, och sen tillbaka till NYC på tisdagskvällen för en natt i NYC innan jag åker tillbaka till DC.
 
I tisdags så gick vi till parken på förmiddagen.
Jag jobbade även lite extra på kvällen. Min värdpappa har varit på jobbresa under veckan, och min värdmamma hade körträning på kvällen, så då självklart ställde jag upp och tog hand om bebisen ett tag på kvällen.
 
I onsdags så gick vi en promenad runt Fairfax Towne Center på förmiddagen och handlade lite matvaror, innan sovstunden.
Efter jobbet så hämtade jag upp Tereza och vi åkte till Potomac Mills för lite shopping. Tereza ska åka till Bahamas nästa vecka, och hon behövde lite sommar och strandkläder, så då åkte vi dit. Jag hittade många affärer som jag gillar där, så kommer absolut åka dit igen snart.
 
Igår så gick vi återigen till parken på förmiddagen. Det var inte lika varmt igår som tidigare i veckan, men tillräckligt varmt för en stund i parken, och för lite gåträning och gunga.
På kvällen blev det gymmet med PTn. Åkte även till Target och Old Navy och kollade efter present till pappa som snart fyller år.
 
Idag var ännu en bra dag på jobbet. Vi gick till parken på förmiddagen som tidigare i veckan. Under sovstunden så skypade jag med en kompis. Alltid lika trevligt!
Efter jobbet åkte jag till Fair Oaks Mall och köpte present till pappa. Ska skicka det imorgon innan jag åker, hoppas han blir nöjd.





Global Citizen 2015 Earth Day

I söndags så var jag till djurhemmet och gick ut med två olika hundar. Det var fint väder, så det var härligt att få komma ut på en promenad, och med lite sällskap också.
 
I måndags var det fint väder, så då gick jag på en promenad med bebisen på förmiddagen.
Efter jobbet blev det brevskrivning till farmor och morfar&mormor igen.
 
I tisdags var det Free Cone Day vid alla Ben&Jerrys, så efter kvällsmaten åkte jag till Fairfax Corner och ställde mig i kö, för gratis glass. Fick stå i kö i 40 minuter, men det var helt okej ändå. Provade smaken Salted Caramel, och den var riktigt god!
I onsdags var ännu en fin dag så då gick vi till parken på förmiddagen. Han gillar verkligen att gunga. Varje gång jag sätter honom i gungan, och ger honom lite fart, så börjar han att skratta.
 
I torsdags blev det gymmet med PTn efter jobbet.
 
I fredags så gick vi till parken igen på förmiddagen. Lika härligt varje gång. Det är verkligen skönt att våren har kommit hit nu, så att man kan vara ute mer. Har inget emot vintern, men har nog aldrig längtat efter våren så mycket som jag har gjort under denna vintern.
Efter jobbet hämtade jag upp Tereza och vi åkte till Potomac Mills, ett shoppingcenter som ligger nära IKEA Woodbridge, för middag och lite shopping. Efterrätt blev det på The Cheesecake Factory innan vi åkte tillbaka. Denna gång valde jag Caramel Pecan Turtle Cheesecake, och den var riktigt god!
Igår var det Global Citizen 2015 Earth Day i DC. En dag som handlar om jorden och klimatförändringar, men också en gratis konsert, med många kända artister!
Träffade Ying vid metro center, sen gick vi ner mot National Mall där konserten var. Det var fint väder, och väldigt mycket folk där. Vi satte oss i skuggan, och kunde se scenen på långt håll, men såg inte artiserna som uppträdde så bra, men vi hörde bra, så det var något i alla fall. Under tiden vi satt där så lyssnade vi på när Fall Out Boy och Usher uppträdde.
Efter en bra stund, så gick vi vidare och utforskade DC lite. Vi gick förbi Vita Huset, och sen åt vid mat vid Hard Rock Cafe. Gott var det!
En bra och trevlig lördag!
Idag har jag bokad hotell i Elizabeth, NJ, för natten innan min resa till Niagara Fallen börjar. Så nu är det klart, nu ska jag bara köpa biljetter för shuttle från New York Penn Station till Newark Airport. Och skriva ut alla papper, sen är allt klart för semestern! 6 dagar kvar...
Snart ska jag även iväg på au pair möte till en av min au pair grupps LCC.





National Cherry Blossom Festival

I tisdags, onsdags och torsdags så var de regndagar här, så då fick jag vara inne med bebisen på förmiddagen. Men vi hade det bra ändå. Just nu är han väldigt intresserad av lego, och han ger mig bitar så bygger jag ihop något av det. Han försöker själv ibland att sätta ihop bitar, men än så länge kan han inte det. Han tar bara isär dem för mig. I onsdags var han också väldigt intresserad av bollar. Han gav mig en boll, så kastade jag upp den i luften och tog emot den, och då log han och skrattade varje gång.
Gymmet blev det också efter jobbet tisdag, onsdag och torsdag.
 
Igår så blev det brevskrivning för mig efter jobbet. Måste komma ikapp med breven som jag ligger efter med, till farmor och morfar&mormor. Men är snart klar med det. Så då blir den ett brev i månaden som vanligt.
 
Idag åkte jag till DC, för idag var det National Cherry Blossom Festival.
Det blev en tidig morgon, för karnevalen/paraden började redan kl.10. Min värdmamma sa, att är det något man inte ska missa när man är här, så är det Cherry Blossom. Så självklart ville jag åka in och se det, eftersom jag inte var här förra året när det var.
Paraden höll på i nästan två timmar, sen gick jag runt National Mall och tog en massa kort. Gick runt Washington Monument och ner till Tidal Basin(sjö), och kunde se Thomas Jefferson Memorial därifrån.
Gick även till Washington Welcome Center och kollade lite souvenier, och lunch blev det på McDonalds innan jag åkte tillbaka på eftermiddagen.
En bra, och perfekt vårdag i Washington DC!





Påsk i USA

Hoppas ni alla har haft en bra påsk, det har jag haft i alla fall.
 
I lördags skypade jag med familjen! De hade påskmiddag, och farmor och morfar&mormor var där, så fick prata med dem också! Det var så roligt att få se och prata med dem igen!
På förmiddagen så färgade jag och min värdmamma ägg. Det är något som hon gör varje påsk, och hon frågade om jag ville hjälpa till, och det ville jag såklart.
På eftermiddagen så åkte jag till Petco och PetSmart för att leta efter hundkoppel som jag kan ha när jag går ut med hundarna på djurhemmet.
Igår så var jag till kyrkan med min värdmamma och bebisen. Först bjöd de på frukost i församlingshemmet, sen blev det gudstjänst. Min värdmamma spelade även tvärflöjt under gudstjänsten. Träffade även prästen, och han berättade att han hade pluggat svenska på universitetet och han hade även varit till Sverige flera gånger.
Skypade med en kompis i 1,5 timme, och pratade även med familjen i nästan 1 timme. Alltid lika trevligt!
På kvällen gjorde jag påskmiddag, kokt potatis, lax med philadelphiatäcke, ägghalvor, och laxröra. Och till efterrätt blev det dalkaka/silviakaka med strössel. Det var väldigt uppskattat!
"Påskharen" hade även varit på besök under natten till söndagen, och detta lämnade han till mig.
Idag har varit en bra jobbdag. Det var väldigt fint väder, så vi var ute en stund på förmiddagen.
Jag började redan kl.6 eftersom min värdpappa skulle komma hem efter att min värdmamma åkte, så då fick jag börja tidigt. Men det gör inget, för det betydde att jag slutade redan strax efter kl. 15. Så om man räknar bort tiden som bebisen sov idag, så blev min effektiva jobbtid idag ca 4 timmar. Det kan man inte klaga på.
Efter jobbet gick jag till Fair Oaks Mall och till DMV och förnyade mitt körkort. Väntetiden var nästan 2 timmar, så det var inte så roligt, men nu är det fixat, så nu får jag köra bil till 30 oktober.
Hemma är det Annandag Påsk idag, vilket är en röd dag i Sverige och i Europa, men det har de inte här. Här i USA är det en vanlig vardag. Min värdmamma visste inte änns att det fanns något som hette så, förrän jag berättade om det. Här kallas det Easter Monday, men det är inget som man får ledigt för.
Fick påskkort av morfar&mormor idag, och även paket från familjen! Tack snälla!
 





Glad Påsk

I måndags var en bra jobbdag. Efter jobbet skrev jag klart breven till farmor, och morfar&mormor.
 
I tisdags blev det att vara inne på förmiddagen. Det var en beväpnad rånare som hade rymt från ett sjukhus i Fairfax kommun, och innan de visste var han var så höll jag mig inne. Det hade säkert varit okej att gå ut, men bättre att ta det säkra före det osäkra. De hittade honom som tur var på eftermiddagen.
Efter jobbet blev det gymmet med PTn.
På kvällen gjorde jag semlor igen, alltid lika uppskattat. Sista för den här gången, eftersom man bara äter dem till påsk.
 
I onsdags var det fint väder, så då gick vi en promenad med barnvagnen på förmiddagen innan sovstunden. Han verkar gilla att vara ute, så det är bra.
Efter jobbet blev det gymmet igen, denna gången blev det powerwalk/jogga/springa 6 km.
Var också den dagen jag firade 11 månader i USA, separat inlägg om det.
 
Igår var det ännu finare väder, så då gick vi till lekparken på förmiddagen. Han kan gå med hjälp, men han kan inte gå själv riktigt än, så det ända han kan göra vid lekparken just nu är att gunga, men det gillar han verkligen. Han skrattar och ler nästan hela tiden när han sitter i gungan.
Efter jobbet blev det gymmet igen, samma som i onsdags, powerwalk/jobba/springa 6 km. Jag var till gymmet en gång bara förra veckan, så har lite tid att ta ikapp där.
 
Idag har varit en  regndag. Dagarna blir på en gång mycket tråkigare när man inte kan gå ut, men det var en okej jobbdag ändå. Min värdpappa åkte till Kalifornien igår morse, så då har jag fått börja kl.6 istället, när min värdmamma åker till jobbet. Men det har varit okej. Bebisen vaknar inte förrän runt kl.8.30, så de första timmarna kan jag ta det väldigt lugnt.
På kvällen åkte jag till Whole Foods och köpte mat till påskmiddagen jag ska göra på söndag.
Eftersom min värdpappa är borta hela helgen, så har jag erbjudit mig att göra påskmiddag. Det ska faktiskt bli roligt! Eftersom vi bara är två, så blir det inte jättemycket mat, men har tänkt att koka potatis, ägghalvor, laxröra och rostat bröd, och lax med philadelphiaost i ugn. Och till efterrätt blir det nog kladdkaka.
 
Och eftersom klockan har slagit om till lördag och Påskafton hemma i Sverige så vill jag önska en Glad Påsk till er alla!





11 månader i USA

I onsdags var det 11 månader sedan jag lämnade Sverige för att jobba som au pair i USA. 11 månader har nu gått, knappt så jag kan tro det själv. Hade jag inte bestämt att förlänga så skulle jag åka hem om några veckor... Kan verkligen inte se mig själv åka hem så snart. Speciellt inte nu när jag har så mycket att se fram emot i sommar!
 
Mars har varit en bra månad.
Jag har gått en matkurs. Kursen var inte som jag trodde den skulle vara, men den var bra ändå.
Jag har blivit volontär på ett djurhem.
Jag har varit på Påskmiddag på IKEA!
Jag har varit på ännu en NHL-match!
Jag har ätit smores för första gången i mitt liv.
 
Det har varit en månad som har gått ganska snabbt tycker jag, och jag har gjort mycket roliga saker!
 
I april väntar en resa till Niagarafallen! Ser verkligen fram emot det!