GlowDogGlow

Jag har haft en riktig fullspäckad helg, men det har bara varit roligt...
 
I lördags var jag volontär på ett 5km lopp i Manassas. Detta hette GlowDogGlow, och var ett lopp för hundar och deras ägare/familjer.
Det var på kvällen, så de som ville hade klätt ut sig i neonfärger, och hade glowsticks och ljusslingor, för att synas mer.
Mitt skift började egentligen 20.30-23.30, och jag hade hand om frukt- och snacksborden, men jag åkte dit till 17-tiden och hjälpte till med att sätta upp skyltar och hjälpte också till en stund vid anmälningsbåset.
De tog emot anmälningar från kl.18 på plats, och starten för loppet var kl.20.30.
Det var ca 500 personer som deltog, och säkert 100 hundar sammanlagt.
Det var en bra kväll, och jag hade det riktigt trevligt! Träffade mycket trevligt folk, och många hundar såklart.
 
Idag vann även Måns Zelmerlöw och Sverige Eurovision Song Contest 2015!
I söndags träffade jag Josefin. Hämtade upp henne vid vienna metro, sen åkte vi till IKEA!
Först blev det lunch, och såklart blev det köttbullar och mos. Och sen äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.
Efter maten tog vi en rundvandring i affären. Ingen av oss letade direkt efter något speciellt, men det är trevligt att bara gå runt där en stund.
Sen åkte vi till Potomac Mills för lite shopping. Eftersom det ligger i stort sett bredvid varandra, så kunde vi lika gärna åka dit också.
Sen innan vi åkte tillbaka så blev det cheesecake på The Cheesecake Factory. Väntetiden för att få bord var 40 minuter, och vi hade ingen lust att vänta så länge bara för att äta cheesecake, så vi köpte cheesecake över disken, och satte oss utanför vid bänkarna som fanns vid sidan av entrén. Det gick lika bra det, och lika gott var det ändå!
Igår var det Memorial Day här i USA. Det är dagen då man ska minnas och tänka på de personer som har dött i krig för USA.
Mina värdföräldrar var lediga, så det betydde att jag också var ledig.
Jag mötte upp Lisa för lunch på IHOP, och sen blev det frozen yoghurt till efterrätt.
Sen åkte jag till Fair Lakes Shopping Center, för att leta skor. Och för en gång skull, så hittade jag skor som jag ville ha på en gång... Jag hittade svarta ballerinaskor på Payless, och nya sneakers på DSW. Så det var det en bra shoppingdag för min del.
Hade inte direkt några planer på eftermiddagen, men skickade sms till Tereza när jag kom tillbaka från lunch och shoppingen, och frågade om hon hade några planer, och de hade hon inte. Så då åkte jag och hämtade upp henne, och vi åkte och köpte glass och åkte sen till en park i närheten.
En bra ledig dag, och det var riktigt skönt med en långhelg, vilket inte hände ofta här!
Idag var en vanlig jobbdag. Jag och S var ute en timme på förmiddagen innan det var dags för mellanmål och sovstund för hans del. Vi gick först en promenad i området, och sen gick vi till lekparken en stund.
Efter jobbet så satte jag mig på balkongen och skrev brev till farmor. Det var så skönt ute framåt kvällningen, så jag satt ute i nästan två timmar.





Fair Lakes Trail

I måndags gick jag och S en promenad på förmiddagen. Det är ganska mysig att gå ut och gå med honom faktiskt. Han behöver lite hjälp med balansen fortfarande, så han behöver hålla i ett finger, men annars går han ganska bra nu. Men än så länge har han inte gått själv än, men jag tror det kommer snart. Han har gått med hjälp sen i november, så jag trodde att han skulle gå innan jul, men så blev det inte. Det är just det där fingret som han aldrig vill släppa.
På kvällen blev det zumba igen. Jag gillar det mer och mer för varje gång jag går dit.
 
I tisdags gick jag och S till lekparken på förmiddagen. Varje gång man sätter honom i en gunga och ger lite fart, så börjar han att le och skratta, så det är roligt.
På kvällen ville jag gå ut och gå, eftersom det var så fint väder. Men ville gärna gå på något nytt ställe, så jag frågade mina värdföräldrar om tips om bra promenadstigar i området, och min värdpappa tipsade om Fair Lakes. Jag visste att det fanns en mindre sjö i närheten, men visste inte att man kunde gå runt den. Sjön är en del av Fairfax County Parkway Trail. Så jag testade att gå runt där, och det är en av de finaste promenadvägarna jag har gått här i området, och kommer absolut att gå där flera gånger. Det fanns även en basketplan där, och bänkar lite här och där om man ville sitta och vila en stund. Det tog ca 40 minuter att gå från huset, runt sjön, och tillbaka, så det är en lagom lång promenad också. Tänk att man kan upptäcka nya ställen i området, även fast jag har bott här i över ett år nu...
 
I onsdags blev det gymmet efter jobbet, denna gång blev det ca 5 km på gåbandet.
 
Igår var en ganska tråkig dag. Det regnade i stort sett hela dagen, så det blev att stanna inne med S. Dagarna går så mycket snabbare, och är roligare om man kan vara ute. Men vi lekte med lego, läste böcker, och gåtränade, så vi fick tiden att gå ändå.
På kvällen blev det gymmet med PTn. Jag hade sista passet med honom på ett tag igår, ganska tråkigt faktiskt, för han motiverar mig att gå till gymmet oftare. Men försöker spara så mycket pengar jag kan just nu, då blev PT något jag fick sluta med, just nu i alla fall...
 
Idag har varit en produktiv dag, och jag hann med att göra mycket under jobbdagen. Och det är även min värdpappas födelsedag idag.
Innan S vaknade så gjorde jag tårtbotten, för jag erbjöd mig att göra tårta till idag. På förmiddagen blev det som vanligt en promenad med S, och under tiden han sov så hann jag med både fixa tvätten, plocka ur och i diskmaskinen, och göra tårtan. Och hann även med en lugn stund framför TVn och lite lunch.
Så på kvällen firade vi då min värdpappa som fyllde år idag.
Jag hade köpt två vinflaskor från Swedish Hill Winery som han fick av mig i present, och det blev han väldigt glad över. Jag hittade Swedish Hill Winery av en slump på google. Det är en vingård i Finger Lakes, NY, som faktiskt startades av ett svenskt par år 1969. Det startade vingården som ett deltidsjobb/hobby, men det har blivit större och större, och är nu en av de mest populära och prisbelönta vingårdarna i NY.
Och tårtan var riktigt god, och uppskattades väldigt mycket!
På kvällen tog jag en promenad runt sjön igen. Vem får inte energi till att ut och gå när man får se det här?
Nu är jag ledig tre dagar, vilket ska bli väldigt skönt! På måndag är det Memorial Day här i USA, och min värdmamma är ledig, och då får jag också vara ledig. Har planer hela helgen, men det är bara roligt... Mer om det på måndag.





Börjat med Zumba

I måndags var jag på zumba för första gången. Har funderat på att börja med det ett bra tag, men har bara inte tagit mig dit- Även mamma och jag pratade om att börja med det innan jag åkte hit, men det blev aldrig av.
Så i måndags gick jag då dit, och det var faktiskt roligt. Jag kände mig lite vilsen i början, eftersom jag inte kunde ett enda steg, och jag hängde inte alls med när de gjorde snabba steg. Men framåt slutet hade jag lärt mig några av stegen, så då gick det lite bättre i alla fall. Jag kommer absolut att fortsätta med det, och målet är att kunna gå dit varje måndag.
 
I tisdags gick S och jag som vanligt till parken på förmiddagen. Så skönt att det är finare väder nu, så jag kan vara ute mer med honom.
Och eftersom bilen fortfarande är på verkstan så kunde jag inte åka till gymmet som jag hade planerat, så jag tog en promenad istället, och gick även till Beth, Bath&Beyond.
 
I onsdags kväll blev det bio med Lisa och Stephanie vid Fairfax Towne Center. Vi var och såg Hot Pursuit, en ny komedi med Reese Witherspoon och Sofia Vergara i huvudrollerna. Den var riktigt rolig faktiskt!
 
I torsdags blev det gymmet med PTn efter jobbet.
 
I fredags hjälpte jag till att städa i kyrkan på kvällen. De har anställt en ny präst i min värdmammas kyrka, och som en överraskning till henne, så städade de hennes nya kontor. Och min värdmamma frågade om jag ville hjälpa till, och självklart kunde jag göra det, eftersom jag inte hade några andra planer den kvällen. De bjöd även på pizza och kakor efteråt, så det var ett plus till att hjälpa till.
 
Igår så träffade jag Tereza. Första blev lunch och dessert på The Cheesecake Factory, som har blivit lite vårat stammisställe när vi äter ute. Sen åkte vi hem till mig och spelade kortspel och lyssnade på musik en stund.
 
Idag har jag varit till djurhemmet igen! Idag blev det promenad och lekstund med tre olika hundar. Alltid lika roligt att åka ut till hundarna!





En dag i DC

I torsdag blev det gymmet med PTn efter jobbet.
 
I fredags var mina planer att åka till gymmet efter jobbet, men ena bilen är just nu på verkstan, och den andra hade min värdpappa till jobbet, så istället tog jag en promenad till Harris Teeter och gick runt där ett tag.
 
Igår var jag till DC! Mötte upp Ying vid Metro Center, sen vandrade vi runt i DC.
Först gick vi till American History-museumet, där det finns information om alla betydelsefulla och speciella händelser, och saker från USAs början till idag... Tex brandbil från 1850-talet, militäruniformer, en del av en skyskrapa från 11 september, Medal of Honor, klänningar från de olika presidenternas fruar.
 
Sen blev det lunch på Harry´s, ett trevligt ställe med uteservering, och god mat. Efterrätt blev mjukglass från McDonalds.
Efter lunch och efterrätt gick vi till Natural History-museumet, där det finns en massa olika uppstoppade djur och information om dem, Hope-diamanten, kristaller, och skelett från dinosaurier.
Blev också lite shopping på H&M och Forever 21 innan jag tog metron tillbaka.
Igår fyllde även min Pappa år, så innan jag åkte till DC så ringde jag såklart och grattade honom på födelsedagen!
Idag tog jag sovmorgon, sen åkte jag till djurhemmet. Idag blev det promenad med två olika hundar. Det var riktigt fint väder, och det var härligt att komma ut ett par timmar.





Grattis Pappa!

Här i USA är det fortfarande 9 maj... Så Grattis Pappa På Födelsedagen!
 
Hoppas du hade en bra dag! Bra grillväder, bra presenter, och god tårta!





Nashville: On Tour!

I lördags var det fint väder här i Fairfax, så då åkte jag till djurhemmet ett tag. Denna gång blev det promenader med två olika hundar. Jag fick en härlig promenad, och samtidigt gjorde jag något bra för hundarna.
Fick brev av morfar&mormor. Alltid lika roligt att läsa det!
 
I söndags var en riktigt bra dag! Jag var på Nashville: On Tour i DC!
Jag såg reklam för att artiserna/skådespelarna från tv-serien Nashville skulle ut på turné, och att det skulle komma till Constitution Hall(DAR), DC! Och självklart ville jag gå på den!
Jag berättade det för min värdmamma, för hon gillar serien också, och hon ville gärna följa med.
Med på konserten var Charles Esten, Clare Bowen, Chris Charmack, Aubrey Peeples, och Lennon&Maisy Stella.
Och den var... Jättebra! Många låtar som man kände igen från serien, men också några nya låtar och covers.
En riktigt bra kväll, och jag är så glad att jag åkte dit! En kväll som jag kommer att komma ihåg länge länge...
Eftersom jag har varit här i över ett år nu, och bebisen är inte riktigt en bebis längre, så börjar jag nu att kalla honom för S här i bloggen. Även om jag fortfarande kallar honom Baby... Så S här på bloggen är nu mitt värdbarn.
 
I måndags var en bra jobbdag. Det var fint väder, så på förmiddagen gick S och jag till parken.
På kvällen var jag på au pair möte. Denna gången hade vi träff på Santini´s Pizza i Chantilly. Träffade några nya au pairer, och hade det allmänt trevligt.
 
Igår var ännu en bra jobbdag. Vi gick till parken idag också. Han börjar lära sig att gå mer och mer nu. Han kan gå med hjälp, med bara en hand som hjälp nu, så jag tog vagnen i ena handen och S i den andra, så gick vi till parken.
På kvällen skrev jag klart breven till farmor och morfar&mormor.
 
Idag gick vi till postkontoret på förmiddagen och postade breven jag skrev klart igår, och gick även förbi affären och köpte Mors Dag-kort som jag ska skicka senare till mamma.
På kvällen mötte jag upp Lisa för frozen yoghurt.





Bucket List, efter 1 år!

Nu när jag har varit här i 1 år, så tänkte jag uppdatera min bucket list, och se hur mycket jag har gjort under min tid här...
Fet stil är platser och saker som jag har hunnit med hittills.
 
Städer jag vill besöka
New York City
Washington DC
San Francisco, CA
Los Angeles, CA
Seattle, WA
Denver, CO
Chicago, IL
 
Philadelphia, PA
 
Stater jag vill besöka:
New York
Kalifornien
Washington
Colorado
Illinois
Arizona
Minnesota
Pennsylvania
 
Maryland
New Jersey
 
Platser och ställen jag vill besöka:
Walk of Fame, CA
Universal Studios, CA
Central Park, NY
Vita Huset, D.C
Time Square, NY
Grand Canyon, AZ
Niagarafallen, NY
Rockefeller Center/Top of The Rock, NY
National Mall, D.C
Capitol Hill, D.C
Washington Monumentet, D.C
National September 11 Memorial&Museum/World Trade Center Minnesplats, NY
Battery Park, NY
Manhattan, NY
Hollywood, CA
 
Santa Barbara, CA
Solvang, CA
Yosemite National Park
 
Att göra:
Gå på en hockeymatch
Se USA:s nationella julgran i DC
Åka Staten Island Ferry
Se frihetsgudinnan
Äta på The Cheesecake Factory
Besöka ett Starbucks
Åka till USA:s största shoppingcenter, Mall of America
Besöka IKEA
Gå på Walk of Fame
Se Hollywoodskylten
Besöka Millennium Park och ta kort vid "The Bean"
Ta kort vid "Carries trappa", från Sex And The City
Se The Golden Gate Bridge
Gå på The Brooklyn Bridge
Åka upp i Space Needle
Besöka Time Square
Åka upp i Willis Tower
Se julgranen vid Rockefeller Center
Åka skridskor vid Rockefeller Center
Se körbärsträden i DC på våren
Ta kort vid LOVE-skylten i Philadelphia
Besöka minst 5 stater
 
Broadway musikal i NYC
Broadway i DC
Amerikansk fotbollmatch
Baseballmatch
Color Vibe-loppet
Concert For Valor
Svenskt luciatåg i DC
 
Jag har gjort ganska mycket om jag tänker efter. Och ännu mer kommer...
Nashville: On Tour om två dagar.
New Orleans, Louisiana i juni.
NYC igen i juni.
Min moster med familj kommer hit i juni-juli.
Fira ännu en national dag i USA.
Jag fyller 25!
Mamma och Pappa kommer hit i september.
Och det här är bara saker som jag vet redan nu...
 
Platser som jag verkligen vill åka till innan jag åker hem är Nashville, Miami, och Grand Canyon. De är platser som är högst upp på min bucket list just nu... Hoppas jag hinner med det, och att plånboken tillåter det också.





1 år i USA!

Idag är det 1 år sedan jag lämnade Sverige för att jobba som au pair i USA!
När jag tänker på det, så kan jag knappt tro att ett helt år har nu gått. Jag hade kunnat åka hem idag om jag hade velat det. Men just nu är jag inte alls redo att åka hem... Jag har för mycket att se fram emot i sommar, för att åka hem nu.
De orden trodde verkligen inte att jag skulle säga i början när jag kom hit. Jag hade riktigt mycket hemlängtan i början när jag kom hit, att det var riktigt jobbigt faktiskt. Men det blev bättre och bättre med tiden, och nu kan jag verkligen njuta av tiden här i USA. Även om jag saknar och tänker på vänner och familjen hemma varje dag, så är det inte på samma sätt som i början.
Jag är väldigt tacksam för familj och vänner hemma i Sverige som stöttar mig, och även för min värdfamilj här i USA. Jag har känt mig välkommen sen dagen jag kom hit. Och de är väldigt glada att jag bestämde mig för att stanna längre.
 
April har varit en bra månad.
Jag har firat påsk i USA.
Jag har varit på National Cherry Blossom Festival.
Och det absolut bästa var resan till Niagara Fallen!
 
Idag var första jobbdagen tillbaka efter semestern. Jag kunde spara en semesterdag den här veckan, och ta ut när min moster med familj kommer hit. Vilket var väldigt snällt tycker jag.
Idag var en bra dag. Tänk vad mycket piggare man kan bli av lite semester och miljöombyte.
På kvällen firade vi mitt 1 år i USA. Vi beställde mat, och till efterrätt åt vi daimtårta, som jag hade gjort på förmiddagen när bebisen sov. Jag fick även en present, bläckpennor från Kate Spade, och ett fint kort.
I maj har jag inte några speciella planer, förutom Nashville: On Tour konsert i DC på söndag! Ser verkligen fram emot det!





Resan i Bilder

Söndag: Delaware Water Gap, Stellas Diner, Horseshoe Falls-daytime and nighttime!
Måndag: Tree Sisters Island, Niagara Fallen, Seneca Falls!
Tisdag: Woodbury Common Outlet, New Jersey Skyline!
Onsdag: FIKA, topparna och souvenierna jag köpte under resan!
 





Niagara Fallen, NY!

Nu är jag tillbaka i Fairfax, efter en riktigt bra semester!
Jag har haft semester också, så idag har jag mest tagit det lugnt. Jag tog sovmorgon, sen gick jag till Panera och köpte fika och satt där en stund. Gymmet med PTn på kvällen.
 
Min semester började i lördags, då jag började min resa till Crowne Plaza, Elizabeth, NJ, där busstouren skulle utgå ifrån på söndagsmorgonen. Det blev många byten mellan bil, metro, buss, tåg, och hotellshuttle, men allt gick bra.
Först bil till Vienna Metro, sen metro till Union Station, buss därifrån till NYC. Tog NJTransit(tåg) till Newark International Airport. Och därifrån airtrain till terminal(P4), och sen shuttle till hotellet. Som sagt, många byten, men det var väl skyltat hela tiden, och min värdmamma hade skrivit tydliga instruktioner var jag skulle gå på och av vid varje byte, så det var inga problem alls.
Åkte från Fairfax vid 11-tiden, och var framme vid hotellet vid 20-tiden. Så det tog ett tag, men jag har inga problem med att åka buss, så det gjorde inte så mycket. Det var betydligt billigare än att flyga, så valet var enkelt.
Väl framme vid hotellet så beställde jag roomservice för första gången i mitt liv, jag tänkte, jag är ju ändå på semester, så jag kan väl lyxa till det lite i alla fall, efter en lång dag på resande fot...
 
På söndagsmorgonen träffade jag resten av gruppen och Mark, tourguiden som också skulle med på resan. Vi var nio personer sammanlagt.
Efter att ha fyllt i alla papper, så begav vi oss på den 65 mil långa resan upp till Niagara Fallen!
Första stoppet blev vid Delaware Water Gap.
För lunch så stannade vi vid Stella´s Diner i Syracuse, NY. Det var ett klassiskt amerikanskt diner, som taget ur en film.
Man fick skriva upp sitt namn och hur många man var, sen fick man vänta tills de ropade upp namnet, då det fanns ett bord ledigt. Vi fick vänta i ca 30 minuter tror jag, för det var riktigt mycket folk där, men det var det värt. Maten var riktigt god. Jag beställde våffla med grädde och jordgubbar.
Sen var det dags för att köra de resterande milen upp till Niagara Fallen!
Innan vi checkade in vid hotellet Byblos Niagara i Grand Island, NY, så stannade vi vid Niagara Fallen en stund.
Sen åkte vi till hotellet, och tog det lugnt ett tag. Middag blev det sen på Hard Rock Cafe, och sen när det hade blivit mörkt, så gick vi till fallen, för att se de upplysta. Varje kväll så tänder de upp fallen, så det blir olika färger. Det var riktigt häftigt att se!
 
På måndagsmorgonen blev det frukost på Di Camillo Bakery, ett lokalt café som en av Marks kollegor hade rekommenderat. Sen släppte han av oss vid Niagara Fallen, och man fick några timmar att göra vad man ville. De som kunde gick över bron till den kanadensiska sidan, men jag och en annan kille kunde inte det, så vi stannade på den amerikanska sidan. Vi gick till Niagara Falls Visitor Center, och kollade lite souvenier, kollade på en film om historien om Niagara Fallen, från då det upptäcktes till idag, vi åkte trolley runt öarna, och sen gick vi ut på observation deck och såg fallen ännu närmare. Så häftigt och mäktigt att se!
Vid lunchtid så åkte vi vidare till Seneca Falls, NY, där vi skulle spendera en natt på hotellet Holiday Inn. På vägen så stannade vi vid Varick Winery & Vineyard, för vinprovning för de som ville, och vi stannade även vid Finger Lakes en stund.
Middag blev det på hotellet, då vi även firade Mark lite, eftersom han fyllde år på tisdagen. Servitrisen kom in med en bit cheesecake, och vi sjöng för honom.
Sen gick vi till Walmart, för att köpa lite frukost, och andra saker som man ville ha med sig på bussresan tillbaka till NJ dagen efter.
 
På vägen tillbaka på tisdagen så stannade vid Woodbury Common Outlet i några timmar, och jag köpte två nya toppar.
Touren avslutades i Liberty Park, NJ. Och vi tog sen färjan över till NYC.
 
Efter att vi alla sagt hej då, så tog jag taxi till min värdmammas bror lägenhet, där jag skulle få sova för natten. Efter att ha tagit det lugnt en stund i lägenheten, så tog jag en promenad och gick till Chelsea Market. Det var ett mysigt ställe, men många små butiker och affärer.
 
På onsdagsmorgonen var det dags för mig att åka tillbaka till DC. Bussen gick kl.11 från NYC.
På vägen till bussen så såg jag FIKA, så självklart gick jag in där och köpte frukost och sötsaker till bussresan.
Köpte yoghurt med hallonsylt och müsli(parfait) till frukost, sen köpte jag chokladboll och mazarin till resan.
Resan kunde inte ha slutat på ett bättre sätt!
Efter en fem timmar lång bussresa var jag tillbaka i DC igen...
 
Det här var en riktigt bra resa! Vi var en bra grupp, alla kom bra överens, och tourguiden var riktigt trevlig!
Även fast det blev många timmar i minibussen, så tyckte jag inte att det gjorde så mycket. Vi lyssnade på musik, pratade, och hade roligt. Jag önskar att resan hade varit lite längre... Vi alla sa det, även tourguiden, att han hade gärna haft med oss alla på en längre resa.