Informationsmöte om Skandinaviska Institutet/Au Pair in America

I onsdags var jag på informationsmöte i Stockholm, på Münchenbryggeriet.
 
Hon som höll i mötet hette Fanny, och hon hade varit au pair i en förort till Washington DC, 2010/2011.
 
Hon berättade om SI och AuPair in America.
 
Jag fick bra svar på alla frågor och funderingar jag hade.
 
Jag känner mig förväntansfull att göra klar min ansökan hos SI, och gå in i matchningsprocessen igen...
 
Här är lite information om Skandinaviska Institutet/AuPair in America:
Skandinaviska Institutet/Au Pair in America är stiftelser dvs ”non-profit” organisationer vilket till skillnad från kommersiella organisationer inte är vinstdrivande.
 
Sedan 1964 organiserar ”The American Institute for Foreign Study” (AIFS) och dess världsomspännande familj av företag kulturella utbytesprogram över hela världen. Under denna tid har vi hjälpt mer än 1 miljon unga människor att uppfylla sina drömmar om utlandsupplevelser. 1986 utsågs ”Au Pair in America”, en division av AIFS, av ”United States Information Agency” (USIA) att som första program sända unga människor till Förenta staterna för att arbeta som au pairer i amerikanska familjer. Mer än 2 decennier senare är vi det största och mest framgångsrika programmet med över 4,000 deltagare varje år. Vi har byggt upp vårt renomè genom att tillhandahålla ett strukturerat, säkert och omfattande kulturellt utbytesprogram.
 
Au Pair in America är ensamma om att kunna erbjuda 3 olika program.
 
Du betalar inga depositioner eller avgifter för att kunna påbörja din placering. Avgifter för läkarbesök, visum etc, tillkommer först när du har fått en placering och bestämt dig för att åka som Au Pair.
 
Det är viktigt att du känner dig trygg med din försäkring när du reser som Au Pair. Alla Au Pairer som reser till USA genom SI skyddas av en allomfattande försäkring som täcker sjukvård, olycksfall, ansvar och baggage.
 
För att du ska kunna bekanta dig med din roll som Au Pair, arrangerar Au Pair in America ett 4 dagars orienteringsprogram i New York City. Hotell ligger mitt på Manhattan och vi står för boende och helpension. Du kommer att tillbringa fyra dagar med att gå på föreläsningar/workshops och träffa andra Au Pairer. I orienteringsprogrammet kommer vi att behandla ämnen som amerikansk kultur, barnomsorgsfrågor, förväntningar, kursval etc. Amerikanska Röda Korsets representant kommer att ge dig värdefull information gällande barnsäkerhet i USA. Detta är en utmärkt introduktion till livet i USA och vad du kan förvänta dig under året som ligger framför dig. Under orienteringen kommer du ha tid att koppla av med sightseeing och shopping. När dina fyra dagar av träning är över hoppas vi att du reser till din familj fylld av självförtroende och väl förberedd för året som ligger framför dig!
 
Läs mer om Skandinaviska Institutet/Au Pair in America på deras hemsida:
http://www.scandinavianinst.se/au-pair/
http://www.aupairinamerica.com/





Fortsatt med min ansökan hos SI

Jag påbörjade min ansökan hos SI, men valde att inte göra klart den direkt, just för att jag hoppades att min värdfamilj fanns hos CC.
 
Men nu den senaste veckan har jag verkligen jobbat med min ansökan hos SI.
Jag har fyllt i min application form, och kommit en bit på personliga brevet.
Har även börjat fylla i mina barnerfarenheter, och lagt upp bilder.
Det som fattas nu är barnreferenserna. En kommer jag att få imorgon.
På tisdag ska jag ska träffa min handledare jag hade på en förskola jag praktiserade på förra året. Hon har lovat att ställa upp som referens igen. Föhoppningsvis fyller hon i den på tisdag, annars får jag den senare i veckan.
Så då har jag två barnreferenser, sen ska jag fundera på vilken/vilka fler som jag ska ha som referenser.
 
På onsdag ska jag till Stockholm på informationsmöte.
 
Som sagt, CC har alltid varit mitt förstahandsval, men nu har jag läst mer och mer om Skandinaviska Institutet/AuPair in America, och jag gillar dem mer och mer...
 
Jag hoppas att min ansökan blir klar så fort som möjligt, för jag vill fortfarande åka som au pair till USA!
 
Är det någon som läser här som har åkt med SI?
Har ni varit nöjda med SI/Au Pair in America?





Min ansökan hos Cultural Care Au Pair är nu avaktiverad

Jag har inte skrivit något här på nästan en vecka, men roligt att se att det ändå är en del som tittar in här på bloggen varje dag. Tack!
 
Jag ringde till Stockholmskontoret i fredags, och fick prata med Nina.
Jag fick då beskedet att de hade avaktiverat min ansökan under dagen. 
 
Så nu är min tid med CC slut, och det blev inte som jag hade hoppats. Jag hoppades verkligen att min värdfamilj fanns hos CC, men så blev det inte.
 
Det inte blev som jag hade hoppats, men jag uppskattar all hjälp jag har fått från alla på Stockholmskontoret. Jag fick bra hjälp när jag gjorde min första och andra ansökan. Och jag har alltid fått bra tips och råd när jag har ringt till dem om jag har undrat något. De önskade mig även lycka till nu när min tid hos dem var slut! Tack för det!
 
Men jag ger inte upp än...





Match #35

 
I torsdags(4/4) fick jag min trettiofjärde match.
 
1,5 timme efter att jag fick match #34, så fick jag match #35.
 
Familjen bor i: Irvington, New York.
 
Jag blev väldigt fundersam när jag fick den här matchningen, eftersom ett av kraven de hade var att au pairen kunde prata portugisiska. Och det kan inte jag.
Jag ringde till Stockholmskontoret och frågade om det, och anledningen till att jag hade fått den här matchningen var att familjen själva hade hittat min ansökan via Search&Select. Därför fick jag den här matchningen.
Men de hörde aldrig av sig, och matchningen försvann automatiskt efter 48 timmar.





Match #34

 
I torsdags(4/4) fick jag min trettiofjärde match.
 
Familjen bor i: West Newton, Massachusetts.
 
Tyvärr så försvann den här matchningen nästan direkt efter att jag hade fått den.





Match #33

 
I onsdags(3/4) fick jag min trettiotredje match.
 
Några timmar efter att match #32 försvann från min profil, så fick jag en ny matchning.
 
Familjen bor i: Fredericksburg, Virginia.
 
Efter att ha läst deras ansökan, så kände jag direkt att det här var inte den rätta familjen för mig, så därför valde jag att släppa dem.





Match #32

 
Förlåt för dålig uppdatering den senaste veckan. Har varit i Sälen, och har inte haft tillgång till bra internet. Men nu är jag hemma igen, så här kommer en uppdatering om vad som har hänt den senaste tiden.
 
I onsdags(3/4) fick jag min trettioandra match.
 
Familjen bor i: Alexandria, Virginia.
 
Den här matchningen försvann på en gång från min profil. Jag fick matchningen kl.17.45, och när jag kollade mailen ca 18.45, då var matchningen redan borta.
 
Jag misstänker att den här var samma familj som match #25. De har samma efternamn, och de bor på samma ställe. Men eftersom matchnigen försvann innan jag hann läsa deras profil, så vet jag inte säket.





Match #31

 
I lördags(30/3) fick jag min trettioförsta match.
 
Jag trodde inte att det skulle hända så mycket i matchningsprocessen under påskhelgen, men jag fick en ny match, på påskafton.
 
Familjen bor i: Fort Lauderdale, Florida.
Familjen: Pappa, Mamma, och två barn.
Barnen: Pojke 2 år, Pojke 1 år.
 
Det står knappt något alls om den här familjen i deras profil.
Eftersom de inte har hört av sig än, så tänker jag ringa till Stockholmskontoret imorgon och släppa den här matchningen.
 
Hoppas ni som läser här har haft en bra Påsk. Det har jag i alla fall haft...
Imorgon åker jag till Sälen, och blir där i några dagar... Vet inte hur internet funkar där uppe, men händer det något i matchningsprocessen för mig, så hoppas jag att jag ska kunna uppdatera det här på bloggen. Annars får ni en uppdatering när jag kommer hem.