Match #81

 
Idag fick jag min åttioförsta match.
 
Match #80 försvann idag från min profil, jag vet inte om den försvann automatiskt eller om värdmamman valde att gå vidare med någon annan au pair. Jag har inte fått svar på mailet jag skickade till henne igår.
 
Familjen bor i: Lancaster, Pennsylvania.
Familjen: Mamma och ett barn.
Barnet: Flicka 4 månader.
 
Jag är väldigt fundersam till den här matchningen.
 
Det står knappt någon information alls om den här familjen.
Det står i profilen att familjen består av en mamma och ett barn, men sen står det också att mamman är gift.
En sak som står är att au pairen kommer inte att ha tillgång till bil, och att au pairen inte får låna någon av deras bilar när den är ledig, "off duty".
 
Jag ska ringa till Stockholmskontoret imorgon och be om en ny matchning.
 





Skype med Match #80

Jag fick ett mail från värdmamman igår, där hon skrev att hon gärna villle prata med mig över Skype.
Och jag skickade en tid som jag kunde, men den tiden kunde inte hon, för hon skulle på jobbmöte.
 
Men så ringde hon ändå ikväll. Hon hade lite tid över, så då ringde hon till mig.
Det blev väldigt improviserat, eftersom det var tänkt att hon skull ringa imorgon. Jag hade inga frågor förberedda, men det gick bra ändå.
Hon ville ringa idag, och få en lite bättre bild av vem jag var, och att även jag fick ställa frågorna som jag hade.
Hon hade några frågor om hur jag är som person och hur jag skulle lösa vissa situationer som skulle kunna hända. Hon ställde de frågorna just för att hon ville få en bättre bild av hur jag är som person, och min personlighet.
Jag fick också ställa frågorna jag kom på, och de frågorna som jag kom på, och ville ha svar på var; hur barnen är, och vad de tycker om att göra fritiden, hur området ser ut där de bor, och om det finns andra au pairer i området. 
Det fanns andra au pairer i området. Och barnen de tog hand om just nu var bebisar och små barn.
Hon ställde en fråga till mig om schemat, därför att det flesta au pairer i området tar hand om yngre barn, och det jobbar mest på dagarna. Och eftersom barnen i den här familjen är lite äldre, så skulle det mest vara jobb på eftermiddagarna och kvällarna. Då de flesta andra au pairer är lediga. Hur jag såg på det. Om jag kunde tänka mig ett sådant schema eller inte. Jag sa att jag är öppen för det mesta. Därför att jag vet att olika familjer har olika scheman, beroende på hur gamla barnen är, hur föräldrarnas jobbscheman ser ut, och när de behöver mest hjälp med barnen.
 
Vi pratade i 20 minuter. Med tanke på att det blev väldigt improviserat så gick det väl okej.
 
Hon skulle fundera hur hon skulle göra, om hon ville prata mer med mig eller inte. Och hade jag flera frågor så kunde jag skicka ett mail till henne.
Hon skulle höra av sig senare idag eller imorgon, om hur hon ville göra, och om hon ville prata mer över Skype.
 
Det här känns fortfarande inte som den rätta familjen för mig.
Men eftersom jag ger alla matchningar jag får en chans, så valde jag att prata med värdmamman innan jag bestämde mig hur jag skulle göra. Om jag ska släppa matchningen eller inte.
Jag ska vänta på mail från värdmamman och se hur hon vill göra.





Match #80

 
Idag fick jag min åttionde match.
 
Familjen bor i: Gilbert, Arizona.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Pojke 7 år, Pojke 6 år, Flicka 5 år.
 
Den närmaste större staden är Phoenix. Det tar 30 minuter att åka dit.
De har katter och hundar.
 
Jag är lite fundersam till den här matchningen.
 
Jag fick ett mail från värdmamman där hon skrev att hon gärna skulle vilja prata med mig över Skype.
Jag skickade svar tillbaka och frågade vilken tid som skulle passa dem bäst.
 
Det här känns inte som den rätta familjen för mig, och det är flera saker som jag funderar på om den här matchningen.
Jag ska fundera till imorgon om jag ska släppa den här matchningen eller fortsätta vara matchade med dem några dagar till. Jag vill heller inte slösa fler dagar på en matchning som jag vet inte känns rätt från början. Då vill jag hellre fokusera på nästa matchning och hoppas att den känns bättre. Men jag ger dem en chans att svara på mailet. Men har jag inte fått svar senare idag eller imorgon, då tänker jag släppa den här matchningen.
 
Mitt preliminära avresedatum är nu 1 oktober.
Jag kände att det var för tidigt med förra matchningen, att det ville att jag skulle komma till dem om bara en månad.
Och det här är bara en vecka senare, men nu är jag mera förberedd på att familjen vill att man ska komma till dem efter bara en månad. Så skulle det bli så igen, då är jag mer förberedd nu på det än vad jag var tidigare.





Match #79

 
Idag fick jag min sjuttionionde match.
 
Familjen bor i: Manhattan Beach, California.
Familjen: Pappa, Mamma och ett barn.
Barnet: Flicka 1 år.
 
Den närmaste större staden är Los Angeles. Det tar ca 30 minuter att åka dit.
 
Jag gillade den här matchningen, men tyvärr så försvann den här matchningen från min profil för en stund sen.





Update 3, Match #78

Jag ringde till Stockholmskontoret i fredags och berättade att värdmamman fortfarande inte hade hört av sig. Jag har skickat mail till dem och Bostonkontoret har försökt att få tag på familjen på mail och på telefon, men de har inte svarat.
Vi bestämde då tillsammans att jag skulle vänta tills efter helgen och släppa dem.
Hon jag pratade med, Ida, skickade även ett mail till Bostonkontoret och skrev att jag skulle släppa dem på måndag om de inte hörde av sig.
 
Och idag så släppte jag matchningen. Det senaste mailet jag skickade till värdmamman var i tisdags, och det har jag inte fått något svar på än. Och eftersom jag inte har hört av sig på nästan en vecka, då bestämde jag mig för att släppa dem idag.
 
Nu får jag fokusera på matchningarna som kommer! Och hoppas att en av dem är den rätta familjen för mig!
 
 





Update 2, Match #78

Fram till midnatt igår så hade jag 97 unika besökare här på bloggen. Så roligt att ni tittar in här!
 
Eftersom jag har fått flera kommentarer på bloggen här sen igår så tänkte jag skriva ett inlägg och berätta om hur det går just nu.
 
Jag skickade ett mail tilll värdmamman igår, och det har jag inte fått svar på än.
 
Och svara på en del frågor som ni har kommenterat om:
TVn är absolut inget som är avgörande i detta fallet. Det var bara en av sakerna som värdmamman berättade om, därför skrev jag upp det. Det är absolut inget som är avgörande.
Jag har hört med några andra au pairer om hur de har det. Och vissa har tv på rummet och vissa har det inte.
Men de flesta som har tv på rummet har sagt att det knappt ser på tv. De sitter mest vid datorn eller så ser de på tv med värdfamiljen. Eller så hittar de på något med kompisar. 
 
Bilen är i så fall något som jag funderar på mer. Just för att det inte går någon buss in till DC på helgerna.
Men säger jag till först, så får jag låna någon av värdföräldrarnas bilar, om de inte ska använda den.
Men jag tänker absolut inte tacka nej till familjen bara för att jag inte får tillgång till egen bil.
 
Och några har kommenterat om jag vill ta hand om bebis eller inte, och varför jag blev infant qualified om jag inte vill ta hand om en bebis?
Jag vill gärna ta hand om en bebis, och yngre barn. Det är det jag har tänkt mest på, och det är det jag har mest erfarenhet av.
 
Det som jag känner mig mest osäker med, med den här matchningen, är att jag har bara pratat med värdmamman en gång. Och det känns för lite för mig just nu... jag har för många frågor kvar jag vill ha svar på innan jag tackar ja. Det är inte att barnet är så liten. Jag kan tänka mig att både att ta hand om yngre och lite äldre barn. Det beror helt på hur det känns när jag pratar med familjen.
Magkänslan jag har om den här familjen är varken ja eller nej just nu.
 
Jag väntar just nu på att få svar på mailet jag skickade till värdmamman igår.
Både Stockholmskontoret och Bostonkontoret vet att jag vill prata mer med familjen innan jag tackar ja eller nej, så jag hoppas att jag får svar på mailet senare idag eller imorgon.





Frågor & Svar, Match #78, Del 3

Alltså nästan ingen av mina au pair vänner har tv på rummet eller telefon. Men man har ju sin mobil och dator. Samma sak med bil. Det kan bli jobbigt, men alla fmiljer kan ju inte ha en egen bil till au pairen. Oftast blir det så att de som har bil gärna hämtar upp andra och så. Man ställer ju upp för varandra och alla vill ju träffas. :) Det är vanligt att man har det så som din familj har det. Jag tycker du ska ringa/spypa och prata med dem igen. Om de ändå inte behöver dig exakt nu kan du ju tänka lite till. Det är nämligen inte kul att hamna i fel familj. Å andra sidan så tycker jag att du borde prova. Nu har du varit i processen för länge. Antingen tar du denna familjen eller så går du ur cultural care och provar något annat. För detta går ju inte längre.. Lycka till! Ska blivspännande att följa detta.. :)

Svar: Jag ska skicka ett mail till värdmamman och säga att jag vill prata med henne minst en gång till innan jag bestämmer mig. Det var så att den här familjen behöver en au pair som börjar i slutet på september. Så vill jag tacka ja till den här familjen så måste jag bestämma mig så fort som möjligt, allra senast i slutet på den här veckan. Men även om jag tackar nej till den här familjen så tänker jag inte gå ur Cultural Care!

 

Jag vill bara tillägga att jag bara har dåliga erfarenheter av familjer som frågar om man vill bli deras aupair efter enbart ett samtal. För mig känns det för fort och som om de har någonting att dölja och därför inte vill prata mer.. Men jag tror att du kommer fatta rätt beslut - oavsett vad det blir - så kommer det bli bra! Och jag tycker inte du ska känna dig tvungen att tacka ja eftersom detta är första familjen som vill ha dig som aupair. Du har pratat/haft kontakt med många familjer nu när du blivit infant qualified! Lycka till i alla fall!

Svar: De där orden behövde jag höra just nu, tack! Och det stämmer, jag har pratat med fler familjer nu efter att jag blev infant qualified. Innan jag fick referensen, så hade tre matchningar hört av sig. Och efter att jag fick referensen så har fyra matchningar hört av sig. Den 22 juni blev jag infant qualified, så på två månader så har fyra matchningar hört av sig, och på de nio månaderna innan så börde bara tre matchningar av sig. Så chanserna har ju ökat för mig tror jag. Att även jag ska hitta den rätta värdfamiljen för mig!

 

Hej. Ett samtal racker garanterat for att hitta den perfekta vardfamiljen om det verkligen ar ratt, jag pratade bara med min vardfamilj en gang. Det var sex ar sedan, just nu sitter jag i USA igen tillbaka for fjarde gangen och halsar pa. Ibland klickar man bara. Med tanke pa att du haft sa manga matchningar tycker jag att du bor overvaga att soka med ett annat foretag ocksa om du valjer att tacka nej. Med tanke pa de andra funderingarna du hade. I mitt omrade fanns inte heller sa manga au pairer, men det ar latt att hitta nya vanner, amerikaner eller au pairer som kanske inte bor i din direkta narhet utan kanske 30 minuter bort. Vet inte hur det funkar med bil och sadar i den staden, men som nagon skrev, au pairer hjalper ofta varandra om det ar nagon som behover skjuts till nagot mote eller liknande. Nar det kommer till tvn kan det vara en av de fanigaste sakerna jag last. Min familj hade inte ens tv, och om det fanns tre andra tvn i huset sa ar det inte direkt sa att du aldrig kommer fa titta eftersom barnet knappast kommer titta pa tv nar det ar sa litet.

Svar: Jag håller med dig, ett samtal kan räcka om det känns helt rätt från början för både värdfamiljen och au pairen. Om det blir så att jag tackar nej till den här matchningen, och ingen annan matchning hör av sig den närmaste veckan, då ska jag anmäla mig till SI eller STS.

Som jag har skrivit tidigare, tvn är absolut inget som kommer avgöra mitt val i det här fallet. Det är bara något som värdmamman berättade, att det inte kommer att finnas någon tv i au pairens rum.

 

Det här är lite av hur jag tänker just nu. Jag har inte bestämt mig än hur jag ska göra, om jag ska tacka ja eller inte.

 

Jag vill prata med värdmamman eller värdpappan minst en gång till innan jag bestämmer mig. Jag känner att det har gått lite för fort just nu. Jag fick matchningen för tre dagar sen, och redan nu måste jag bestämma om jag vill tacka ja eller inte. Jag känner att jag vill ha lite mer tid på mig innan jag bestämmer mig.

 

Idag har jag haft 82 unika besökare här på bloggen, det är det högsta numret jag har haft...Så roligt att så många tittar in här. Hoppas att ni tittar in här flera gånger. Och att ni fortsätter följa mig...Uppskattar också alla kommentarer jag får här på bloggen, fortsätt kommentera, jag svarar gärna!






Frågor & Svar, Match #78 - Del 2

HEllo. JAg bodde ett tag i Asburn i VA, man kan EJ bor dar utan bil tyvarr :( Aven om du har vantat i ett ar ar, sa borde du vanta tills du far en match med en familj som kannns 100 % bra, jag akte till VA med en familj som ej kanndes 100% bra och hamande i re-match....
Svar: Det tänker jag på en del just nu, jag kommer att få låna någon av värdföräldrarnas bilar, om de inte behöver den, men jag kommer inte ha en egen bil. Vilket inte är ett krav jag har, men... Och jag fick reda på idag att det går en buss till Washington DC, men den går bara på vardagar och inte på helger. Och jag tror att det är på helgerna när man är ledig, man vill hitta på något. Och vill jag åka till DC någon helg, så måste jag låna en bil. Eller få skjuts av någon annan.
Det var nästan precis det jag behövde höra av någon just nu... Känns det inte rätt så ska jag inte vara rädd för att tacka nej. Även fast jag har varit i matchningsprocessen i snart ett år. Jag vill att det ska kännas rätt från början.
 
Foresten, har du nagonsn funderar pa att akt med sts istallet? alskar deras matcning prosses, dar familjer sjalva valjer au pairer, inte ett foretaget. jag fick ca 20 matningar pa en manad :)
Svar: Jag har funderat på att anmäla mig till en till organisation. I så fall blir det till SI. Jag har läst både om STS och SI, och nackdelen som jag tyckte med STS var att man behövde betala programavgiften på en gång.
Men jag ska läsa lte mer om både organisationerna, och sen får jag se vilken jag anmäler mig till. Tackar jag nej till den här matchningen, och ingen annan matchning hör av sig närmaste veckan, då ska jag anmäla mig till SI eller STS också.
 
Tycker också att du borde chansa och ta familjen. Ingen av mina matchningar kändes 100 % för det alltid någon lite grej man tycker annorlunda om. Inte ens familjen jag bor hos idag, har varit här i 7 månader nu, kändes det 100 % med. Men jag chansade och har det toppen här borta. som många också skrivet om du är redo eller inte, det är man nog aldrig, det ligger väll naturligt att så fort något blir definitivt backar man ur. Jag skulle inte chansa på att tacka nej och vänta 80 matchningar till eller kasnke inte komma iväg alls.. men valet är ju såklart ditt!
Svar: Det jag menade med att jag kanske inte är redo, var att det blev så snabbt inpå, att det ville att jag skulle komma till dem redan om en månad. Det tycker jag är lite tidigt.
Jag ska fundera ordentligt hur jag ska göra, om jag ska tacka ja eller inte...
 
Men hur känns kemin med familjen då? För det tycker jag är det viktigaste. Det här med tvn är ju liksom inte det viktigaste om du känner att med den här familjen skulle du få ett jättebra år med eller utan tv på rummet! Följ din magkänsla helt enkelt! :)
Svar: Samtalet jag och värdmamman hade över Skype kändes bra, men jag tycker det känns för tidigt att tacka ja efter bara ha pratat med henne en gång. Jag vill prata med dem minst en gång till innan jag bestämmer mig...Och tvn är absolut inget som kommer att avgöra mitt beslut i det här fallet.





Frågor & Svar, Match #78 - Del 1

Eftersom det är så många som har kommenterat mitt förra inlägg så tänkte jag svara på frågorn i ett nytt inlägg istället för i kommentarsfältet. Jag kommer att dela upp frågorna och svaren i tre olika inlägg, för texten blev så konstig om jag bara ledade upp det i två inlägg.
Då kan ni också läsa lite hur jag tänker just nu...
 
Åhhh vad kul att höra =D Det e klart att du ska tacka ja till den här familjen. Jag tror absolut att du är redo att åka även om det "bara" är 1månad till avresa. Kram-kram =D                   
Svar: Jag ska fundera riktigt nu, och så ska jag bestämma mig hur jag ska göra. Många tankar i huvudet just nu...Även om jag tackade ja till en familj nu, så trodde jag inte att det ville att jag skulle komma till USA om en månad, jag trodde att det skulle ta lite längre tid...
 
Elisabet, ta inte illa upp nu. Men tycker du inte själv att det är lite dumt att tacka nej till den första familjen som vill ha dig som aupair? INGEN ANNAN har ens kommit i närheten av så många matchningar som dig... Tänk om dethär är din enda chans?  Du har snart försökt hitta en familj i 1 år, känns det inte lite som att det här kanske är din enda chans? Vad händer om det tar 78 matchningar till innan en familj vill prata med dig igen?  Ingen aupair känner 100% inför en familj, och de flesta blir överraskade oavsett vad familjen sagt innan... Ta chansen eller ge upp!!!!!!
Svar: Just nu spelar det ingen roll för mig hur många matchningar jag har haft. Jag har haft turen att få en ny matchning ganska snabbt efter att den förra matchningen har försvunnit från min profil. Det är en av anledningarna till att jag har fått så många matchningar. Vissa får en ny matchning kanske en gång i månaden, och skulle jag också ha fått så, då skulle jag inte fått så många matchningar. Och jag vet att det är fler än jag som har varit i matchningsprocessen i nästan ett år. Det är kanske inte så vanligt, men jag vet att jag inte är ensam om det.
Av alla 78 matchningar jag har haft så är det flera av dem som har hört av sig, det här är inte den första familjen som hör av sig till mig.
Men jag tänker också lite på att det här kan vara en av mina få chanser jag får.
Och skulle det här inte vara det rätta familjen för mig, så tänker jag fortsätta att hoppas... JAG TÄNKER INTE GE UPP!
 
Jag säger precis som föregående kommentar, ta inte det här på fel sätt nu. Men som sagt oavsett vilken familj man än väljer så blir man rätt överraskad när man kommer till en helt ny familj och som man ska bo i, de har sitt sätt att leva och så är det bara. Och du säger att du vet inte om du är redo? du har ju snart haft ett helt år att förbereda dig och helt ärligt så tror jag inte man riktigt känner sig 100 % redo när det väl är dags. Jag fíck reda på nästan 6 månader innan jag skulle åka och inte fasen kände jag mig 100 hela tiden, det är ju alltid en liten risk man tar när man flyttar till andra sidan atlanten. Men sitter man och letar efter en HELT perfekt familj och har en del krav om egen bil och egen tv på rummet så tror jag tyvär inte man hittar den.. Så jag tycker verkligen du ska tacka ja, du har inget att förlora, go for it!
Svar: Det jag menade när att jag skrev att jag kanske inte var redo, var att jag trodde att det skulle ta mer än en månad innan de ville att jag skulle komma till dem.
Jag har inga krav på att jag måste ha egen bil och egen tv, det var bara några av de saker jag funderade på. Och det är inget av de två som kommer att avgöra mitt beslut i det här fallet.
 
Jag tycker att du ska tacka nej om det finns så pass många saker du är osäker på. När min familj tackade ja till mig kände jag samma sak som du, och nu sitter jag i USA och önskar att saker och ting vore annorlunda. Följ magkänslan - antalet matcher spelar ingen roll!!!!
Svar: Antalet matchningar spelar ingen roll för mig just nu. Jag ska följa magkänslan. Tack så mycket för svaret!





Update Match #78

Jag pratade med värdmamman över Skype igår...och idag fick jag ett mail om att de gärna vill ha mig som deras nya au pair.
 
När jag läste det, så började jag att gråta, och jag vet inte riktigt varför?! Många tankar började flyga runt i mitt huvud.
Och det var ingen annan hemma just då, så jag hade ingen att prata med här hemma.
Även nu, 5 timmar efter jag läste det första gången, så kan jag fortfarande få tårar i ögonen. Vet inte varför riktigt? Ska det vara så?
När man får ett sånt här besked, borde man inte vara jätteglad och hoppa runt av glädje? Det gör jag inte.
Jag har väldigt många olika känslor i kroppen just nu.
 
Räcker ett samtal till för att tacka ja till en värdfamilj som man ska bo hos i ett år?
Är det här rätt familj för mig?
Är jag äntligen redo att åka till USA?
 
Jag gjorde så att jag gjorde en lista med alla mina tankar jag har, det positiva, det mindre positiva, och vilken av spalterna som blev mest skrivet i.
Jag gillar den här matchningen, men jag har fortfarande olika funderingar, om den här matchningen.
Det blev en del skrivet på de positiva, det jag gillar med matchningen. Men det blev mer skrivet på det mindre positiva.
 
Några funderingar som jag har är:
Jag kommer inte ha tillgång till egen bil, och det ser jag som en nackdel.
Det finns inte så många andra au pairer i området.
Ingen egen TV på rummet. det ser jag ockå som en nackdel. Det kan nog bli tråkigt ibland om jag inte har någon tv.
Kan jag ta hand om en bebis själv? Vill jag ta hand om en sådan liten bebis? Vill jag hellre ta hand lite äldre barn?
Mamman jobbar hemifrån 50% av tiden. Är det en nackdel?
Om jag tackar nej till den här familjen, vad händer då? Kommer jag att hitta en ny som vill ha mig som deras au pair?
Är jag redo att åka redan om en månad?
 
Jag har till imorgon att bestämma mig. Antingen ringer jag till Stockholmskontoret och bekräftar att jag vill tacka ja, eller så tackar jag nej.
Jag har väldigt mycket att fundera på just nu...
 
Jag har skickat ett mail till värdmamman som jag hoppas att jag får svar på idag.
 
Hur skulle ni göra? Ska man tacka ja även fast man har lite funderingar?
 





Skype med Match #78

Idag har jag haft mitt första Skype-samtal...
 
Jag läste insruktionerna som fanns på hemsidan, och det var ganska enkelt att förstå hur man skulle göra.
Det var värdmammans första Skype-samtal också, så vi var båda nybörjare.
 
Jag skickade ett mail till henne igår om vilken tid som passade henne bäst, och vi bestämde att hon skulle ringa kl. 20 idag.
 
Jag var lite nervös innan hon ringde, just för att det var mitt första samtal via Skype. Men det gick bra.
I början av samtalet så började bebisen att gråta, så då var det lite svårare att prata, men hon somnade sen igen, och då gick det bättre.
Hon ställde några frågor som hon hade, och jag fick ställa de frågor som jag hade, och det var ett ganska lättsamt samtal. Vi pratade om lite allt möjligt, och vi skrattade båda två ibland.
Några frågor som hon hade till mig var: om jag hade erfarenhet att ta hand om små bebisar tidigare, vad jag har funderat att göra efter mitt au pair år, om jag tyckte om att laga mat, hur jag ser på att hjälpa till med hushållssysslor som finns att göra i huset, vad jag tycker om att göra på fritiden.
Och några frågor som jag ville ha svar på var: om hur området såg ut där de bodde, om det finns andra au pairer i området - hon trodde att det skulle finnas andra au pairer i området, hon var inte riktigt säker,  hur schemat för au pairen skulle se ut - au pairen kommer att jobba ca 7-8 timmar per dag, måndag till fredag, om jag skulle ha tillgång till egen bil - jag skulle inte ha tillgång till egen bil, men om de inte behövde någon av bilarna så kunde jag få låna någon av deras bilar som de hade, om jag ville åka någonstans. Och au pairen skulle inte ha egen TV eller telefon på rummet, men fick gärna titta på någon av de tre TV-apparater som fanns i huset.
 
Vi pratade i 45 minuter. Hon skulle prata med en annan också efter mig. Sen skulle hon bestämma sig redan imorgon hur de skulle göra.





Match #78

 
Idag fick jag min sjuttioåttonde match.
 
Familjen bor i: Ashburn, Virginia.
Familjen: Pappa, Mamma och ett barn.
Barnet: Flicka 2 månader.
 
Den närmaste större staden är Washington DC. Det tar 45 minuter att åka dit.
 
Jag gillar verkligen den här matchningen.
Jag fick ett mail från mamman i familjen där de stod att de hade hittat min profil på Cultural Care Au Pairs hemsida, och att de var intresserade att prata med mig.
Hon undrade om jag hade tid att prata över Skype någon gång under helgen.
Jag svarade på mailet och sa att gärna pratade mer med dem. Så får se om de hör av sig igen om vilken tid som passar dem bäst.





Match #77

 
Igår fick jag min sjuttiosjunde match.
 
Familjen bor i: Tipp City, Ohio.
 
Tyvärr försvann matchningen från min profil innan jag hann läsa igenom den.





Match #76

 
Igår fick jag min sjuttiosjätte match.
 
Familjen bor i: Owings Mills, Maryland.
Familjen: Pappa, Mamma och två, snart tre barn.
Barnen: Flicka 3 år, Flicka 2 år, bebis, beräknad födsel mars 2013.
 
Den närmaste större staden är Baltimore. Det tar ca 30 minuter att åka dit.
 
Den här familjen behövde en au pair som hade erfarenhet av att jobba med barn med speciella behov, och det har inte jag. Därför valde jag att släppa den här matchningen.
 
Mitt preliminära avresedatum är nu 24 september.





Sveriges alla medaljer i sommar-OS i London

Sveriges alla medaljer i sommar-OS i London, 27 juli-12 augusti
 
31/7: OS-silver, Sara Algotsson Ostholt, ridsport, fälttävlan.
2/8: OS-silver, Håkan Dahlby, skytte, dubbeltrap.
4/8: OS-silver, Lisa Nordén, triathlon.
5/8: OS-guld, Fredrik Lööf och Max Salminen, segling, starbåt.
6/8: OS-brons, Rasmus Myrgren, segling, laser.
6/8: OS-brons, Johan Eurén, brottning, 120 kg.
7/8: OS-brons, Jimmy Lidberg, brottning, 96 kg.
12/8: OS-silver, handbollslandslaget, herrar.
 
Stort grattis till alla OS-medaljörer!
 
Ett guld, fyra silver, tre brons - det bär Sveriges idrottare med sig hem efter årets sommar-OS i London.
 
 
I medaljligan kom Sverige på 37:e plats. 204 länder deltog i sommar-OS i London. 79 av de länderna tog en eller flera medaljer.
Medaljligan vanns av USA med 104 medaljer. 46 guld, 29 silver och 29 brons.
Kina kom tvåa i medaljligan med 87 medaljer. 38 guld, 27 silver och 22 brons.
Värdlandet Storbrittanien kom på trea i medaljligan med 65 medaljer. 29 guld, 17 silver och 19 brons.
 
 





Match #75

 
Igår fick jag min sjuttiofemte match.
 
Familjen bor i: Bala Cynwyd, Pennsylvania.
 
Tyvärr försvann den här matchningen från min profil innan jag hann läsa igenom den.





Match #74

 
Igår fick jag min sjuttiofjärde match.
 
Efter att inte ha fått någon ny matchning på över en vecka, så fick jag två matchningar på samma dag, och inom loppet av två timmar. Match #73 fick jag kl. 19.37 igår kväll, och den försvann innan jag hann läsa igenom den, och match #74 fick jag kl. 22.27. Så ibland går det snabbt, och ibland får man vänta flera dagar.
 
Familjen bor i: Rumson, New Jersey.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Pojke 5 år, Pojke 3 år, Flicka 2 månader.
 
Den närmaste större staden är New York City. Det tar 1 timme att åka dit.
De har hundar.
 
Det här känns inte som den rätta familjen för mig.
Har inte matchningen försvunnit automatiskt efter 48 timmar, så ringer jag till Stockholmkontoret på måndag och ber om en ny matchning.
 
Mitt preliminära avresedatum är nu 10 september.





Match #73

 
Igår fick jag min sjuttiotredje match.
 
Familjen bor i: Saint Charles, Illinois.
 
Tyvärr frösvann den här matchningen från min profil innan jag hann läsa igenom den.





Lite trögt just nu

Jag har inte uppdaterat på några dagar nu. Just nu går det ganska trögt för mig. Match #72 försvann från min profil i torsdags, och sen dess har jag inte fått en ny matchning. Jag är ganska ovan att det går så många dagar tills jag får en ny matchning. För det mesta brukar det bara gå några dagar tills jag får en ny matchning, nu har det gått en vecka, och jag har inte fått någon ny än. Så just nu går jag bara och väntar...
 
Jag ringde till Stockholmskontoret i måndags, och frågade hur länge det kan ta tills man får en ny matchning. Och det kunde ta allt från någon timme upp till två månader. Det beror helt på hur ens profil ser ut. Jag hoppas verkligen inte att det tar två månader tills jag får en ny matchning. Eftersom jag brukar få en ny matchning ganska snabbt, så hoppas jag verkligen att jag får en ny matchning snart.
Jag frågade också om mina tankar om jag skulle anmäla mig till en till organisation. Jag sa att jag gärna skulle åka med CC, eftersom hittills har jag fått så bra hjälp och bra svar på de frågor jag har haft, så hittills har jag bara positivt att säga om CC. Det blev hon väldigt glad att höra. Hon jag pratade med sa att det är alltid roligt att få positiv feedback. Och de vill ju såklart att jag ska åka med dem, men de vill ju såklart att jag ska få åka iväg som au pair. Jag har ju varit i matchningsprocessen mycket längre tid än vad jag hade tänkt mig från början, och jag fick reda på en sak i måndags: Om vi ska vara realistiska så är det bra om jag hittar en värdfamilj innan slutet på september, för då har jag varit i matchningsprocessen i ett år, och efter det börjar det om. Man kan då bli matchad med värdfamiljer som man redan har blivit matchad med en gång tidigare. För det flesta värdfamiljer byter au pairer efter ett år, så då kan man blir matchad med samma värdfamilj igen. Och då kan det bli så att jag har en liten mindre chans att hitta en värdfamilj, eftersom jag kan bli matchad med samma värdfamiljer som tackade nej till mig tidigare. Men jag har två ytterligare barnreferenser upplagda på min profil nu, som jag inte hade i början på matchningsprocessen. Så det kan vara en liten fördel.
Jag har funderat tidigare om jag ska anmäla mig till en till organisation, och i så fall till SI, men i våras bröjade jag praktisera på en förskola, och då fick jag en ny barnreferens, och då hörde fler värdfamiljer av sig. Då bestämde jag mig att jag skulle vänta med att anmäla mig till SI.
Men nu funderar jag på det igen, eftersom jag fick reda på i måndags att jag från och med september kan bli matchad med samma värdfamiljer igen, så jag ska vänta tills slutet på augusti, början på september, och har jag inte hittat en värdfamilj tills dess, då ska jag anmäla mig till SI också.
Jag vill åka med CC, det har jag velat från början, och jag gillar mycket av det CC har och gör, med eftersom det har tagit så lång tid och jag har inte kommit iväg än, så nu har jag besämt mig att blir det så att jag åker med SI istället, så får det blir så. Tiden i USA blir väl ungefär samma, spelar ingen roll vilken organisation man åker med.
Men vi får se hur det blir...
 
Annat som har hänt är att jag har fyllt år, i lördags fyllde jag 22 år, födelsedagen spenderade jag med familjen i Sälen. Jag blev uppvaktad med tårta och presenter på morgonen, och på dagen så spelade vi bowling, och på kvällen så åt vi tacos. En helt okej födelsedag helt enkelt. :) Och jag fick bra presenter också, några av dem var: En ny plånbok, presentkort så jag kan köpa en ny väska, personlig väskhållare - en sån som man kan sätta på bordet, och de betalade bowlingen. 
Jag hoppas att nästa födelsedag kommer jag att fira i USA! :)
 
Jag vill tacka alla trogna läsare som tittar in här på bloggen varje dag, även om jag inte har skrivit något nytt de senate dagarna . Det är roligt att veta att det är några som läser mig blogg. :)