Klar med studierna!

I lördags blev det tidig morgon igen, för då hade jag min sjätte och sista Event Management-kurs. Jag redovisade mitt vinterbröllop som var min sista läxa, och sen fick vi våra diplom. Så nu är jag helt klar med mina studier! Känns så bra!
När kursen var slut så åkte jag in till Washington DC. Kanske sista gången jag åker dit på ett bra tag.
Jag började med att gå till Washington Welcome Center, och gick där ett bra tag, och köpte lite souvenier.
När jag kände mig klar, och hade hittat lite bra souvenier, gick jag lite snabbt till Natural History museum, och köpte en Washington DC fotobok som jag hade sett där tidigare.
Sen tog jag en promenad till Smithsonian Castle, hade aldrig varit där innan, så ville verkligen gå dit i alla fall en gång innan jag åkte hem. Inne i själva byggnaden är inte så mycket speciellt nu som tidigare, men det är utsidan av byggnaden som är det häftigaste. Jag fick en del bra kort, så jag är nöjd.
Sen gick jag förbi FBI-byggnaden, vidare till Vita Huset. Fick också fina kvällbilder på Washington monumentet på väg till Vita Huset. Jag gick runt hela byggnaden, så fick bilder både på framsidan och baksidan. Hade sett Vita Huset tidigare såklart, men ville gå dit igen. Just för att det är Vita Huset, och för att få lite nya bilder. Det mörknade ganska snabbt på kvällen, så fick inte jättebra bilder på baksidan av Vita Huset, men som tur är har jag det sen innan.
När jag hade gått runt hela och tagit kort, så hade det blivit mörkt, så då kände jag att det var dags att åka tillbaka hem igen. En bra dag!
I söndags tog jag sovmorgon, som jag vanligtvis gör på söndagar.
Och efter lunchtid, så åkte jag och hämtade Olina, och vi åkte vidare till IKEA. Jag köpte en bokhylla till min värdfamilj för någon vecka sedan, men jag köpte fel storlek, så då fick jag åka och byta den. Och vi kunde inte låta bli att äta köttbullar när vi ändå var där.
Efter IKEA blev det Potomac Mills, men de stänger kl.18 på söndagar, så det blev bara en kort stund där.
Eftersom Potomac Mills stängde tidigt, så åkte vi till Target istället och gick runt lite där en stund.
Och vi avslutade kvällen med frozen yoghurt på Sweer Frog.
Ännu en fullspäckad, men bra helg! Få ta tillvara på helgerna jag har kvar här!
 
I måndags började en vanlig jobbvecka igen.
På förmiddagen så åkte jag och S till Giant och köpte frukost till veckan.
På kvällen tänkte jag åka till biblioteket och skriva brev, men hade inte direkt ork till det, så det blev ett kväll framför TVn istället.
 
I tisdags så åkte jag och S till biblioteket på förmiddagen.
På kvällen så åkte jag till biblioteket igen, men den här gången för att skriva brev till morfar&mormor.
 
Igår regnade det hela förmiddagen, så då tog jag med S och åkte till Fair Oaks Mall på förmiddagen.
På kvällen åkte jag Target, och till Michaels och kollade lite efter saker till mitt scrapbook album.
 
Idag åkte jag och S till Walmart på förmiddagen.
På eftermiddagen kom min värdpappas mamma och hennes man hit, och de stannar över helgen.
Efter middagen så karvade vi pumpor till Halloween. Jag blev inte lika nöjd med min den här gången som förra året, men det var roligt ändå.
 
Imorgon är min sista officiella jobbdag som au pair här i USA!
Och jag ska på hockey på kvällen!!





Tyson´s Fall Fest

I lördags blev det en tidig morgon, för då var det dags för min femte Event-Management lektion. En kvar!
När kursen var slut så åkte jag vidare till Tysons, för att gå på Tyson´s Harvest Fest med Olina. Det var som en höstmarknad, där det fanns provsmakning av olika bröd och kakor, öl och vin, olika företag som gjorde reklam, och petting zoo där de hade minigrisar, kaniner, och alpackor. Man kunde också köpa mat och dricka om man ville. Vi köpte Funnel Cake, som bara finns att köpa på nöjesparker och olika event. Det smakar som en varm munk med florsocker, och det är så gott! Köpte även friterad snickers, just för att säga att jag har provat det, men det var inte alls gott. Trodde inte att det skulle vara det heller, men nu kan jag säga att jag har provat det i alla fall.
När vi kände oss nöjda, så gick vi vidare till Tyson´s Corner. Först blev det lunch på Shake Shack, där de har väldigt goda hamburgare, och sen strosade vi runt i gallerian ett tag. Vi avslutade dagen med att åka till Michaels, vilket är en pysselbutik vid Fair Lakes Shoppingcenter. Butiken där mamma var i över en timme när hon var här...
I söndags åkte jag in till National Zoo i DC för au pair möte, som denna gången var en Scavanger Hunt. Alla APIA-grupper var där, så det var säkert 200 au pairer där. Vi blev uppdelade i grupper, och uppdraget vi fick var att man skulle hitta olika djur som fanns där inom en viss tid. Det var faktiskt ganska roligt!
När jag kom hem igen så gjorde jag middag, korvstroganoff och ris, så det skulle vara klart när värdfamiljen kom hem. Och strax innan 18 så åkte jag till Dulles flygplats för att hämta upp dem.
 
I måndags var alltså en vanlig jobbdag igen, den första på en vecka. S hade inte sovit middag någon dag under resan, så de visste inte riktigt hur trött och gnällig han skulle vara, men innan dagen var slut så var han tillbaka på sina rutiner igen. Han sov bra på natten, och hade en bra sovstund mitt på dagen, så jag tror att han bara behövde sova ordentligt, för han var som vanligt under dagen sen.
Denna dagen åkte jag till biblioteket två gånger, på förmiddagen med S och på kvällen för att skriva brev till farmor.
 
I tisdags så åkte jag till biblioteket med S på förmiddagen.
Efter middagen så började jag med läxorna för denna vecka. Den här gången ska man planera ett event, och jag valde att planera ett vinterbröllop. Denna dag så letade jag mest inspiration och fakta, för att skriva rent allting dagen efter.
Det är sista läxan för kursen, så den här gången ska det vara lite mer detaljerat, och man ska sen presentera och prata om det för klassen på lördag. Idag
 
I onsdags gick jag och S en promenad till Fairfax Towne Center på förmiddagen.
Och på kvällen blev det läxorna igen.
 
Igår så åkte jag och S till Fair Oaks Mall på förmiddagen.
Och igår blev en läxfri kväll, väldigt skönt att inte behöva tänka på det alls faktiskt.
Istället åkte jag till Ashburn, och träffade Olina. Hon har tidigare pratat om Alamo, vilket är en biosalong som serverar mat, och jag skulle gärna vilja åka dit någon gång. Och igår passade bra för oss båda. Vi såg The Martian, med Matt Damon. Den handlade om en man som blir fast på Mars, och hans kamp för att ta sig tillbaka till jorden igen. Science fiction är inte direkt filmer som jag vanligtvis tycker om, men den här var faktiskt helt okej. Men det häftigaste var självklart att bara vara där, och få en ny och annorlunda bioupplevelse.
Vi åkte sen till Tysons Town Center en liten stund, för Olina ville gärna åka till H&M och köpa lite saker.
 
Idag så åkte jag och S till Giant och köpte matvaror till huset. Och medans han sov middag så bakade jag rulltårta. Och den blev faktiskt bra!
Och efter kvällsmaten så fixade jag det sista på läxorna. Men nu är jag helt klar.
Det har tagit lite längre den här gången, än de andra läxorna, som vanligtvis har tagit mellan 1-5 timmar sammanlagt. Men jag blev riktigt nöjd med allting faktiskt. Nu ska jag bara redovisa det imorgon, sen är jag helt klar med allting!





Semester!

Har haft fullt upp denna vecka, så därför har jag inte hunnit uppdatera bloggen tills nu...
 
I måndags var det Columbus Day, vilket betydde att min värdmamma var ledig från jobbet. Men eftersom hon ville packa inför LA-resan, så fick jag jobba några timmar under dagen, så hon kunde packa i lugn och ro, och göra andra ärenden.
När jag slutade vid tretiden, så gick jag till Panera och köpte fika, och skrev brev till farmor.
 
I tisdags så skjutsade jag min värdfamilj till Dulles flygplats, och sen så spenderade jag hela dagen hos Tereza. Vi åkte till Manassas och åt lunch på Cici´s Pizza, och sen så när vi skulle åka därifrån så ville hennes bil inte starta, även fast vi fick hjälp att försöka starta bilen med startkablar. Så vi fick ta en taxi tillbaka till huset, så vi sen kunde ta hennes värdfamiljs andra bil, och hämta hennes ena värdbarn från skolan.
På eftermiddagen så spelade vi spel, och lagade middag, innan vi hämtade hennes andra värdbarn från skolan.
När klockan började närma sig åtta, så tyckte jag att det var dags att åka hem, och mata katten, och ta det lugnt en stund, eftersom jag hade planer dagen efter.
 
I onsdags hade jag den första av mina tre semesterdagar jag hade kvar! Och vilken dag det var!
Strax efter 11 så tog jag metron från Vienna till Ballston metro, för jag skulle jag på Washington Capitals träning. De har träning i Kettler Capitals Iceplex i Arlington, och den är öppen för allmänheten, och eftersom de hade träning nu i veckan då jag ändå var ledig, så passade det perfekt för mig att åka dit.
Jag kom dit strax efter 12, och då var det bara att vänta tills de var klara, och kom ut genom dörren.
Jag förstod inte direkt vilken dörr man gick in vid för att se själva tränigen, och när jag väl hittade det, så hade några spelare börjat komma ut, så då ville jag inte missa några bara för det.
Jag träffade två personer där som också var där själva, så vi pratade en del, och hjälpte varandra med att ta kort med spelare, så det var bra.
Eftersom det var en vardag, så var det inte alls många där, kanske ca 20 stycken som ville ha autografer/bilder, så de flesta spelare tog sin tid, och skrev autografer och ställde upp på bilder, med de flesta som ville ha det.
Jag fick autografer och tog bilder med 10 olika spelare, #46 Michael Latta, #27 Karl Alzner, #43 Tom Wilson, #92 Evgeny Kuznetsov, #65 André Burakowsky, #90 Marcus Johansson, #44 Brooks Orpik, #21 Brooks Laich, #19 Nicklas Bäckström, #70 Braden Holtby!!!
Det var riktigt speciellt att få möjlighet att få träffa alla spelare, och att få träffa de svenska spelarna, det var extra speciellt!
En perfekt dag för någon som gillar hockey, NHL och Washington Capitals!!!
På kvällen blev det en tur till IKEA, och köpa en bokhylla som min värdfamilj ville ha. Och även en tur till Harris Teeter, och köpa mat för veckan.
 
 
 
 
 
Igår var då min andra semesterdag. Och jag tog lite sovmorgon, och åt frukost i lugn och ro, innan jag åkte hemifrån vid 11.30-tiden. Och denna dag så tog jag metron igen, och denna gången blev det till Arlington National Cemetery, som är en militärkyrkogård. Jag har velat åka dit sen jag kom hit, men det har inte blivit av tidigare, men nu när jag var ledig så passade det bra. Det var verkligen speciellt att vara där. Att se alla gravstenar-och det var verkligen många, och gå runt i Woman Memorial-museumet som fanns där. Jag såg även ett vaktbyte, som händer varje heltimme, och de går vakt framför den stora gravstenen där de odentifierade soldaterna ligger begravda. Jag ville också se John F. Kennedys gravplats, men jag hann inte med det den här gången.
När jag kom hem igen så lagade jag middag, och det blev kokt potatis, stekt korv, och bearneissås. Så lätt att göra, och så gott.
Idag var den sista av mina semesterdagar, och ännu en bra dag!
Jag åkte hemifrån vid 10.30, och efter ca 1,5 timmes bilfärd, så var jag framme vid Luray Caverns, som var dagens turistresemål för mig. Luray Caverns ligger vid Shenandoah Nationalpark.
Jag började med en guidad tour i grottorna. Touren var i ca en timme, och det var riktigt häftigt! Det var helt olikt något jag har sett tidigare.
Efter touren så köpte jag glass, och sen så gick jag till bilmuséumet som fanns där, och där hade de gamla bilar och transportmedel från tidigt 1900-talet.
När jag kände mig nöjd, efter ca 4,5 timmar där, och sett både grottorna och gamla bilar, så åkte jag tillbaka igen.  Mitt uppe i bergen ville inte min telefon och GoogleMaps fungera i början när jag skulle åka tillbaka, så då fick jag göra som man gjorde innan det fanns smartphones, alltså följa skyltar, och det gick ju bra det med. Jag åkte en annan väg tillbaka genom bergen, men jag kom fram dit jag skulle, så det gick ju bra ändå. Och efter ett tag så ville GoogleMaps fungera igen, så då gick det ännu bättre.
När jag kom hem igen, så åt jag mat lite snabbt, för sen så kom Olina och hämtade mig, och vi åkte till The Cheesecake Factory för lite dessert/cheesecake. Den här gången valde jag Oreo Dream Extreme Cheesecake, och det var så god!
När vi var nöjda och mätta, så blev det en tur till Walmart, innan hon skjutsade hem mig igen.
Det är svårt att tro att man fortfarande är i VA när man ser den här utsikten. Ju längre och längre in man kommer i VA, desto mer berg och kupperad terräng blir det. Det är så fint! Jag fick lite Dalarna känsla när jag åkte av motorvägen. Smalare vägar, berg och kupperad terräng, och småbyar lite här och var... Det gillar jag!
Om man ska sammanfatta min semesterdagar så har det varit speciella, roliga, fantastiska, och häftiga!!
Och även helgen är fullbokad med olika roliga aktiviteter...





Sky Meadow State Park

Igår så blev det en dagstur till Sky Meadow State Park med värdfamiljen, precis som förra året.
Vi kom dit strax efter 9, och vi började dagen med att äta medtagen frukost ute i det gröna. Sen så gick vi en promenad på den lättaste vandringsleden som fanns där, just för att S skulle kunna gå lite också.
De hade precis som förra året, också en Pumpkin Patch, så vi valde ut pumpor som vi ska karva till Halloween.
Vi åkte tillbaka strax innan 12, så S sovstund inte skulle bli allt försent på eftermiddagen.
När vi kom tillbaka så skypade jag med pappa och mamma i över 1,5 timme. Och på kvällen gjorde jag klart läxorna, just för att jag inte ska behöva tänka på det när jag har semester nästa vecka.
Idag tog jag sovmorgon, och sen tog jag det väldigt lugnt på eftermiddagen, med att titta på TV och funderade lite på vad jag ska göra under nästa vecka.
Men på kvällen så träffade jag Olina för middag på California Pizza Kitchen. Denna gången åt jag pasta, och Key Lime Paj till efterrätt. Det var som vanligt riktigt gott, men varför äter man nästan alltid för mycket?!
När vi båda kände att vi inte kunde äta mer, så bestämde vi oss för att åka till Target och strosa runt där ett tag, innan Olina skjutsade hem mig igen...





Jul i oktober?!

Nu har ännu en lång men okej jobbvecka passerat...
 
I måndags var det sång-och lässtund på biblioteket i Chantilly, så då åkte S och jag dit på förmiddagen.
Efter jobbet blev det gymmet och zumba som vanligt.
 
I tisdags blev det en tur till mataffären med S på förmiddagen. Min värdmamma hade frågat om jag kunde köpte hem lite saker som hon behövde till bakningen hon skulle göra till jobbet, och självklart kunde jag göra det.
På kvällen så åkte jag till biblioteket och skrev brev till farmor.
 
I onsdags så tog jag med mig S och åkte till Fair Oaks Mall på förmiddagen. Han är nöjd bara han får gå runt lite själv, så var man åker spelar mindre roll faktiskt.
Efter jobbet blev det gymmet och Jillian Michaels-klassen som vanligt.
 
Igår så var en jättefin dag, så då spenderade jag och S ganska mycket tid ute på förmiddagen. Vi sparkade boll en stund, och sen gick vi till lekparken.
När min värdmamma kom hem så åkte vi till Fair Oaks Mall för S skulle klippa sig, och som belöning/och vi ville ha det, så köpte vi glass från Cold Stone. Alltid lika gott!
På kvällen så skrev jag brev till morfar och mormor.
 
Idag hade jag en kort dag. Jag har haft 10-timmars jobbdagar denna vecka, för min värdpappa har varit borta på jobbresa denna vecka, så idag blev en kort jobbdag, 6-13. Så skönt att sluta tidigt ibland.
När jag slutat så åt jag lite lunch, och ringde och pratade med pappa en stund.
Jag hade planer på att börja med läxorna på eftermiddagen, men jag var så trött, så jag la mig på sängen, och somnade en stund.
Vid 18.30-tiden så åkte jag till Vienna metro och hämtade upp Emma, och sen så åkte vi till IKEA. Vi kom dit strax efter 20, och de stänger 21, så det blev inte så länge där den här gången, men det är alltid lika trevligt att åka dit.
Men en fråga?! Jag visste inte att det var jul snart redan... För juldekorationerna och saker som pepparkakor, julmust och glögg, var redan framplockade. Alldeles för tidigt tycker jag!
Ser man juldekorationerna från oktober i butikerna, då förstår jag att en del slänger ut julen strax efter nyår, för att man har tröttnat på det... Därför kollar jag knappt åt det hållet just nu, för jag vill inte tröttna på julen innan det änns har blivit advent.
 





Fotboll och Zumbathon

Nu har ännu en fullspäckad helg passerat...
 
Regn, regn, och åter regn i flera dagar nu...
I fredags regnade det också, så då tog jag med S och åkte till Fair Oaks Mall på förmiddagen.
När S hade sovstund så gjorde jag chokladbollar. Har inte gjort det sen jag kom hit, och har varit sugen på det ett tag, så i fredags gjorde jag några. Så enkelt, och så gott!
Efter jobbet så tog jag metron till Stadium Armory, och mötte upp Ying. Det var nämligen dags för fotbollsmatch! DC United mot New York City FC!
Ying hade köpt biljetter, för hon ville gärna gå, och som födelsedagspresent till mig. Det regnade hela dagen, så vi kollade med jämna mellanrum under dagen om matchen skulle spelas eller inte. Men regn stoppade inte matchen, så då åkte vi dit. Metron var så försenad och tog väldigt lång tid, så vi missade nästan hela första perioden. Men såg hela andra perioden i alla fall. Det regnade som sagt, men det gjorde inte oss så jättemycket, för vi hade platser under taket, så det var skönt. DC United vann med 2-1, på övertid. Roligt att hemmalaget vann på ett sätt, och de blev dessutom klara för slutspel. Men Yings favoritspelare spelar i NYCFC, så hon ville såklart att de skulle vinna. Fotboll är inte min favoritsport direkt, kyligt var det, blöt om fötterna blev jag, men en bra kväll hade vi ändå!
Igår blev det tidig morgon, för då var det dags för min fjärde Event Management-kurs.
När lektionen var slut så åkte jag till Tyson´s Corner en stund, mest för att köpa ett halsband som min värdmamma frågade om jag kunde köpa till henne.
På kvällen hade jag inte något planerat, så då gick jag på bio och såg The Intern, med Anne Hathaway. Den var riktigt bra, och rolig.
 
Strax efter 12 idag så hämtade Tereza upp mig, och vi åkte till grannstaden Herndon för Zumbathon. "Let´s Dance For The Cure! Zumbejas Party In Pink Zumbathon"
Mellan 13.30-16 så var det Zumba non-stop i 2,5 timmar.
Det var roligt och jobbigt, och alla pengar de fick in gick oavkortat till Bröstcancerforskningen, så det var för en bra sak. Det var 140 personer där, och de fick in 1400 dollar, så det var bra!
Jag var ganska trött när jag kom hem, så har mest tagit det lugnt sen dess. Inte gjort mycket alls faktiskt.
Till kvällsfika blir det hemmagjord kanelbulle, för det är ju ändå Kanelbullens Dag idag! :)
 
 





17 månader i USA

Idag är det 17 månader sedan jag lämnade Sverige för att jobba som au pair i USA.
Och jag går nu in i min sista månad som au pair. Min sista officiella jobbdag är 30 oktober. Jag har nästa en vecka semester från det 13-18 oktober, då min värdfamilj är i Kalifornien på bröllop, så jag har officiellt 17 dagar kvar att jobba. Jag kommer att hjälpa till i nästan två veckor när det nya au pairen kommer hit, men det räknar jag inte riktigt som vanliga jobbdagar. Hon kommer till huset den 5 november, och jag åker på min resa den 13 november.
 
Jag har bra och positiva nyheter, om min resemånad, och vad jag ska göra när jag kommer hem, men det får bli ett senare inlägg.
 
September har varit en bra månad!
Det bästa var såklart när min mamma var här!
Jag har varit på kräftskiva på IKEA!
Jag har fått en guidad tour av Vita Huset! Det var verkligen speciellt!
Och min Event Management-kurs har börjat...
 
Det jag vet händer i oktober redan nu är fotbollsmatch imorgon, och Halloween såklart, sen får vi se...





Jobbveckan hittills...

I måndags var inte den bästa jobbdagen kan man säga. S var gnällig från och till hela förmiddagen, så det var inte så roligt. Men vi misstänker att han håller kanske på att få en ny tand, så då får man räkna med lite gnäll. Men det var ganska fint väder ute, så vi gick till lekparken en stund och gungade, och det brukar alltid hjälpa.
Efter jobbet blev det gymmet och zumba som vanligt.
 
I tisdags var en lite bättre jobbdag än måndagen, så det var bra. S och jag åkte till Fair Oaks Mall på förmiddagen.
På kvällen så träffade jag Olina. Först så träffades vi vid Dulles Landing för manikyr, första någonsin för mig. Kändes lite lyxigt faktiskt.
Det spöregnade, men det stoppade inte oss, så efter att vi båda hade fått våra naglar fixade, så åkte vi till Chantilly för middag på AppleBee´s. Denna gång blev det hamburgare för mig, och den är så god! En av mina favoriter här faktiskt. Mätta blev vi verkligen, men inte så mätta så vi inte orkade med efterrätt.
Efter god mat och efterrätt, och mycket prat som vanligt, så var det dags att bege oss hemåt igen. Och regnet hade lugnat ner sig lite så det var bra...
 
Igår regnade det hela förmiddagen, så då stannade jag och S inne. Inte alls så roligt faktiskt, dagarna går så mycket fortare när man gör något speciellt, men det var helt okej ändå. Vi underhöll oss med böcker, lego, pussel och sparka/kasta bollar.
På kvällen blev det gymmet och Jillian Michaels Bodyshred-klass som vanligt.
 
Idag är regnade det också lite på förmiddagen, men inte lika mycket som igår, så idag så tog vi bilen till Greenbriar Shopping Center, och gick först till Carter och kollade lite på barnkläder, och sen gick vi till Giant och köpte lite matvaror till huset.
På kvällen så åkte jag till Stratford University, för några elever skulle redovisa deras projekt under kvällen, och alla som ville var välkomna. Och läraren nämnde i lördags att vi fick räkna timmarna som en del av de 10 timmar av volontärjobb/praktik som vi måste göra.
Det var jag och fyra andra au pairer där, en från min klass.
Och eleverna som redovisade sina projekt, pratade om olika cafeér, restauranger, och andra företag som de ville starta någon gång. En ville öppna ett café i Georgetown, en ville öppna en restaurang i Florida, en ville starta ett eventplanner företag som hjälper till med t ex bröllop, m.m... Vissa föredrag var mer intressanta än andra. Men de som ville starta café och restaurang hade tagit med mat, olika desserter och cupcake som man fick smaka, så det var en bra sak.