Update, Match #38 - Au Pair in America

Jag fick ett mail från värdmamman igår(fredag) kväll.
Dör skrev hon bland annat att hon har uppskattat att jag har varit ärlig från första stund, hur jag känner för att flytta till en storstad, ta hand om tre små barn själv, och att köra bil i en storstad.
 
Och att de ville ha mig som deras au pair.
 
Jag svarade tillbaka att jag gillade dem, men att jag gärna skulle vilja tänka igenom det under en dag, och få chans att prata med familjen om det. Och då fick jag svar tillbaka att det var okej, och de förstod att de var ett stort beslut.
 
Men idag, bara för någon timme sedan, så fick jag ett mail från värdmamman, att de har dragit tillbaks deras erbjudande, och att de valde att välja en annan au pair istället.
Hon skrev att hon var ledsen för det, att ena dagen erbjuda att bli deras au pair, för att nästa dag ta tillbaka det. Men att det är ett stort beslut, både för au pairen och för värdfamiljen, och de tyckte att det här kändes bäst för dem.
 
Jag gillade verkligen den här familjen, och jag hade faktiskt sagt ja till dem om jag inte hade fått det här mailet tidigare idag.
Så det var inte alls roligt att få det här mailet.
 
Men nu får jag väl bara göra det bästa av situationen, även fast det känns ganska tungt just nu.
Jag får väl hoppas på att någon av de nästa matchningarna gillar mig, och vill ha mig som deras nya au pair.





Skype med Match #44 - Au Pair in America

Igår skypade jag med värdpappan, match #44. Vi pratade i ca 22 minuter.
 
Han började med att berätta om familjen, området de bor i, och vad de söker hos en au pair.
Pojken är väldigt aktiv och tycker om att göra saker, så det är viktigt för dem att au pairen orkar hänga med i hans tempo. Och inte bara sätter honom framför tvn på dagarna.
Och en au pair är noga med att passa tider, och kan laga mat. Eftersom pojken går i förskolan, så är det viktigt att han kommer dit i tid på morgonen, och att hon hämtar honom rätt tid. Och eftersom de jobbar långa dagar så är det au pairens ansvar att göra frukost, lunchlåda, och att ibland laga middag till honom. Ibland så hinner föräldrarna hem till middag, men ibland så jobbar de senare, och då vill de gärna att au pairen har gett honom mat när de kommer hem.
De har också en bebis, som just nu är tre veckor. Au pairen kommer att ha ansvaret för bebisen på dagarna från att den är tre månader.
 
Även pojken ville vara med under skype ibland. Och han ville visa sina leksaker, och sakerna han hade fått på julen.
 
Jag var den allra första au pairen som han pratade med, och han hade några fler som han skulle prata med under veckan, och skulle höra av sig igen om några dagar. Och kom jag på några frågor innan dess, så var det bara att maila till honom.





Skype med Match #40 - Au Pair in America

Igår(fredag) skypade jag med värdmamman, match #40. Vi pratade i ca 33 minuter.
 
Hon hade många frågor till som hon ville ha svar på. Min barnerfarenhet, hur länge jag har kört bil, vad jag tycker om att göra på fritiden, vad bara några av sakerna som hon ville veta.
Även jag fick tillfälle att ställa de frågor jag hade.
 
Vi har pratat på telefon en gång tidigare, så tillsammans med samtalet ock skype nu så har jag fått en ganska bra bild av hur det skulle vara att bo och jobba hos dem.
De är ute och reser just nu, men ska kontakta mig igen när de kommer hem.
 
Mamman är en stay-at-home-mom. Hon vill att hon och au pairen ska jobba tillsammans, och dela upp ansvaret. De första månaderna så tar hon hand om bebisen, och då vill hon att au pairen tar hand om de två äldsta. Sen när bebisen blir några månader, så får au pairen ta hand om den mer. Vissa dagar så skjutsar au pairen barnen till förskolan, och hon är hemma med bebisen. Och vissa dagar så kanske hon skjutsar de två äldsta barnen till förskolan, och au pairen är hemma med bebisen. Ibland får au pairen ta hand om alla tre barnen, men det skulle inte hända så ofta. Det skulle bli bara någon timme då och då, och kanske någon kväll i månaden.





Match #44 - Au Pair in America


För en timme sedan fick jag min fyrtiofjärde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Pelham, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 4 år, Flicka 3 veckor.
 
Pelham är en förort till New York City, och det tar 28 minuter att åka in till New York City med tåg.
De bor inom gångavstånd till tågstationen, som kan ta en direkt till Grand Central Station, Manhattan.
Au pairen kommer även ha tillgång till bil.
Pojken går på förskolan fem dagar i veckan.
 
Jag fick ett mail från värdpappan där han skrev att de letar efter en infant qualified au pair, och att de gärna vill skypa med mig, och jag skrev såklart tillbaka direkt att jag skulle gärna vilja prata med dem också, och gav förslag på tider som jag hade tid att skypa.
 
Just nu pratar jag med två familjer som jag gillar, match #38 och match #40.
Med den här är jag i kontakt med tre familjer just nu.
Men den här matchningen har jag inte pratat med än, så vi får se, men jag hoppas att vi har möjlighet att skypa inom några dagar också.
Jag ska inte ha för höga förhoppningar, för de har jag haft ibland, och det har inte gått bra, men jag hoppas verkligen att det går bra med någon av de här matchningarna.





Skype 2, Match #38 - Au Pair in America

Idag har jag skypat igen med match #38. den här gången var värdmamman och tjejen med under skype.
Vi pratade i 1 timme, och 2 minuter.
 
Det började med att tjejen ville visa mig allt som hon hade fått i julklapp. Efter ett tag så gick hon och lekte, och efter ett tag så kom hon tillbaka och ville vara med och skypa igen.
Värdmamman och jag pratade om saker som hon hade funderat på, och jag fick även tillfälle att ställa de frågor jag hade.
Vi prata om allt mellan hur det är att bo i Seattle, hur jag känner för att ta hand om tre barn själv, hur jag känner för att köra bil i en storstad, och min erfarenhet med trotsåldern - för pojken är i den perioden just nu.
Hon har varit ärlig från början hur hon tror att barnen skulle reagera på att ha en au pair och andra frågor, och jag har varit ärlig i mina svar hur jag känner. Det har hon uppskattat, och även jag har uppskattat hennes ärlighet. För då är det lättare att få en tydligare bild för hur det skulle vara att vara au pair i deras familj.
 
Hon pratar med tre andra tjejer just nu, men hon skulle höra av sig igen om några dagar.





God Jul

Hoppas att alla här har haft en bra jul...
 
Jag hade en bra jul!
På förmiddagen så var farmor till oss på jullunch, och paketutdelning.
Jag hade gjort ett scrapbookalbum till henne, som hon blev jätteglad över.
 
På eftermiddagen åkte vi till min moster och hennes familj. Även min morfar&mormor, och morbror var där.
Där blev det först Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.
Sen blev det middag, och det fanns köttbullar, prinskorv, julskinka, janssons frestelse, rödbetssallad, sill, ägg, bröd, m.m...
Efter det blev det paketutdelning, och min kusin var paketutdelare.
På kvällen tittade vi såklart också på Karl Bertil Jonssons Julafton, och Svensson Svensson.
 
Den riktiga julkänslan fick jag dagen innan då mamma och jag städade och gjorde ordning inför julen.
Jag klädde granen, och gjorde tomteland, som jag alltid gör. Det är då man inser att det är jul snart...





Match #43 - Au Pair in America

 
I måndags fick jag min fyrtiotredje match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Chatham, New Jersey.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 1,5 år, Flicka 5 månader.
 
Det tar ca 45 minuter att åka till New York City med tåg.
 
Jag gillade verkligen den här matchningen, och jag skickade mail till dem och skrev att jag gärna ville veta mer om dem.
Och idag fick jag svar där de skrev att deras nuvarade au pair är utbildad barnsjuksköterska och att de hoppas att deras nya au pair är det också. Och önskade mig lycka till i sökandet efter en värdfamilj.
 
Update, Match #42: De valde att annan tjej att bli deras au pair.
 
Jag mailar fortfarande med värdmamma, match #40. Fick ett mail från henne i måndags där hon skrev att hon gillade mig, men att de skulle vara bortresta nu under jul- och nyårshelgerna, och att de inte skulle ta något beslut förrän i januari. Hon skulle kontakta mig igen när de kom hem, för att boka in en ny tid för att skypa.





Match #42 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min fyrtioandra match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: New Rochelle, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 3 månader, Pojke 3 månader(tvillingar).
 
New Rochelle, NY ligger 20 miles utanför Manhattan. De bor nära tågstationen, och det tar 30 minuter att åka till downtown Manhattan med tåg.
Mamman jobbar hemifrån fyra dagar i veckan, så au pairen skulle inte vara helt själv med barnen på dagarna.
Au pairen ansvarar för tvillingarna på dagarna, men mamman finns hemma, och kan hjälpa till ibland om au pairen skulle behöva hjälp.
De har en hund och en katt.
 
Jag har redan haft ett kort skype-samtal med familjen. Vi prata i ca 22 minuter.
De kommer från Frankrike från början, men har bott i USA i över 10 år, men de hade en väldig dialekt, så ibland var det lite svårt att höra vad de sa, men det gick bra ändå.
De skulle tänka lite, och jag ska tänka lite, så ska vi eventuellt hitta en ny tid att skypa om några dagar. De vill att au pairen ska anlända i slutet på januari, så då måste de ta ett beslut senast nästa vecka.





Skype med Match #36 - Au Pair in America

Idag har jag skypat med värdmamman. Vi pratade i ca 28 minuter.
 
Jag kan inte deras ansökan, och hon kan inte se min ansökan. Eftersom de inte kontaktade mig på ett tag så försvann ansökan automatiskt. Hon skulle försöka fixa det, och lägga till mig igen, men hon hade inte hunnit det.
Så det blev lite standardfrågor i början, hon berättade om familjen och barnen, och hon ville veta om min barnerfarenhet och varför jag ville vara i au pair.
Jag fick även ställa de frågor jag hade.
 
Eftersom vi båda inte hade så mycket att gå på innan samtalet, så tyckte jag ändå att samtalet gick okej.
 
Match #41 valde att gå vidare med någon annan tjej. De ville ha en tjej som var säker med att hon kunde ta hand om fyra barn själv, och eftersom jag inte har någon erfarenhet av det, så valde de att släppa mig, och gå vidare med en annan tjej. Och önskade mig lycka till med att hitta en värdfamilj.





Pratat med Match #40 - Au Pair in America

Precis när jag hade avslutat skype-samtalet med match #38, så ringde värdmamman, match #40.
 
Eftersom vi pratade på telefon, så var det inga barn med, och det gick lite bättre att höra vad hon sa.
Intrycket jag fick av värdmamman var att hon verkar vara trevlig.
 
Familjen har precis börjar att leta efter en au pair, och jag var den första som hon pratade med. Hon hade tre stycken andra tjejer inplanerat att prata med den här veckan. Sen skulle hon höra av sig igen. Om hon ville gå vidare och prata igen eller inte.
Jag hoppas verkligen att hon hör av sig igen.





Skype med Match #38 - Au Pair in America

Idag har jag skypat med match #38, och pratat med match #40.
 
Och för första gången på ett tag så var jag nervös innan samtalen. För jag fick tips här på bloggen att jag skulle tänka mer på skype-samtalen, och hur jag ska göra för att familjerna ska få ett så bra intryck av mig som möjligt. Och det försökte jag verkligen med idag. Jag tyckte samtalen gick lika bra som det brukar, för jag har pratat en del på skype med familjer nu, så jag vet vilka frågor jag vill ha svar på, men det var innan samtalen som jag var nervös, det släppte ganska snabbt ändå, så det var ganska skönt.
 
Jag skypade med match #38, och jag tyckte det gick bra. Vi pratade i ca 30 minuter. Vi kunde inte prata längre, för de skulle iväg till jobbet, men de ville ändå träffa mig via skype idag. Eftersom vi har mailat en del, så ville de också träffa mig, även om det inte blev så länge.
Även barnen var med i början av skype, och speciellt tjejen var väldigt nyfiken och glad, och berättade för mig vad hon tycker om att göra.
Jag tyckte samtalet flöt på bra hela tiden och jag fick ett bra intryck av familjen, först så ställde de frågorna som de ville ha svar på, sen fick även jag ställa de frågor jag hade.
 
Vi ska eventuellt försöka hitta en tid då vi kan skypa igen, då skulle jag få en rundtur av huset, och au pairens "hus". De har som ett litet mindre gästhus, med sovrum och toalett, det är där au pairen kommer att bo. Men hon är såklart välkommen att vara i deras hus också när hon vill.





Match #41 - Au Pair in America

 
Tidigt imorse fick jag min fyrtioförsta match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Watchung, New Jersey.
Familjen: Pappa, Mamma och tre, snart fyra barn.
Barnen: Flicka 6,5 år, Flicka 4,5 år, Pojke 3 år, bebis bf februari 2014.
 
Det tar ca 30 minuter att åka till New York City.
Den äldsta flickan går i första klass, den yngsta tjejen går i förskolan på dagarna, och pojken går i förskolan tre förmiddagar i veckan.
 
Jag kan inte se deras essay, men jag fick ett mail från värdmamman där hon skrev en del om familjen och barnen, och vad de tycker om att göra. Hon skrev även att hon gillade min ansökan, och att hon gärna vill prata mer med mig.
Jag skickade såklart svar tillbaka och skrev att jag gärna skulle vilja prata mer med dem också.
Nu väntar jag på svar tillbaka.
 
Jag var lite osäker till den här matchnigen först, eftersom det är fyra barn. Och ni som har följt min blogg ett tag vet att jag har varit lite osäker till familjer när det har varit tre barn eller fler.
Men jag ger alla familjer en chans. Och just i den här familjen så går barnen i skolan eller förskolan, och det är skillnad än att alla barnen skulle vara hemma på dagarna.
Eftersom jag inte kan se deras essay så vill jag gärna prata mer med dem, och få lite mer information om familjen.





Match #40 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min fyrtionde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Westport, Connecticut.
Familjen: Pappa, Mamma och två, snart tre barn.
Barnen: Pojke 3 år, Flicka 1 år, bebis bf april 2014.
 
Jag kan inte se deras essay, men jag har skickat ett mail till dem där jag skrev att jag gärna vill veta mer om dem.
Hoppas de här av sig.
 
EDIT: Nu kan jag se deras essay.
Pojken går i förskola fem förmiddagar i veckan. Flickan går i förskola en dag i veckan.
Mamman är en stay-at-home-mom.
En typisk dag för au pairen början vid ca 6.30 när barnen vaknar, och sen hjälpa mamman med att ge barnen frukost och göra dem klara för förskolan. Sen kommer au pairen att vara ledig tills barnen ska hämtas från förskolan. Efter förskolan så har barnen ibland någon aktivitet, och då får au pairen skjutsa dem dit. På eftermiddagarna så behöver mamman hjälp med att laga mat, bada barnen, och göra dem klara för natten.
Au pairen kommer ha tillgång till bil.
De har en katt.





Match #39 - Au Pair in America

 
Familjen bor i: Gaithersburg, Maryland.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 6 år, Pojke 3 år, Pojke 1,5 år.
 
Gaithersburg, Maryland, är en förort till Washington DC. Det tar ca 30 minuter att åka till Washington DC.
De bor i ett promenadvänligt område där det finns mycket inom gångavstång, som t ex butiker, restauranger och en biograf.
Flickan går i förskolan på vardagarna, och den äldsta pojken går i förskolan 3 timmar, 5 dagar i veckan.
Värdmamman är en "stay-at-home-mom".
Au pairen kommer att jobba på morgonen, och hjälpa till med att göra barnen klara för förskolan, sen kommer hon att vara ledig till kl. 16. Och på eftermiddagarna och kvällarna vill de ha hjälp med att göra mat till barnen, bada dem, och gör dem klara för natten.
Föräldrarna vill gärna gå ut och äta en eller två gånger i månaden, och då kommer au pairen att ta hand om alla barnen själv.
Au pairen kommer ha tillgång till bil.
 
Förlåt att jag inte har uppdaterat på ett tag, det har inte hänt så mycket senaste veckan. Men idag så fick jag en ny matchning, och då tänkte jag skriva om dem, och lite mer om vad som har hänt.
Jag har mailet några gånger med match #38. Jag gillar deras essay som jag skrev tidigare, och jag har svarat på de frågor som de har haft hittills. Värdmamman tackade mig senast för bra och genomtänkta svar på de frågor de hade. Hon kände att jag verkligen hade tänkt igenom svaren ordentligt, och det uppskattade hon. Familjen kommer att vara bortresta i några dagar, så nu väntar jag på att de ska komma hem, och då skulle värdmamman svara på de frågor jag hade.
Match #36 fick jag den 26/11, och de hade inte hört av sig, så jag trodde inte att de var intresserade längre. Men i tisdags så fick jag ett kort email från värdmamman att hon gärna ville skypa med mig. Frågade om vilka tider som passade dem bäst, men har hittills inte fått något svar tillbaka.





Match #38 - Au Pair in America

 
Igår fick jag min trettioåttonde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Seattle, Washington.
Familjen: Pappa, Mamma och två, snart tre barn.
Barnen: Flicka 5 år, Pojke 2 år, pojke bf mars 2014.
 
Flickan går i förskolan, och au pairen ansvarar för att lämna och hämta henne på förskolan.
Pojken är hemma med au pairen på dagarna.
Mamman kommer att vara mammaledig i tre månader, sen kommer au pairen att ha båda pojkarna hemma på dagarna.
De bor nära University of Washington, och det finns flera parker, en mataffär, flera restauranger och några butiker inom gångavstånd från deras hus.
De har en hund.
 
Fick ett mail från värdmamman att de var intresserade av att veta mer om mig.
 
Jag gillar deras essay, och har skrivit tillbaka till värdmamman att jag gärna skulle vilja veta mer om dem också.





Match #37 - Au Pair in America

 
Igår(4/12) fick jag min trettiosjunde match med Au Pair in America
 
Familjen bor i: Port Chester, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Pojke 4 år, Pojke 3 år, Pojke 1 år.
 
Det tar 45 minuter att åka till New York City med tåg.
 
Jag fick ett mail från värdmamman igår där hon skrev att de gärna ville prata med mig.
Jag svarade tillbaka direkt att jag gärna skulle vilja prata mer med dem också, och frågade vilka tider som skulle passa dem.
Och idag fick jag svar tillbaka, att de har matchad med någon annan.