Match #36 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min trettiosjätte match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Farmingdale, New York.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 3 år, Pojke 1 år, Pojke 4 månader.
 
Farmingdale ligger på Long Island, och det tar 50 minuter att åka till New York City.
Mamman jobbar delvis hemifrån.





Match #35 - Au Pair in America


Idag fick jag min trettiofemte match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: San Fransisco, California.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 4 år, Pojke 2 år, Flicka 5 månader.
 
De två äldsta barnen gå i förskola, så au pairen skulle mest ansvara för att ta hand om bebisen.
Det är viktigt att au pairen känner sig säker med att köra, för att kunna köra barnen till parken, musikklasser och andra aktiviteter.
Au pairens schema kommer att vara måndag-torsdag, 8-18. Fredag 8-13.
 
Jag har fått ett mail från värdmamman, där hon skriver att hon gärna vill prata mer med mig.





Update

Förutom match #27, så händer inte så mycket med min ansökan just nu.
 
Match #28, vi skypade en gång och vi mailade några gånger, och jag fick väldigt bra svar på frågorna jag hade.
En fråga som de ville ha ett svar på var om jag hade erfarenhet av att ta hand om två små barn själv någon gång. Och jag var ärlig från början, och berättade att jag har erfarenhet med att ta hand om en bebis, och att ta hand om tvååringar, men att jag inte har någon erfarenhet med att ta hand om en bebis och ett litet barn. Jag skrev också att jag hade lite funderingar till det, om hur det skulle kunna vara att ta hand om två små barn själv. Men jag skrev också att jag gillade dem, och att jag tror att jag skulle kunna klara av det. Att det nog skulle bli tufft i början, men att det skulle bli lättare när man har kommit in i rutinerna.
Och jag fick ett väldigt fint svar tillbaka:
I am confident that you will be an excellent au pair.
I truly respect you for being honest and reflecting on the decision, it shows maturity. You will find a great host family with right kids for you and they will truly be blessed.
De hade inte valt mig, de ville bara veta hur jag kände med att ta hand om två små barn.
Vi bestämde lite tillsammans att jag var inte den rätta au pairen för deras familj.
 
Match #31, de var intresserade av att prata mer med mig, och jag skickade mail tillbaka med några tider som jag kunde, men de hörde aldrig av sig igen.
 
Match #32 hörde aldrig av sig.
 
Match #33, vi skypade en gång, och vi har mailat några gånger. För några dagar sedan så försvann deras ansökan från min profil, och då mailade jag dem och frågade om de fortfaranade var intresserad eller om de hade valt en annan au pair. Jag fick svar att de hade inte tagit bort min ansökan, utan den hade tagits bort automatiskt, och att de fortfarande letar aktivt efter en au pair. Men de har inte hört av sig mer.
 
Match #34 hörde aldrig av sig.
 
Jag har även mailt med Ulrike från Londonkontoret. Och frågat lite om hur jag skulle kunna ändra min ansökan för att fler familjer skulle bli intresserad av min ansökan, och för att jag ska kunna matcha med en familj så snart som möjligt.





Pratat med Match #27 - Au Pair in America

Igår så pratade jag med match #27.
 
Det här är andra gången som jag är matchad med den här familjen. Första gången så hörde de inte av sig, så jag trodde att de inte var intresserade. Sen några dagar efter att matchningen försvann från min profil, så fick jag samma matchning igen. Men det tog några dagar innan de hörde av sig den här gången också.
Vi har mailat lite kort några gånger, och värdmamman har skrivit att de är intresserade av att prata med mig.
Vi har försökt att hitta en tid då båda har haft tid, och det har inte varit det lättaste.
Värdmamman berättade i ett mail varför de inte har hört av sig så mycket, och det är för att de håller på att flytta, så de har knappt haft någon tid.
I fredags så skickade jag ett mail till värdmamman vilka tider som jag hade tid att prata i helgen, men jag fick inget svar tillbaka, så jag tänkt att de inte hade tid att prata den här helgen.
 
Men igår kväll så ringde värdmamman. Vi pratade i ca 45 minuter.
Jag visst inte att hon skulle ringa, så samtalet var helt oförberett, och jag hade inga frågor nerskrivna, men jag tyckte det gick bra ändå. Samtalet flöt på bra hela tiden tyckte jag. Och jag fick ett bra intryck av henne.
 
Hon berättade om familjen, barnen och området de ska flytta till. Hon hade även några frågor till mig.
Även jag fick ställa frågor som jag kom på.
 
Hon berättade en ärlig bild av hur det skulle kunna vara att ta hand om barnen, och hur hon upplever att det är att ta hand om barnen: att det kommer att bli mycket jobb med tre små barn, hur tvillingarna är mot varandra - snälla, men bråkar ganska ofta, hur det är när man är vid ute med dem t ex vid lekparken - att de ibland händer att de kan springa runt, så man måste vara uppmärksam hela tiden så det inte händer något, vad barnen tycker om att göra. Hon berättade även att hon tror inte att de kommer att reagera så bra när nya bebisen kommer, utan att det kommer att ta några veckor innan de har vant sig med en ny bebis. Men hon berättade att de är väldigt anpassningsbara, för de har de i alla fall varit när de har kommit någon som ska ta hand om dem, de var så i början när deras nanny började, och hon tror att de kommer att bli så med den nya bebisen också.
Jag uppskattar mer när de är ärliga och berättar om hur det är, för då kan man verkligen få en bra bild av hur det skulle kunna vara att ta hand om deras barn, än om de inte skulle berätta om hur det är, och säger bara bra saker, för så är det inte alltid, alla barn har dagar då de inte lyssnar, eller gör tvärtemot vad man säger, eller bara skriker och gråter en hel dag. Då tycker jag det här är bättre, att de är ärliga från början, så man får en bra bild direkt av hur barnen är.
 
Vi får se hur det går...





Skype med Match #33 - Au Pair in America

Idag har jag skypat med match #33.
 
Jag pratade med värdmamman i ca 31 minuter.
 
Hon berättade om familjen och barnen, och ställde några frågor. Sen fick jag ställa de frågor jag hade.
 
Jag fick mer information om hur de tänkte att schemat skulle bli, och hur det skulle bli när hon är mammaledig.
Troligtvis så kommer au pairen att jobba måndag-fredag ca 8-17, och eventuellt 18 någon dag, och sluta tidigare någon fredag. Båda föräldrarna är lediga på helgerna, så de behöver väldigt sällan hjälp med barnen på helgerna. Tidigare au pairen jobbade en eller två helger på hela året.
 
De familjen funderade på är hur pojken kommer att reagera när bebisen kommer. Och det är inget som man kan veta innan. Eftersom mamman kommer att vara hemma med bebisen, så vet de inte hur pojken kommer att reagera, om han vill vara med mamma hela tiden eller om han är okej med att vara med au pairen.
Han har börjat visa lite tendenser till det nu, att han vill vara med mamma när hon är hemma, men de dagarna då mamman jobbar hemifrån så försöker hon att vara på kontoret så mycket hon kan, så att pojken förstår att det är au pairen som tar hand om honom på dagarna. Men det blir skillnad när hon kommer att vara mammaledig. Det är något som man får ta som det kommer sen när bebisen är född.
När flickan blev storasyster första gången, så gick det bra. Men hon var några år, och de kunde förklara för henne och prata med henne om det. Det är svårare att göra det nu när pojken bara är 18 månader.
 
De har haft tre au pairer tidigare. Och barnen ha snabbt vant sig med de nya au pairerna varje gång.
 
Deras nuvarande au pair har valt att gå in i rematch efter en månad. Anledningen till det enligt värdmamman var att hon tyckte att det blev för mycket jobb att ta hand om ett litet barn själv hela dagarna, så hon söker nu efter en familj med äldre barn.
 
Hon hade prata med flera au pairer idag, och hon skulle prata med sin man senare idag, sen så skulle de höra av sig igen om några dagar.





Match #34 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min trettiofjärde match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: San Francisco, California.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 3 år, Flicka 11 månader.
 
I San Francisco finns många olika sevärdheter. Golden Gate Bridge, Golden Gate Park, Alcatraz, Fisherman´s Wharf och Lombard Street är bara några av alla sevärdheter som finns i San Francisco.
Pojken går i förskolan alla dagar, och flickan är hemma med au pairen.
Om au pairen känner sig säker på att köra, så skulle de uppskatta om hon kunde lämna och hämta pojken vid förskolan.
De har en hund.





Match #33 - Au Pair in America

 
Idag fick jag min trettiotredje match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Potomac, Maryland.
Familjen: Pappa, Mamma och två, snart tre barn.
Barnen: Flicka 6 år, Pojke 1,5 år, bebis, bf januari 2014.
 
Potomac är en förort till Washington DC.
Flickan går i skolan varje dag, 8.45-15.45.
Mamman jobbar deltid, och hon jobbar delvis hemifrån.
 
Au pairens största ansvar kommer att vara att ta hand om pojken. Beroende på mammans schema så behöver de ibland hjälp med flickan några dagar i veckan. Att göra henne redo för skolan på morgonen, eller hämta henne från skolan på eftermiddagen.
Mamman kommer att vara hemma med bebisen minst de första 4-6 månaderna. Under den tiden så kommer au pairens ansvar fortfarande att vara att ta hand om pojken. Ju äldre bebisen blir desto mer kommer de att inkludera bebisen också.
 
Jag har fått ett mail från värdmamman, och de vill gärna skypa med mig.
 
Match #32 har nu försvunnit från min profil.





Match #32 - Au Pair in America

 
Tidigt i morse fick jag min trettioandra match med Au Pair in America.
 
Familjen bor i: Silver Spring, Maryland.
Familjen: Pappa, Mamma och ett barn.
Barnet: Pojke 5 månader.
 
Silver Spring är en förort till Washington DC.
Det tar 15 minuter att åka till downtown Washington DC med buss eller tåg. De bor ca 5 minuter från tåg- och busstationen.
I DC finns museums, restauranger, shopping, biografer, parker och mycket annat.