Update Match #18

Har inte fått något mail från match #17, men däremot har jag fått ett mail från värdmamman från den nuvarande match jag har, för någon timme sen.
 
Hon berättade lite om familjen, och om barnen.
De letar just nu efter en au pair som är säker på att hon kommer att stanna i ett år. Just nu så går de igenom transition, och det är deras andra au pair på fyra år som åker hem tidigare. Därför vill de vara säkra på att nästa au pair är beredd att stanna i ett år.
Deras nya au pair måste älska barn och känna sig helt säker med att ta hand om 4 barn helt själv under dagarna.
 
Jag skulle meddela dem om jag vara intresserad av att prata med dem.
 
Jag ska svara på mailet till värdmamman, men jag ska sova på saken, och sen ska jag ringa till Stockholmskontoret imorgon, innan jag svarar tillbaka.
 
Men jag är väldigt fundersam till denna matchning, just för den anledningen att jag har aldrig tagit hand om fyra barn helt själv tidigare.
Som jag skrev tidigare så har jag sagt till Stockholmskontoret flera gånger att jag inte vill ta hand om fyra barn som är så små. Ska därför ringa till dem imorgon. Har de inte noterat det i min ansökan, så vill jag att de ska göra det, för jag vill inte få flera matchningar med fyra barn.
 
Det lutar ganska säkert till att jag tänker släppa den här matchningen imorgon.





Match #18

 
Idag fick jag min artonde match.
 
Familjen bor i: Des Plaines, Illinois.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Flicka 5,5 år, Pojke 4 år, Pojke 1,5 år.
 
Det står ingenting om den här familjen i deras profil.
Det enda jag kan se är vad föräldrarna och barnen heter, och hur gamla barnen är.
 
Jag hittade värdmammans facebooksida, och då såg jag att de väntar ett till barn i slutet av februari. Och jag har sagt till Stockholmskontoret flera gånger att jag vill inte ta hand om så många barn som är så små. Jag har sagt att den enda gången som jag kan tänka mig att ta hand om fyra barn är om de är lite äldre och de flesta av barnen går i skolan. Annars har jag sagt att helst vill ta hand om 1 eller 2 barn. Eller max 3 barn.
 
Jag har skickat flera mail till match #17, vilka tider jag kan skypa, och att det går bra för mig att efter skypa efter kl. 5.45 pm Eastern Standard Time. Men inte fått något svar.
Och när jag kollade mailen nu ikväll, så såg jag att jag hade fått en ny matchning. Jag mailde till match #17, och frågade om de hade valt att släppa mig eller om matchningen hade släppts automatiskt. Jag hoppas att de hör av sig igen.





Match #17

 
Idag fick jag min sjuttonde match.
 
Familjen bor i: Henrico, Virginia.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 3 år, Flicka 1,5 år.
 
Jag hittade ingen karta med Henrico, VA, så jag tog med en karta på den närmaste större staden. Den närmaste större staden är Richmond. Det tar ca 15-20 minuter att åka dit.
De är en väldigt aktiv familj, och barnen har olika aktiviteter nästan varje dag.
Au pairens schema skulle vara 9-17, måndag till fredag.
 
Jag fick ett mail från värdföräldrarna. De undrade om jag hade tid att skypa på torsdag, 7:00 PM Eastern Standard Time. Det är alltså 01.00, svensk tid.
Jag mailade tillbaka att så sent kan jag inte skypa på vardagarna, för att jag jobbar på en förskola varje dag, och att jag går upp före kl. 07.00.
Jag skrev att den tiden skulle kunna passa på fredag, så får se om de hör av sig igen.
 
Min nya videon är i alla fall uppladdad nu. Jag fick ett mail från Bostonkontoret igår kväll där det stod att videon hade blivit godkänd, och att den skulle laddas upp inom kort.





Ny Au Pair video

Nu har jag laddat upp en ny au pair video.
 
Den tidigare videon som jag hade var jag inte alls nöjd med. Den som jag har laddat upp nu är jag mycket nöjdare med.
 
Jag har köpt en ny dator, och Window Movie Maker som jag använder för att göra videos var annorlunda på den här datorn som jag har nu än förra. Så när jag laddade upp min tidigare video så visste jag inte riktigt hur det nya programmet fungerade. Därför blev jag inte nöjd med min video, men jag laddade upp den ändå, istället för att inte ha någon video alls. Men nu de senaste dagarna har jag testat mig fram, och till slut så blev jag ganska nöjd med hur min nya au pair videon blev.
 
Jag hoppas den gör så att fler familjer hör av sig.
 
Den står att det ska ta 2-3 dagar innan den nya videon syns på min profil.





Match #16

 
Idag fick jag min sextonde match.
 
Jag ringde till Stockholmskontoret strax innan kl. 18 idag och bad om att få släppa match #15. Och ca 2 timmar efter det så får jag nästa match. Ibland går det väldigt fort.
 
Familjen bor i: Broomfield, Colorado.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Flicka 1 år, Pojke 1 år. (Tvillingar)
 
Den närmaste större staden är Boulder. Det tar ca 20 minuter att åka dit. Det tar 25-30 minuter att åka till Denver.
De har hundar.
 
Nu blir jag väldigt fundersam...
Jag valde att släppa match #15 för att jag inte ville ta hand om två barn som är så små. Så får jag en ny matchning med tvillingar som är precis lika gamla som tvillingarna i match #15.
Jag väljer att släppa en match, så får jag en ny matchning där barnen är lika gamla?
Och nu är det helg, och jag kan inte ringa till Stockholmskontoret heller. Är matchningen kvar på måndag så får jag ringa då.
Jag gillade verkligen den här matchningen, men precis som med match #15, så vill jag inte ta hand om två barn som är så små.
 
Eftersom Stockholmskontoret är stängt så har jag mailat Bostonkontoret, och bett om att få släppa den här matchningen.





Update 2, Match #15

Jag har nu efter många tankar och funderingar fram och tillbaka, valt att släppa match #15.
 
Den största anledningen till att jag valde att släppa den var att jag känner mig inte tillräckligt säker på att ta hand om två barn som är så små.
Jag skulle gärna vilja ta hand om en bebis, men då skulle jag önska att bara ta hand om bebisen, eller att de andra barnet är några år äldre.
Hade tvillingarna varit lite äldre då hade jag inte tvekat lika mycket. Jag vet hur mycket jobb det är att ta hand om en bebis, och ta hand om två bebisar, känner jag skulle bli för mycket för mig.
 
Så nu hoppas jag på nästa matchning...





Update Match #15

Har mailat lite med pappan i familjen, och vi ska försöka sätta upp en skype tid. Men de har aldrig tid.
Jag skickar ett mail med de tider jag kan, och de flesta tiderna jag kan skypa så kan de inte.
Eftersom Kirkland, WA ligger 9 timmar efter så är det svårt att hitta en tid som passar båda föräldrarna och mig. Och mamman i familjen jobbar mycket så hon ha inte så mycket tid under veckodagarna att skypa.
 
Jag blir mer och mer tveksam till den här matchningen, och jag har funderat väldigt mycket på att släppa dem.
Eftersom vi inte har hittat någon tid att skypa, så har jag mailat lite med dem istället. Jag ställer lite frågor till dem, men det jag blir fundersam till är att de knappt har ställt någon fråga alls till mig. Förutom de frågor de ställde när vi pratade i telefonen, så har de inte frågat något alls. Jag tycker lite att, är de intresserade att veta mer om mig så borde de ställa några frågor i alla fall. Jag har frågot dem flera gånger om det är något mer de vill veta om mig, men de har bara svarat på frågorna jag har haft.
 
Jag ska fundera mer idag och imorgon...Har de inte hört av sig något mer så ska jag släppa dem imorgon eller på fredag.





Pratat med Match #15

Idag pratade jag med match #15.
Sista minutrarna innan de ringde var jag lite nervös, och satt mest och väntade på att telefonen skulle ringa. Jag hade skrivit upp några frågor som jag ville ha svar på.
Sen ringde de från CC, och kopplade mig sedan till familjen. Jag pratade både med pappan och mamman i familjen. Även tvillingarna ville vara med, då de jollrade och skrek till ibland i telefonen.
 
Den mesta av nervositeten släppte när de ringde.
De började med frågorna som de hade, och några av frågor var; om jag var utbildad i första hjälpen barn, ett krav som de hade var att deras nya au pair skulle vara utbildad i första hjälpen barn.
Vilka aktiviteter jag brukar göra med barnen, de vill att au pairen ska hitta på olika aktiviteter med barnen under dagarna, och barnen blir ganska snabbt uttråkade, de håller på med något, och efter ett tag så vill de göra något annat.
De är judar. Hur jag såg på det? Mamman i familjen förstod att julen är den högtid då de flesta au pairer längtar hem, hur jag då skulle göra eftersom de inte firar jul?
Hemlängtan? Hur jag skulle hantera det?
 
Jag fick också ställa frågor, men jag hade fått svar på det mesta frågorna jag hade under samtalet.
Schemat för au pairen skulle bli måndag-fredag, ca 8.15-16.45.
De har två hundar, och de skrev i ett mail tidigare att det inte är en del av au pairens uppgifter att ta hand om dem. Men hon får naturligtvis leka med dem och klappa dem när hon vill.
De vill inte gärna att au pairen kör bil med barnen. De är så små, och de har inte något behov att åka någonstans. Au pairen kommer inte ha tillgång till egen bil, men de stannar bussar ca hundra meter från deras hus, som man enkelt kan ta och åka in till Seattle tex.
 
Men de behöver inte att deras nya au pair börjar förräns i juni. Det är över ett halvår tills dess...
 
De älskar verkligen deras nuvarande au pair. Värdmamman sa det flera gånger under vårat samtal att de verkligen älskar henne och att barnen älskar henne. Att hon är så duktig och att hon hjälper till även fast hon inte jobbar. Så den nya au pairen som tar över efter henne, verkar få stora skor att fylla.
 
Det som jag blev glatt överraskad var att värdpappan sa att jag pratade väldigt bra engelska, han sa att jag pratade lika bra engelska som han gjorde, och han hade bott i USA i flera år. Det tyckte jag var väldigt roligt att höra. Jag har själv tyckt att jag inte pratar så superbra engelska, jag skriver bättre, men om man pratar med någon för allra första gången, och man får höra att man pratar väldigt bra engelska, det var verkligen roligt att höra.
 
Vi ska skypa någon dag i helgen.
 
Jag har blandade känslor om den här matchningen. Både positiva, och några saker jag fortfarande funderar på. Ska skypa i helgen, och se vad magkänslan säger efter det.
 
Någon som läser här, hur är det att ta hand om två barn som är under 2 år? Lämna gärna en kommentar.





Update Match #15

I söndags hade match #15 försvunnit från min profil. Jag visste inte om värdföräldrarna hade valt att släppa mig eller om CC hade släppt matchningen automatiskt för att de inte hade hört av sig.
 
Men igår fick jag en ny matchning, och det var samma matchning.
Jag ringde till Stockholmskontoret och frågade hur det kunde bli att jag blev matchad med samma värdfamilj.
De kunde inte se någon anteckning från Bostonkontoret om varför jag blev matchad med samma värdfamilj igen. Men antingen är det så att värdfamiljen själva har valt att matcha med mig igen, men att de inte har haft tid att kontakta mig, eller så har Bostonkontoret matchad oss igen.
 
Och idag fick jag ett mail från dem. Mailet var skrivet så som att det var barnen som hade skrivit det.
De stod i mailet att deras mamma och pappa gärna vilje prata med mig någon gång under veckan.
Jag skickade mail tillbaka att jag gärna skulle vilja prata med dem med.
 
Jag gillar den här matchningen så jag hoppas de hör av sig igen.





Update Match #14

Jag skickade mail till värdmamman i torsdag om varför de valde att släppa mig, och lördags fick jag svar.
 
Hela deras familj hade varit sjuk i influensan, och de tyckte de var bättre att släppa mig, medans de fortfarande återhämtade sig efter sjukdomen, istället för att låta mig vänta.
 
Jag gillade den här matchningen så jag tyckte det var synd. Men de önskade mig lycka till i att hitta en bra värdfamiljen för mitt au pair år.





Match #15

 
Idag fick jag min femtonde match.
 
Jag har mailat lite kort med match #14 om vi ska skypa. De skickade ett mail tidigt imorse, om att de tyvärr inte kan skypa under veckodagarna för de jobbar mycket, men att de kunde skypa i helgen. Jag skickade tillbaka svar att jag kunde skypa på lördag. Och nu är match #14 borta, och jag har fått en ny matchning. Har skickat ett mail till dem och frågade varför de valde att släppa mig. Får se om jag får något svar. Skulle vilja veta varför, när de har sagt att de gärna vill skypa med mig, men har hittills inte haft tid.
 
Familjen bor i: Kirkland, Washington.
Familjen: Pappa, Mamma och två barn.
Barnen: Pojke 10 månader, Pojke 10 månader (tvillingar).
 
Den närmaste större staden är Seattle. Det tar 15 minuter att åka dit.
De har hundar.
 
Jag gillar den här matchningen, men det är en del saker jag funderar om, som de skriver om i deras profil.
Som med alla matchningar så ger jag dem en chans att höra av sig.