Förkyld

Dessa dagar har jag varit förkyld, så dagarna har mest bestått av jobb och promenader...
 
I lördags tog jag det lugnt hela dagen, för att försöka bli frisk så fort möjligt igen.
Jag tog en promenad till Fair Ridge Shoppingcenter, och gick till Harris Teeter och kollade lite där, men annars tog jag det lugnt.
Fick brev av morfar&mormor idag.
 
I söndags var det luciaträning igen.
Jag kände mig tillräckligt pigg att åka dit i alla fall, även om jag kanske inte skulle kunna sjunga så mycket, eftersom jag var lite hes. Men jag tänkte att jag kunde lära mig genom att lyssna den här gången.
Och det gick bättre än förväntat, och jag kunde sjunga mer än vad jag trodde innan. Så det var bra.
Kom tillbaka tidigare den här gången, för hon jag åker med skjutsade mig ända till Metro Center i DC, så jag kunde ta metron direkt till Vienna, och jag behövde inte byta metro som förra gången.
 
Denna jobbvecka har känts väldigt lugn och tycker dagarna har gått relativt snabbt ändå.
 
Fick sovmorgon i måndags, och behövde inte börja jobba förrän kl.8.
Min värdpappa har varit hemma den här veckan för att förbereda inför Thanksgiving, så han sa i söndags att eftersom jag är förkyld och behöver sova, och att han i alla fall var hemma, så behövde jag inte börja jobba förrän kl.8. Tacksam för det!
Jobbdagen tyckte jag gick bra. Förkyld, och det är aldrig roligt att jobb då, men bebisen var lugn och glad i stort sett hela dagen. Så han gjorde jobbdagen lättare för mig.
På kvällen tog jag en promenad för att få lite frisk luft.
 
Gårdagen var liknande som måndagen. Fick sovmorgon igår också, vilket kändes skönt.
Igår började jag hosta också, så jag tog DayQuil. Någon slags hostmedicin som mina värdföräldrar sa att de använder när de är förkylda. Och det smakade... fruktansvärt. Bland det äckligaste mediciner jag någonsin tagit.
De hjälpte ett tag, men fy så äckligt det var.
På kvällen tog jag en promenad till Jo Ann och köpte julpapper, för det hade 50% på alla julsaker.
 
Är fortarande förkyld, men hostar inte lika mycket idag, så det känns bra i alla fall. Det går åt rätt håll, men det går bara väldigt sakta. Idag har jag endast några timmar. Började kl.8 idag också.
Min värdpappas mamma kom hit vid 11-tiden, för hon ska fira Thanksgiving här i Fairfax, och vid 12-tiden kom min värdmamma hem, för hon skulle följa med på bebisens 9-månaders kontroll.
Så blev inte mycket jobb för mig idag, vilket var skönt.
 
Nu väntar fyra dagas ledighet för mig! Så skönt!
Imorgon är det Thanksgiving, och på fredag är det Black Friday, vilket är det störtsa shoppingdagen i USA.





Luciaträning

I lördags jobbade jag, men jag jobbade 18-23, så det var inte jobbigt alls.
Jag la bebisen vid 18.30-tiden, sen så bestod kvällen mest av att titta på tv.
Dessa jobbdagar tycker jag om!
 
I söndags började luciaträningen.
Det är en kvinna i Maryland som varje år sätter upp ett svenskt luciatåg, och uppträder på olika ställen i DC under december. Hon har gjort detta senaste 25 åren.
Vi ska träna tre söndagskvällar, sen följer uppträdanden i december.
Jag tog metron tid Woodland Park, DC, sen fick jag skjuts av en kvinna som också skulle dit, för hennes yngre dotter skulle också dit. Väldigt skönt att få skjuts, istället för att åka metron i nästan två timmar.
Det var ja, 25 andra svenska au pairer, plus några andra tjejer och kvinnor som har varit med i flera år.
Vi höll på i ca tre timmar, och sjöng igenom alla sånger vi ska sjunga under luciatågen, alla 17. Vi kommer inte att sjunga alla sångerna under samma luciatåg, men vi måste kunna dem.
Det var roligt, och jag gillar verkligen julen, så det är något som jag ser fram emot att göra under november och december!
 
I måndags jobbade jag som vanligt. Kom tillbaka sent på söndagskvällen, så var lite trött på morgonen, men det var bara att gå upp ändå.
Jobbdagen var som vanligt. Bebisen kryper verkligen snabbare och snabbare för varje vecka känns det som, så nu måste man verkligen passa honom.
På kvällen gick jag till Old Navy.
 
I tisdags fick jag lite sovmorgon, vilket alltid är skönt.
Jobbdagen var som vanligt, förutom att det regnade, vilket betyder att vi fick vara inne hela dagen. Inte så roligt, men det går.
Efter jobbet blev det gymmet med PTn.
Efter gymmet kom Britt och hämtade mig och vi åkte till Starbucks.
 
I onsdags var en vanlig jobbdag, förutom att bebisen har blivit förkyld. Vilket inte är så roligt. Jag förväntade mig en dag med mycket skrik och gråt, men det var inte mer än vanligt, så det var skönt.
Jag åkte till Fair Oaks Mall efter jobbet. Jag letade efter lite kläder och vinterjacka, för det har börjat blivit kallare här i Fairfax, speciellt på kvällarna. Så behöver lite varmare kläder till hösten och vintern.
 
Igår var en speciell jobbdag. Eftersom bebisen fortfarande är förkyld, så lät de honom sova längre på morgonen, och det resulterade i att sovstunderna under dagen blev senare. Och det resulterade i att han inte ville sova så tidigt på kvällen. Men när barn är förkylda så får man ta dagen lite som den kommer. Och förutom det, så var det en helt okej dag.
På kvällen blev det gymmet, och igår gick jag 3 miles.
 
Idag har jag blivit förkyld. Kände av det lite igår kväll, men i morse när jag vaknade, så var jag helt täppt i näsan, och ont i halsen. Vilket inte var så roligt. En dag då man bara ville vända sig om och somna om, men det var bara att gå upp när klockan ringde kl.5.30.
Eftersom bebisen har varit förkyld under veckan, så väntade jag bara på att jag skulle bli det också, eftersom jag spenderar så mycket tid med honom under dagen. Och idag blev det så.
Hoppas bara att det inte blir värre än vad det är.
Idag var första dagen som jag köpte något juligt.
Juldekorationerna har funnits i butikerna sen oktober, men jag har bara gått förbi det. Jag vill inte ha något jul alls innan december.
Men idag köpte jag julkort hos Jo Ann, för att de hade 50% rabatt. Så passade på att köpa nu, än att betala det dubbla om en vecka.
 
Imorgon ska jag bara ta det lugnt, och försöka bli frisk igen...





Veterans Day

I måndags var det riktigt jobbigt att gå upp på morgonen. Efter helgen som var, med inte så mycket sömn, så var det inte lätt att gå upp och börja jobba kl.7. Men jag gjorde det ändå.
På eftermiddagen gick jag till Old Navy.
 
I tisdags var jag ledig, för det var Veterans Day här i USA. En dag som man ska tänka på alla personer som jobbar och har jobbat inom militären.
På förmiddagen var jag med min värdfamilj till en fotograf och tog bilder till jul, och till julkorten. De ville såklart att jag skulle vara med på en del av korten, så självklart var jag det. Och vi fick några väldigt bra kort.
Och på eftermiddagen mötte jag upp Tereza och två av hennes vänner, och åkte in till DC.
För där var det The Concert For Valor!
En gratis konsert vid The National Mall för att hedra alla militärer, med artister som Bruce Springsteen, Carrie Underwood, Metallica, Rihanna, Eminiem...
Det var fint väder och väldigt mycket folk, runt 700-800 000 skulle jag tro.
Vi stod vid den sista storbildsskärmen, och vi kunde inte änns se scenen.
Men står hellre vid en storbildsskärm och ser bra, än stå mitt i en folksamling och inte se något alls.
Och ljudet var lika bra ändå, även fast vi stod långt bak.
Det var så bra!
I onsdags var en vanlig jobbdag igen.
Bebisen fick sin tredje tand idag.
Efter jobbet åkte jag till gymmet och träffade PTn igen.
Efter gymmet så träffade jag Desirée och Johanna vid restaungen Guapo´s, som ligger vid Fair Lakes Shopping Center, för mexikansk mat. Hade aldrig varit där tidigare, men det var gott.
 
Igår fick bebisen sin fjärde tand.
Saknar svensk mat ibland, så idag blev det pannkakor med vaniljglass och hallonsylt till middag innan jag åkte på au pair mötet. Gott blev det!
På kvällen så var jag på au pair möte. Vi hade mötet vid Fairfax County Criminal Justice Academy.
Vi fick först sitta i en utbildningslokal och en polis berättade lite om självförsvar och vad man kan göra i vissa situationer. Sen fick vi göra lite övningar efteråt.
Det här är sånt som man förhoppningsvis aldrig behöver använda sig av i sitt liv, men det är bra att veta.
Träffade även två nya au pairer från Sverige där.
 
Idag har varit en vanlig jobbdag igen.
På kvällen åkte jag till gymmet och gick/joggade ca 5 km. Även fast jag hade träningsvärk från i onsdags så åkte jag dit ändå.
 
Jobbar imorgon, men jag jobbar 18-23, och vanligtvis så lägger de bebisen runt kl.18.10, och förhoppningsvis så sover han mestadels av tiden, så det blir en lugn kväll. Högst troligt framför TVn.





Lancaster County och Philadelphia, PA

Fredagen var en vanlig jobbdag, och under bebisens andra sovstund så bakade jag chokladrutor med jordnötter, för att ha med på bussresan.
På kvällen så packade jag, för att göra mig redo för resan till Philadelphia dagen efter.
 
I lördags fick jag gå upp tidigt, för kl.7 så skulle min värdpappa köra mig och Tereza till Union Station i Washington DC, för att vara där runt 7.45.
Bussen gick 8.20 från DC. Det var jag, Tereza, och ca 50 andra au pairer.
Först blev det ca två timmars resan till Lancaster County i Pennsylvania, vilket är ett av USAs mest kända och populära amish samhällen.
Först stannade vi vid Central Market, vilket är en som en marknad inomhus där man kan köpa grönsaker, frukter, bröd och kakor, godis, och diverse annat...
Sen åkte vi vidare till Lancaster. Väl där fick vi en guidad tur genom olika byggnader som visade hur det kunde se ut där en amish familj bor.
Sen blev det ca två timmar resa igen för att komma till Philadelphia, och till vårat hotell.
På kvällen fick man egen tid, och man fick göra vad man ville. Jag och Tereza, och en annan person, gick runt lite i centrala Philadelphia och tog kort, och sen gick vi till en bar. Dricka och röka är inget jag gör, men jag följde med ändå.
Söndagen program började kl.10, då bussen skulle gå vidare, för en guidad busstur genom centrala Philadelphia, och till olika kända och historiska platser i Philadelphia.
Sen fick vi egen tid på eftermiddagen i några timmar, och då gick vi först till en souvenirbutik och köpte Philadelphia-saker, sen gick vi och kollade lite i olika affärer, och sen gick vi till LOVE Parken.
Bussen tillbaka till Washington DC avgick kl. 17. Och var tillbaka ca kl.20.30 i DC.
En bra helg, och jag fick se mycket på kort tid!
 
Bara några av alla bilder jag tog...





6 månader hos min värdfamilj

I söndags var jag till gymmet på eftermiddagen. Gick/joggade 3 miles(nästan 5 km) den här gången.
 
Måndagen var en vanlig jobbdag, det var fint väder, så jag var ute och gick med bebisen både på förmiddagen och eftermiddagen.
På kvällen så var jag till gymmet igen, gick/joggade ca 5 km den här gången med.
 
Tisdagen var en liknande jobbdag som måndagen.
På eftermiddagen blev det gymmet med PT.
Efter gymmet åkte jag till Fair City Mall, och till DSW och köpte stövlar till hösten/vintern.
Fair City Mall är ännu ett shoppingcenter inom 30 minuter från där jag bor...
Min värdmamma hade en 20% rabattkupong där, och jag hittade stövlar där som jag ville ha, så då fick jag kupongen av henne, för hon skulle i alla fall inte använda den. Så sparade 20 dollar på det. Så fick betala 42 dollar, och det tycker jag är helt okej.
I tisdags var det 6 månader sen jag kom till min värdfamilj. Och jag blev överraskad med chessecake med ljus på, från The Cheesecake Factory, på kvällen efter middagen. Min värdmamma hade köpt den, för att fira att jag har klarat av halva tiden, och för att de är glada att jag är här, och uppskattar allt jag gör. Väldigt snällt var det, och överraskad blev jag.
Gårdagen såg ut ungefär som måndagen och tisdagen.
Och gymmet på kvällen. Men hade lite träningsvärk från dagen innan, så igår gick/joggade jag bara 2,5 km.
 
Idag har varit en regndag. Så kunde inte gå ut och gå med bebisen på dagen.
Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Tereza, och vi åkte till Fair Oaks Mall.
Gick runt i olika butiker, och sen blev det cheesecake på The Cheesecake Factory!
Det var Terezas första gång där, och hon gillade det verkligen, så dit blir det garanterat flera besök!
 





6 månader i USA

Idag är det sex månader sen jag lämnade Sverige för att åka som au pair till USA.
Ett halvt år har redan gått. Jag tycker det har gått ganska fort ändå.
Hittills har jag varit med om ganska mycket, och mer kommer...
Det var ganska tufft i början, allt var nytt, och med hemlängtan, men det har blivit bättre och bättre med tiden.
 
Oktober har varit en relativt bra månad.
Jag har pluggat på universitet. En kurs som handlade om Philadephia och Pennsylvania Amish Country.
Kanske inte den mest intressanta kursen, men jag är glad att jag tog den kursen ändå, och nästa helg får jag åka till Philadelphia! Det ser jag fram emot!
Jag har firat Halloween!
 
I november blir det som sagt en resa till Philadelphia!
Och även luciaträning... Ska vara med i ett luciatåg med svenska au pairer och tjejer, som ska uppträda på olika ställen i och runt DC, i december. Det ska bli roligt!





Halloween

Förlåt för dålig uppdatering, men denna vecka har jag haft ganska mycket att göra. Men jag lovar att jag ska uppdatera bättre nu.
 
Denna jobbvecka har varit rätt så bra. Förra veckan var bättre, men denna vecka har varit ganska bra också.
Bebisen har varit på ganska bra humör hela veckan, med en del skratt och leenden. Och det är alltid roligt.
 
I måndags träffade jag Tereza efter jobbet. Jag hämtade upp henne, sen åkte vi till Fair Oaks Mall för shopping.
Först blev det kinamat på Panda Express, och sen gick vi runt i shoppingcentret.
Jag kollade lite efter skor och lite höst- och vinterkläder, men jag hittade inget som jag verkligen ville ha, så jag köpte inget denna gången.
 
I tisdags blev det gymmet efter jobbet.
Denna gång blev det mest träning med träningsband. Jobbigt, men på ett bra sätt.
Och denna gången var första gången som jag inte fick träningsvärk efteråt.
 
I onsdags så karvade jag pumpor till Halloween med mina värdföräldrar. Det var roligt.
Och det var det allra första pumpan som jag har karvat någonsin. För att vara första, så blev den faktiskt helt okej.
 
 I torsdags så var jag till Party City på kvällen. En affär där det finns allt man kan önska sig till kalas och fest.
Jag bestämde med Alexandra under dagen, att jag skulle följa med henne och hennes kompisar till Georgetown på Halloween.
Jag ville inte köpa någon kostym innan jag visste om jag skulle göra något speciellt. Men nu var jag då tvungen att köpa något.
Och Party City dagen innan Halloween, det var hur mycket folk som helst. Alla som jag, väntade till sista dagen för att köpa kostym.
Jag valde ut en kostym som jag ville ha, och fick stå i kö för att hämta ut dem och prova dem. Stod i kön fem gånger tror jag. Jag hittade en som jag ville ha, stod i kö, för att få reda på att den var slut.
Men till slut hittade jag något som jag gillade, och jag bestämde mig för 80-tals tema.
Och sen kö för att betala. Jag var där i nästan fyra timmar, innan jag kunde åka tillbaka igen.
Igår var det Halloween! Jag jobbade, men inte så många timmar. Jag jobbade på morgonen, sen några timmar på eftermiddagen.
Hade au pair-möte på morgonen, Halloween-frukost, hos en av våra LCCs i gruppen. Au pair-gruppen som jag tillhör är så stor, så vi har två LCC.
Träffade en ny au pair från Sverige där, så det var roligt.
Kom tillbaka vid lunchtid, så då jobbade jag igen tills min värdmamma kom hem.
 
På eftermiddagen så tog jag kort med min värdfamilj i våra kostymer.
En av min värdmammas kompis kom över och tog korten så oss, så alla kunde vara med i korten samtidigt.
Min värdmamma var giraff, min värdpappa var elefant, mitt värdbarn var apa, och jag var zebra.
Min värdmamma kallade oss för Zoo-familjen.
Fick några bra bilder, men jag vet inte om jag får lägga ut bilder på värdfamiljen än.
 
På kvällen åkte jag till Georgetown, DC, med Alexandra, och några av hennes kompisar.
Det var helt Crazy! Det var väldigt mycket folk, men min värdmamma hade förberett mig på det, så det visste jag att det skulle vara.
Vi gick runt på gatorna i Georgetown ett tag, sen gick vi till en bar, och var där en stund.
Sen åkte vi tillbaka, och jag kom tillbaka till huset vid ca 2.30.
Så nu har jag upplevt ännu en högtid i USA!
 
Redo för Georgetown... Inte alltför utspökad...
Och igår bokade jag även min Semester!
Jag ska vara i San Francisco under julen med min värdfamilj, sen 26-31 så ska jag åka på en bussresa från 26-31 december som ska ta mig från Los Angeles, till Santa Monica, Beverly Hills, Hollywood Boulvevard, Staples Center, Dolby Theatre, Rodeo Drive, Walk of Fame, Universal Studios, Santa Barbara, Solvang, San Francisco, Stanford University, Yosemite National Park, och tillbaka till Los Angeles!
Troligtvis också Disneyland 1 januari, men jag inte bestämt mig än vad jag ska göra det dagen.
Sen åker jag tillbaka till San Francisco för att flyga tillbaka med min värdfamilj den 3 januari.
Ska åka med en annan au pair, från Frankrike.