Match #80

 
Idag fick jag min åttionde match.
 
Familjen bor i: Gilbert, Arizona.
Familjen: Pappa, Mamma och tre barn.
Barnen: Pojke 7 år, Pojke 6 år, Flicka 5 år.
 
Den närmaste större staden är Phoenix. Det tar 30 minuter att åka dit.
De har katter och hundar.
 
Jag är lite fundersam till den här matchningen.
 
Jag fick ett mail från värdmamman där hon skrev att hon gärna skulle vilja prata med mig över Skype.
Jag skickade svar tillbaka och frågade vilken tid som skulle passa dem bäst.
 
Det här känns inte som den rätta familjen för mig, och det är flera saker som jag funderar på om den här matchningen.
Jag ska fundera till imorgon om jag ska släppa den här matchningen eller fortsätta vara matchade med dem några dagar till. Jag vill heller inte slösa fler dagar på en matchning som jag vet inte känns rätt från början. Då vill jag hellre fokusera på nästa matchning och hoppas att den känns bättre. Men jag ger dem en chans att svara på mailet. Men har jag inte fått svar senare idag eller imorgon, då tänker jag släppa den här matchningen.
 
Mitt preliminära avresedatum är nu 1 oktober.
Jag kände att det var för tidigt med förra matchningen, att det ville att jag skulle komma till dem om bara en månad.
Och det här är bara en vecka senare, men nu är jag mera förberedd på att familjen vill att man ska komma till dem efter bara en månad. Så skulle det bli så igen, då är jag mer förberedd nu på det än vad jag var tidigare.




cemilla

hej Elisabeth!
Vad är det som bekymrar dig ang denna matchning? AZ är ett underbart ställe att bo vid och att ha Phoenix 30min ifrån sig är bara lyx! Stället är superfint och det är sommar året runt! Du verkar vara en riktig djurvän och du har du flertal gånger skrivit att du vill ta hand om yngre barn, vilket det är nu.. Du måste våga satsa Elisabeth, ingen matchning kommer känns WOW 110% i början, och oavsett hur du känner så kommer du bli överraskad när di väl är där. Jag åker nästa vecka och ska bo i Brooklyn New York. Det tog knappt 1 vecka innan jag tackade ja. Jag gick på magkänsla! Våga satsa och kör hårt! :)

Svar: Eftersom jag inte vill skriva ut så mycket om familjen så vill jag inte skriva exakt vad det är, men det var några saker som det hade skrivit om i deras profil. Jag vet att Arizona är ett fint ställe. Gillar man friluftsliv och natur, så är Arizona en drömstat. Jag har haft matchningar tidigare i Arizona, så har läst lite om några olika ställen i Arizona, och vad som finns att göra där. Hamnar jag inte i Arizona som au pair, så är det absolut ett ställe som jag vill besöka under tiden jag är i USA. Jag är en djurvän, har själv en hund hemma. Och jag vill gärna ta hand om yngre barn. Jag har tänkt mig ännu yngre barn. Jag vet att man kan bli överraskad när man väl kommer till USA, att det inte är som man kanske har tänkt, men det kan bli bra ändå. Jag går också på magkänslan!
Vad roligt att du ska åka som au pair. Hur gamla är barnen du kommer att ta hand om?
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2012-08-29 10:29:09
Din blogg/hemsida: http://cemilla.blogg.se
E

Tycker du ska ge familjerna lite mer tid att svara på mejl och sånt! De jobbar antagligen och är upptagna som alla andra människor, kanske kollar de inte mejlen varje kväll ens? Dessutom måste du tänka på tidskillnaden, Arizona måste ligga nästan nio timmar efter oss och de flesta kollar mejlen på kvällen, alltså mitt i natten/tidig morgon för oss i Sverige!

Svar: Jag skrev så just för att jag var fundersam till matchningen. Men jag ville inte säga nej direkt utan att prata med dem. Jag ger alla matchningar en chans, därför väntar jag en dag eller flera dagar. Och jag tänker på tidsskillnaden. Jag vet att USA ligger minst 6 timmar efter oss.
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2012-08-29 11:48:40
Louice

Att de vill du ska komma om en månad förstår jag inte varför det förvånade dig så mycket faktiskt.. De allra flesta familjer börjar inte leta ny au pair förens två månader innan de vill ha dit henne/honom, och innan de hittat någon kan de helt plötsligt vara bara en månad kvar. Speciellt just nu dessutom borde jag påpeka, då det är många som nu när skolorna och jobben börjar om efter semestern kommer i underfund med att oj, de behöver en au pair väldigt fort. Men bra att du känner dig mer förberedd på det nu. Kan man inte önska avresetid med CC? Jag vet med SI så sätter man in ungefär då man vill åka, och man får familjer som vill ha dit en då eller senare. Tänkte så kanske du matchas med familjer som inte vill ha dit dig på en månad?

Svar: Man kan önska en avresetid med CC. Eftersom mitt första avresdatum var för väldigt länge sen (januari), så är mitt preliminära avresdatum det absolut tidigaste datumet jag kan åka till USA. Men sen kommer ju familjen och au pairen överens tillsammans viljen datum som skulle passa bäst för båda. Men får jag en matchning nu, som vill ha dit mig om en månad, så är det inga problem längre. Just för att jag känner mig mer förberedd på det nu. Och jag vill ju åka så fort som möjligt...
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2012-08-29 22:31:48
Din blogg/hemsida: http://vaknadeuppinorrland.blogg.se
Louice

Aha, de är så de funkar! Då förstår jag :) Tips till då du väl får en familj är att börja med visumansökan så fort som möjligt. Gärna så att dagen du får hem de sista uppgifterna du behöver innan du kan skicka in DS-160 så kan du faktiskt skicka in den online. För tiderna på ambassaden bokas upp ruskigt snabbt :P Man kan göra klart nästan hela ansökan innan man fått SEVIS-papper osv som man får med sitt Placement Pack så :)

Svar: Tack för tipset. När man får väl får en familj så bokar CC tid på ambassaden. Det behöver man inte göra själv. Måste man göra det med SI?
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2012-08-30 01:03:20
Din blogg/hemsida: http://vaknadeuppinorrland.blogg.se
Louice

Ja, man bokar själv med SI. Tycker jag dock är bra, för då får man välja tid och datum utefter vad som passar en själv.

Kommentaren skrevs den: 2012-08-31 00:26:51
Din blogg/hemsida: http://vaknadeuppinorrland.blogg.se
Fanny

Den enda anledningen till att CC bokar tid åt dig är om du är sent ute. Om du tex ska åka inom en månad så är det omöjligt för dig att boka tid på ambassaden, de kommer neka dig. Medan CC kan se till att pressa in dig där ändå!
I vanliga fall så får du boka ambassad tid själv hos CC, det är bara i vissa fall som dom bokar den åt dig!!

Svar: Okej. Det visste jag inte. Jag trodde att de bokade tid till alla.
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2012-09-02 19:11:22
Din blogg/hemsida: http://settledinwashington.blogg.se

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?
E-mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv din kommentar här: