Brev hemifrån

Måndagen var en relativt okej jobbdag.
Sovstunderna gick förvånansvärt bra, och det gjorde så att han var på ganska bra humör under dagen, och inte så mycket skrikande.
Promenad på morgonen i bärselen. Han verkar gilla den, och promenader är en bra tidsfördriv.
På kvällen gjorde jag hemmagjord jordgubbskräm! Gott blev det!
 
Gårdagen var inte lika bra som måndagen.
Han sov inte så bra under sovstunderna, och det var en del skrik och gråt under dagen.
Men ganska okej dag ändå. Haft värre jobbdagar, men har även haft bättre jobbdagar.
På kvällen skypade jag med min familj!
Och igår fick de paketet jag skickade till dem för en vecka sedan. De gillade sakerna jag hade köpt, så det var bra!
Fick även ett brev på posten idag av morfar&mormor. Det var väldigt roligt att få post hemifrån, och få läsa hur de har det.
 
Idag har varit en helt okej jobbdag, om man bortser från sovstunderna.
Men den tiden han varken idag, så var han på bra humör nästan hela tiden.
Idag var det inte så jättevarmt ute, så då gick vi på två promenader. En på morgonen i bärselen, och en på eftermiddagen i barnvagnen.
Under hans andra sovstund, så gjorde jag mer jordgubbskräm, och pluggade körkortsteori. Planerar att ta teoritestet snart.
En helt okej dag ändå.
 
Imorgon börjar Welcome To Sweden här i USA!




Anonym

Finns det någonting som någon gång är bättre än "okej"? Det är inte lätt alla gånger och vi alla är olika, men ett år i USA ska inte vara "okej" enligt mig. Jag hade vissa dagar som var skit men överlag så älskade jag att jag hade åkt iväg, får intrycket av att du inte gör det. 4th of July var det bästa firandet under mitt år, trots regn, åska och inställda fyrverkerier. Har så svårt att tänka mig att det vara "ett okej firande av nationaldagen".

Svar: Ja, det finns dagar som är mer än okej. Jag har både bra, okej, och sämre dagar här i USA. Det går upp och ner fortfarande. Fira USAs Nationaldag var en bra dag! Det var stråladen solsken, och det var roligt att se Independence Day Parade och Old Fashioned Fireman´s Day.
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2014-07-10 07:01:15
Olivia

Jag har en fråga också, och är inne på lite samma spår som personen över här. Jag har följt dig lite till och från sen i oktober 2012 då du var lite av en "legend" på au-pairskolan i NYC. Du har ju haft väldigt många matchningar och det har verkligen verkat som att du har kämpat otroligt hårt och inte gett upp i första taget för att komma iväg. Nu verkar det inte som att du är jättenöjd, och, för att citera personen ovanför, det ska inte vara bara "okej".
Är au-pairlivet inte som du hade tänkt dig? Det verkar som att du är väldigt likgiltig och inte ens har kul någon gång..

Svar: "Legend" på au pair skolan? Vad menar du med det? Ja, det stämmer, jag har haft många matchningar, och jag har inte gett upp än...
Det som har varit jobbigast hittills är att jag har haft en del hemlängtan. Visste inte alls hur det skulle vara att vara borta från min familj, och det har varit väldigt vissa dagar. Men min värdfamilj är snälla, och de vill att jag ska ha det bra.
Jag har bra dagar också! Jag har varit till Washington DC, Georgetown, och nu New York City! Även varit till Fair Oaks Mall ett antal gånger eftersom det ligger så nära. Jag har även träffat en del au pairer i området, vilket är roligt.
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2014-07-10 11:05:29
Madeleine

Åh, hur gör du jordgubbskrämen? 😃

Svar: Det är väldigt enkelt faktiskt... Vatten, jordgubbar, socker, och potatismjöl(går även bra med maizena).
Här är ett recept som du kan följa om du vill: http://therese-gottochblandat.blogspot.com/2012/04/jordubbskram.html
Men jag tar jordgubbar och vatten, sen tillsätter jag socker efter smak, tills jag tycker det blir lagom sött. Sen också potatismjöl(maizena) tills jag tycker det blir lagom tjockt.
Men kom ihåg att det tjocknar till sig när den kallnar.
Lycka till! :)
Såg att du också var au pair. Trivs du? Hur gamla är dina värdbarn?
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2014-07-10 20:41:17
Din blogg/hemsida: http://aupairmadeleine.blogg.se
fd au pair i virginia

Hej, jag måste bara få säga en sak, du gnäller extremt mycket. Vad tror du en bebis gör? Den sover inte som den ska jämt och dom funkar inte som en "vuxen" gör. Jag kommer ihåg dig från när jag åkte iväg för över 2 år sen. Du har haft över 100 matchningar, någongång måste du nöja dig annars får du börja fundera om du kanske inte ska passa barn för dom är barn och gör inte alltid som dom bör.

Svar: Bara för att jag skriver att bebisen skriver och gråter, behöver inte betyda att jag gnäller, jag skriver bara hur dagen har varit. Jag vet mycket väl att bebisar gråter och skriker, och att de ibland inte sover så bra. Det är inget nytt för mig. Men det betyder inte att det inte är jobbigt ibland. Men som mig, så har bebisen bra och dåliga dagar också. Har du också varit au pair? Var i Virginia bodde du, och hur många barn tog du hand om?
aupairelisabet.blogg.se

Kommentaren skrevs den: 2014-07-12 20:56:57

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?
E-mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv din kommentar här: